Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 12:21

Εργασίες συντήρησης στο ιστορικό κτήριο του πρώην Δημαρχείου Άνω Σύρου

Εργασίες συντήρησης και επισκευής πραγματοποιούνται βρίσκονται σε εξέλιξη στο ιστορικό κτήριο του πρώην Δημαρχείου Άνω Σύρου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας και από τον κωδικό του έργου "Εργασίες συντήρησης και επισκευής Δημοτικών κτηρίων".

Οι ως άνω εργασίες έρχονται σε συνέχεια της σχετικής ένταξης στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Άνω Σύρου του 2021 "Συντήρηση - Επισκευή - Ανακαίνιση Δημοτικών κτηρίων Άνω Σύρου" και το οποίο αποτελούσε και αποτελεί πάγιο, διαχρονικό και πολύχρονο αίτημα τόσο των προηγούμενων Κοινοτικών αρχών , όσο και των κατοίκων του ιστορικού λόφου , με σκοπό να διατηρηθεί και να προστατευτεί κυρίως το ιστορικό αυτό κτήριο , το οποίο έρχεται να το ικανοποιήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή αποδεικνύοντας στην πράξη το απαράμιλλο ενδιαφέρον της για την περιφέρεια του νησιού μας καθώς επίσης όταν υπάρχει σύμπνοια απόψεων και συνεργασία μόνο επ ' ωφελείας των Δημοτών μας λειτουργεί αυτό.
Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής πραγματοποιούνται στην κύρια όψη του κτηρίου επί της "Πιάτσας" όπου υπήρχε και το εντονότερο πρόβλημα και αφορούν σε
καθαίρεση παλαιών επιχρισμάτων και υλοποίηση νέων, αποκατάσταση σοβάδων, στην υλοποίηση υγρομόνωσης (εσωτερικής και εξωτερικής) αλλά και σε συντήρηση γενικώς της πρόσοψης του κτιρίου , όπως επίσης και σε εργασίες ελαιοχρωματισμών.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν νέα κουφώματα (δύο παράθυρα και μία μπαλκονόπορτα) στην κεντρική όψη όπως επίσης θα υπάρξει και στήριξη του ξύλινου μπαλκονιού με την τοποθέτηση νέου σιδηροδοκού.

Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα τμήματα του συγκεκριμένου κτηρίου που χρήζουν άμεσης ανάγκης επισκευής.

Επίσης σχετικές εργασίες συντήρησης και επισκευής πάλι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και από το έργο "Συντήρηση - επισκευή Δημοτικών κτηρίων" και το ανάλογο αίτημα της Κοινότητας αλλά και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πολιτισμού πραγματοποιούνται και στο Ενυδρείο του Κινίου , όπου θα τοποθετηθούν και νέα ψυκτικά μηχανήματα εξαερισμού και ψύξης.

Τέλος σε συνέχεια του προγράμματος "WiFi4EU" , τοποθετήθηκε κατά μήκος της "Πιάτσας" ,από το αρμόδιο τμήμα Τ.Π.Ε. του Δήμου μας, και συγκεκριμένα από την πλατεία Καμάρας έως την πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη (Φραγκοσυριαννής) Δωρεάν ελεύθερο ασύρματο δίκτυο internet τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της Άνω Σύρου.

Για τη Δ.Κ. ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πέτρος Ραουζαίος

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares