Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 21:18

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» ο επιχειρηματίας Αγγελος Μιχαλόπουλος πραγματοποίησε δωρεά έκτασης για την κατασκευή αεροδρομίου.


Συγκεκριμένα, η εταιρεία τουριστικών ακινήτων Lucas, συμφερόντων του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης του 30% της έκτασης του νησιού, προέβη σε δωρεά ενός αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 35.553,82 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Καψάλη για την κατασκευή αερολιμένα που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Η δωρεά έγινε στον Δήμο Ιητών με επιστολή που απέστειλε στις 31 Ιουλίου 2020 η εταιρεία και στην οποία ανέφερε: «Η εταιρεία μας δυνάμει του με αριθμό 45.057/2020 αγοραπωλητηρίου συμβολαίου έχει αποκτήσει στην πλήρη και αποκλειστική και αδιαφιλονίκητη κυριότητα, νομή και κατοχή της ένα γήπεδο (αγροτεμάχιο) στην Ιο Κυκλάδων, στη θέση Καψάλη, συνολικής εκτάσεως 35.553,82 τετραγωνικών μέτρων. Με την παρούσα σάς κάνουμε γνωστό ότι η εταιρεία μας επιθυμεί να προβεί σε σύσταση δωρεάς υπέρ του δήμου σας του ανωτέρου ακινήτου με δικές της δαπάνες, με τον όρο ο δήμος σας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστεί σε αυτό αερολιμένας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του.

Για τον λόγο αυτό σας ζητάμε να γίνει δεκτή η διά της παρούσας προτεινόμενη δωρεά στον Δήμο Ιητών και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίησή της». Το έργο αυτό είναι ο διακαής πόθος όλων των κατοίκων του νησιού οι οποίοι κάθε χρόνο δεινοπαθούν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία έχουν τους καλοκαιρινούς μήνες και οι τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Ιου.

Οπως ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» ο αντιδήμαρχος Ιητών Δημήτρης Ζακχαίος «η κατασκευή και λειτουργία αερολιμένα στο νησί της Ιου θα είναι αποτέλεσμα σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα και της δημοτικής μας αρχής. Ηδη, το δημοτικό μας συμβούλιο, με την υπ’ αριθ. 126/2020 απόφασή του, αποδέχθηκε τη δωρεά ενός γηπέδου (αγροτεμαχίου) ιδιοκτησίας της εταιρείας Lucas Ανώνυμη Τεχνική και Επενδυτική Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (Lucas A.E.), συμφερόντων κ. Μιχαλόπουλου Αγγελου, στη θέση Καψάλη συνολικής εκτάσεως 35.553,82 τ.μ. και φυσικά θα ακολουθήσουν νέες αγορές για να εξασφαλιστεί η έκταση στην οποία τελικά θα κατασκευαστεί ο Αερολιμένας Ιου.

Να σημειώσω πως ο επιχειρηματίας Μιχαλόπουλος Αγγελος θα χρηματοδοτήσει κάθε μελέτη που θα χρειαστεί, είτε αυτή αφορά περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον, επιπτώσεις θορύβου, κυκλοφοριακό φόρτο κ.λπ.

Επίσης να επισημάνω ότι εκτός της μεγάλης επένδυσης του αεροδρομίου έχουν προγραμματιστεί τρεις στρατηγικές επενδύσεις στην Ιο, που αλλάζουν άρδην την εικόνα του νησιού μας». Οι επενδύσεις αυτές, συνολικού ύψους 178 εκατ. ευρώ και δημιουργίας 455 θέσεων εργασίας, αφορούν την κατασκευή πεντάστερων ξενοδοχείων και πολυτελών τουριστικών κατοικιών μέσω εταιρειών που ελέγχονται από τον κ. Μιχαλόπουλο, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει πολυτελή τουριστικά καταλύματα και beach bars σε εκτάσεις που ο ίδιος αγοράζει τα τελευταία 18 χρόνια στο νησί.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή του έχει το 30%-35% της έκτασης του κυκλαδίτικου νησιού. «Κάνοντας μια αποτίμηση για τα οφέλη από την κατασκευή αερολιμένα στο νησί της Ιου θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως οι αερομεταφορές επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη και συντελούν στη ραγδαία άνοδό της. Αύξηση στην κίνηση μέσω αερομεταφορών σημαίνει αύξηση στις αφίξεις των τουριστών και παράλληλα αύξηση στη ζήτηση σε καταλύματα, εστίαση, λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες συνδεδεμένες με τον τουρισμό και τέλος σε νέες θέσεις εργασίας. Κλείνοντας, να πω πως ο αερολιμένας θα εξυπηρετήσει και τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε και τα δρομολόγια των πλοίων έχουν μειωμένη συχνότητα αλλά είναι και πολύωρης διάρκειας», επισημαίνει ο κ. Ζακχαίος.

Who is who

Η λατρεία του κ. Μιχαλόπουλου για την Ιο μετρά 17 χρόνια, από το 2003, όταν σε μια κρουαζιέρα στις Κυκλάδες με το ιστιοπλοϊκό του σκάφος, έχοντας μαζί του την αγαπημένη του σύζυγο Βάσω, ανακάλυψαν τις παρθένες περιοχές του νησιού. «Είναι ένα νησί το οποίο παραμένει εντελώς παρθένο εντελώς αγνό το οποίο έχει 75 χιλιόμετρα παραλία και μόνο 15 παραθαλάσσια σπίτια.

Οταν το είδαμε αυτό με την οικογένειά μου το θεωρήσαμε απίστευτο. Η επένδυση εκεί έχει πολύ μεγάλο τόνο συναισθηματισμού. Με την κίνηση αυτή επιθυμούμε να προστατέψουμε αυτό το νησί από τον βιασμό επενδυτών που θα χτίσουν θα φύγουν και θα πάνε στο επόμενο νησί για να κτίσουν, καταστρέφοντας το περιβάλλον», είχε πει στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στο «ΘΕΜΑ». Ο κ. Μιχαλόπουλος και η σύζυγός του Βάσω Πετρίδου έχουν συμβάλει καθοριστικά στη φύτευση περισσότερων από 65.000 δένδρων στο νησί, εκ των οποίων 10.500 είναι ελιές.

Επίσης, έχοντας βάλει σκοπό να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας στο νησί, το οποίο εντοπίζεται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, συλλέγουν με ειδικές κατασκευές 5 εκατομμύρια λίτρα βρόχινου νερού σε μεγάλες δεξαμενές για να ποτίζονται τα δέντρα αλλά και να προστατεύονται από πυρκαγιές. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει σε διάφορα σημεία του νησιού μποστάνια και μικρές φάρμες όπου οι τουρίστες, οι οποίοι μένουν στα καταλύματά τους, μπορούν να δοκιμάσουν τα φρέσκα προϊόντα, αλλά και να ασχοληθούν με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα.

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, σε ηλικία 18 ετών ο Αγγελος Μιχαλόπουλος μετανάστευσε στην Αμερική. Στην αρχή ασχολήθηκε με τις χρηματαγορές στην προσπάθειά του να καλύψει το κόστος των σπουδών του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Cornell, για να συνεχίσει σε μόνιμη βάση μετά την αποφοίτησή του το 1984. Οι πρώτες του απόπειρες στέφθηκαν από παταγώδη αποτυχία, καθώς τον πρώτο χρόνο έχασε 23.000 δολάρια από το αρχικό κεφάλαιο των 30.000 δολαρίων που είχε εξασφαλίσει από την οικογένειά του για να ξεπεράσει στη συνέχεια κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και να θεωρείται το 1986 ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους μεσίτες της Wall Street.

Ηδη από τα εφηβικά του χρόνια είχε γίνει παγκόσμια γνωστός όταν κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο καράτε, ενώ μεγαλουργώντας στο χρηματιστήριο έγινε γνωστός ως «ο χρηματιστής με το άγγιγμα του Μίδα». Ο κ. Μιχαλόπουλος κατάφερε στη δεκαετία του ’80 και ’90 να κάνει πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονταν όσοι εργάζονταν στη Wall Street, να έχουν δηλαδή ετήσιες απολαβές 10 εκατ. δολάρια. Στα 32 του χρόνια διαχειριζόταν κεφάλαια που ανέρχονταν στο ύψος των 27 εκατ. δολαρίων, τότε επεκτάθηκε στη λονδρέζικη αγορά των προθεσμιακών συναλλαγών, όπου ήλπιζε να υπερβεί τα 500 εκατ. δολάρια.

Στη δουλειά των επενδύσεων βρίσκεται 36 χρόνια και, όπως είχε πει στο «ΘΕΜΑ», «την αγαπάω τη δουλειά μου και δεν νομίζω ότι θα κάνω ποτέ κάτι άλλο. Κάνω πράξεις σε 18 διαφορετικές χώρες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Αγοράζω και πουλάω μέσω κομπιούτερ. Ασχολούμαι με ομόλογα, μετοχές και εμπορεύματα». Οπως εξήγησε, «στην αρχή είχα πελάτες αλλά σταμάτησα αρκετά γρήγορα, χωρίς όμως να διακόψω αυτό που έκανα και τότε απλώς άλλαξα το στυλ της δουλειάς μου. Αυτό γιατί είναι πολύ διαφορετικά να είναι κάποιος μόνος του, μια και το ρίσκο είναι τεράστιο και ένα τέτοιο προϊόν που διαθέτω εγώ χρειάζεται δυνατό στομάχι, αλλά και πελάτη που να έχει τη δυνατότητα να κλειδώσει το κεφάλαιό του για αρκετά χρόνια ώστε μακροπρόθεσμα να έχει κέρδη».

Ελεύθερος χρόνος για τον κ. Μιχαλόπουλο δεν υπήρχε. Αξιοσημείωτο είναι το δημοσίευμα των «Sunday Times» στις 23 Δεκεμβρίου του 1990, όπου γίνεται αναφορά για τον Αγγελο Μιχαλόπουλο, ο οποίος εργαζόταν 18 ώρες το 24ωρο χωρίς να σταματά ούτε για φαγητό. Ενώ άλλαζε τρεις μπλούζες από το ιδρώτα που έτρεχε κάθε φορά που αγωνιούσε για την πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη. Σύμμαχός του στην προσπάθειά του να κατακτήσει τις χρηματιστηριακές αγορές η σύζυγός του Βάσω Πετρίδου, κόρη της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εμπορία γνωστών υποδημάτων. Με τη Βάσω γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και είναι μαζί 38 χρόνια, τα οποία έκλεισαν στις 10 Αυγούστου, ενώ έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά (τρίδυμα και δίδυμα), τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι.

 

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares