Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 16:37

Έκτακτο Δ.Σ. ζητά ο Μανώλης Ορφανός, δεν είναι απαραίτητο απαντά ο Αντώνης Σιγάλας

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στο νησί της Σαντορίνης ο επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» κ. Μανώλης Ορφανός ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Σιγάλα να απαντά άμεσα στην επιστολή.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Ορφανού:

Αξιότιμε Κύριε δήμαρχε,

Επειδή τα θέματα υγείας είναι πολύ σοβαρά για να παίζουν ορισμένοι, προκαλώντας μεγαλύτερη ανησυχία  στους συμπολίτες μας όταν μάλιστα πρόκειται για τον εφιάλτη της πανδημίας  του κορονοϊού, σας ζητώ ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» με βάσει τον δημοτικό κανονισμό να προκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις αμέσως επόμενες ημέρες, έτσι ώστε υπεύθυνα και αξιόπιστα να πληροφορηθούνε όλοι οι κάτοικοι του νησιού σε ποιο σημείο βρισκόμαστε .

Αν πρέπει να ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες και αν πράγματι υπάρχει ανησυχία,  ή όχι, ή αν ορισμένοι εν τελεί, θέλουν να δημιουργούν σύγχυση και αγωνία στους συμπολίτες μας προσδοκώντας οφέλη για τον εαυτό τους.

Το αίτημα μου συνοδεύεται και με το αίτημα να ενημερώσει υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο ο Διοικητής του νοσοκομείου μας κ. Μαλαματένιος Βασίλης.

Επομένως είναι κατά τη γνώμη μας επιβεβλημένη ανάγκη να συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση με ανοικτή πρόσκληση στον Θηραϊκό λαό για την παρακολούθηση του Συμβουλίου, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά ψευδούς ενημέρωσης, φημών και εξάπλωσης ανησυχίας στους πολίτες, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ανυπολόγιστη ζημιά στο νησί μας. 

Ο αιτών

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» 

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θήρας

Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα

Η απαντητική επιστολή έχει ως εξής : 
«Απάντηση της από 24-01-2021 επιστολής σας»
 Αγαπητέ κύριε Ορφανέ,
Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω  για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι ως Δήμος έχουμε διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Όχι μόνο διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης αλλά κυρίως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προληπτική αντιμετώπιση δυσμενών εξελίξεων.
Αλλά και η ενημέρωση που τακτικά παρέχω ως Δήμαρχος βασίζεται απόλυτα σε αληθή και έγκυρα στοιχεία που λαμβάνω από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Στην τελευταία πρόσφατη δημόσια παρέμβασή μου και με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία τόνισα ότι «δεν νοείται χαλαρότητα και εφησυχασμός αλλά αντίθετα επιβάλλεται αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή των μέτρων». Τόνισα δε ότι «προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, η υγειονομική θωράκιση του νησιού μας και η προετοιμασία μας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».
Έχουμε άλλωστε αποδείξει κατά την αρχική φάση της πανδημίας ότι δεν διστάζουμε, αν χρειαστεί, να πάρουμε μόνοι μας μέτρα προστασίας, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Σας ενημερώνω δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί μας και θα διενεργήσει τεστ διάγνωσης του covid-19.
Επομένως κάθε περαιτέρω αναμόχλευση του θέματος, τη στιγμή μάλιστα που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το μόνο που προσφέρει είναι την πρόκληση ανησυχίας στην τοπική μας κοινωνία και την ενίσχυση κλίματος κινδυνολογίας, το οποίο ορισμένοι αρέσκονται να καλλιεργούν.
Παρά ταύτα δεν έχω αντίρρηση να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο όπως επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος και το κύρος του Οργάνου.
Θεωρώ όμως ότι η σύγκλιση  έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον θα μεγενθύνει και θα τραγικοποιήσει το πρόβλημα παρά θα το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις.
Για το λόγο αυτό στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκλιθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει στην ημερήσια διάταξη ως θέμα «η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη Σαντορίνη».
Με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης.

Φιλικά,
 
Ο Δημαρχος Θηρας
Αντωνιος Σιγαλας

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares