Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 16:08

Δήμαρχος Σύρου: 4 κρούσματα, αλλά δεν χρειάζεται πανικός

Μετά από επανειλημμένες και επίμονες προσπάθειες επικοινωνίας μου, το τελευταίο διάστημα, σε όλα τα διοικητικά και κυβερνητικά επίπεδα (ΕΟΔΥ, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, βουλευτές και Υπουργούς), αναφορικά με την ύπαρξη κρουσμάτων του COVID-19 στο νησί, δόθηκε εν τέλει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, 27-6-2020, διαμέσου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Σύμφωνα με αυτήν, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη 4 κρουσμάτων καθώς επίσης και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε εξαρχής και συνεχίζει να ακολουθείται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό τους.

Με δεδομένο ότι έχουν πλέον επιτραπεί οι μετακινήσεις του πληθυσμού, και η οικονομία του νησιού με αγωνία προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, κάνω έκκληση προς όλους να τηρούνται, τώρα περισσότερο από ποτέ, τα μέτρα ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, ότι η Σύρος είναι από τα πλέον θωρακισμένα υγειονομικά μέρη της χώρας μας και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά COVID-19 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς διαθέτει μοριακό αναλυτή για ανίχνευση του ιού, κλωβό αρνητικής πίεσης για ασφαλή μεταφορά ασθενών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και βάση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

Ως Δήμαρχος και ως γιατρός, απευθύνομαι τώρα σε εσάς με υψηλό αίσθημα ευθύνης έχοντας πλέον επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθώ το θέμα στενά και θα σας ενημερώνω κάθε φορά που θα έχω στη διάθεσή μου επίσημα στοιχεία.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σύνεση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares