DARZENTAS_MESA
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 19:38

Σταθερά ανεβαίνουν οι κρατήσεις στα καταλύματα AirBnb σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου, ήδη πολλοί βραχυ-ιδιοκτήτες έχουν κλείσει ημερομηνίες.

«Πρόκειται ως επί το πλείστον για πιο μακροπρόθεσμες κρατήσεις, αρκετές από τις οποίες έχουν ως ορίζοντα τον Οκτώβριο. Βλέπουμε, δηλαδή, μία επιμήκυνση της σεζόν, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου».

Στη Σαντορίνη οι νέες κρατήσεις ξεπερνούσαν τις 960 το α’ 15ήμερο του Μαΐου έναντι 275 στις αρχές Απριλίου (+252%), ενώ με αύξηση 321% κινήθηκε και η Μύκονος, με τις κρατήσεις να κυμαίνονται σε 510 από μόλις 121. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Κρήτη, με τις κρούσεις από πλευράς των ταξιδιωτών να έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 309% (2.047 νέες κρατήσεις έναντι 500 τον Απρίλιο). Υπενθυμίζεται πως η Ενωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου απέστειλε προσφάτως επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, ζητώντας το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπως και της Θεσσαλονίκης, στις 15 Ιουνίου, καθώς, όπως ανέφερε, «ενώ ανοίγουν τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να αφιχθούν ξένοι επισκέπτες».

Στον αντίποδα, κενά εξακολουθούν να είναι πολλά από τα καταλύματα στην Πάρο, με τους ιδιοκτήτες να σημειώνουν πως πέρυσι τέτοια εποχή ήταν sold out.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares