Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 11:16

ΙΟΣ: Έργα ανάπτυξης και στο βάθος αεροδρόμιο

Σε τροχιά ανάπτυξης έχει εισέλθει η Ίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την υλοποίηση, τη δρομολόγηση και τη διερεύνηση για νέα έργα υποδομών, μετά από ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου Ιητών σε συνεργασία με πλήθος φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι λιμενικές εγκαταστάσεις αποκτούν νέο πρόσωπο, έπειτα από εργασίες επισκευής, συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης. Δημιουργούνται οι πρώτες προϋποθέσεις για τη μελλοντική κατασκευή και λειτουργία αερολιμένα στο νησί που θα είναι αποτέλεσμα σύμπραξης ιδιωτικού τομέα και δημοτικής αρχής.

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων που θα επιτρέπουν την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, την παραλία και το λιμάνι της Ίου, ώστε να καταστούν προσβάσιμοι, σημαντικοί θαλάσσιοι προορισμοί.

Έγινε προμήθεια και εγκατάσταση τριών φορητών μονάδων αφαλάτωσης που θα δώσουν νέα ώθηση στο πάντα επίκαιρο θέμα της υδροδότησης, καθώς με την πλήρη λειτουργία τους το σύστημα θα τροφοδοτείται καθημερινά με τη σημαντική ποσότητα 1.080 m3 νερού.

Ένα εξίσου μακροχρόνιο πρόβλημα που λύνεται οριστικά είναι και το δίκτυο ύδρευσης πολλών περιοχών, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης από την κεντρική δεξαμενή της Χώρας, απευθείας σε περιοχές που ήταν αναγκαίο.

Η πανδημία φαίνεται πως δεν ανέστειλε τη δυναμική του Δήμου για τη βελτίωση του νησιού που προχώρησε σε δεκάδες εργασίες όπως επισκευή και βελτίωση υδατοδεξαμενής για την ελαχιστοποίηση απωλειών νερού, αποκαταστάσεις ζημιών, ανακατασκευές και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ωστόσο, τα έργα από τον Δήμο Ιητών για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων δεν σταματούν εδώ. Δίνοντας έμφαση στο θέμα της απορροής όμβριων υδάτων κατασκευάστηκε δίκτυο και υλοποιήθηκαν έργα διαπλάτυνσης δρόμου, με στόχο την ελαχιστοποίηση της απορροής υδάτων και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση πολλών περιοχών. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν σημαντικές εργασίες υπογειοποίησης καλωδίου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της μονάδας αφαλάτωσης.

Στο ίδιο πνεύμα, πραγματοποιήθηκε σειρά έργων στο οδικό δίκτυο της Ίου, όπως τσιμεντόστρωση δημοτικών και αγροτικών οδών και χωματόδρομων, κατασκευή νέων δρόμων, αποψίλωση του οδικού δικτύου, τσιμεντόστρωση χώρων στάθμευσης, και πολλές αποκαταστάσεις ζημιών.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων διόδων για ανάπτυξη και οικονομική βοήθεια, σημειώνεται πως με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, διασφαλίσθηκε για πρώτη φορά σημαντική οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης, από την οποία ο Δήμος αναμένεται να ωφεληθεί συνολικά με το ποσό των 141.000 ευρώ, ανά έτος. «Οι παραπάνω πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μία νέα δυναμική πορεία, ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών κ. Γκίκας Γκίκας σχετικά με τη σύντομη αποτίμηση του έργου του Δήμου, σε επίπεδο έργων υποδομών .

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares