DARZENTAS_MESA
Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 02:25

Μπαίνει στη νέα εποχή η Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για πολλά πράγματα όχι όμως για τις ψηφιακές της υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας έχει εντοπίσει όμως το κενό και προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα και καλά κάνει προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του.

Για αυτό και υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Σαντορίνη έξυπνο και βιώσιμο Νησί». Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών με την εξ αποστάσεως λειτουργία των υπηρεσιών για την προστασία από τον covid-19.

Στο συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες δράσεις.

• Κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου και αξιολόγηση των αιτημάτων των πολιτών.
• Καταγραφή των πληθυσμιακών ροών στο νησί.
• Καταγραφή κυκλοφοριακών φόρτων στο οδικό δίκτυο.
• Ψηφιοποίηση όλων των οικοδομικών αδειών του Δήμου.
• Ψηφιοποίηση μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
• Εγκατάσταση και λειτουργία ενιαίας πλατφόρμας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) που θα αφορά στο σύνολο του Δήμου και των υποδομών του.
• Διαχείριση στόλου οχημάτων του Δήμου και ζημιών.
• Σύστημα παρακολούθησης πληρότητας των κάδων απορριμμάτων.

Επιπλέον προβλέπεται η τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του Δήμου προκειμένου να υπάρξει σωστή λειτουργία και αξιοποίηση των πιο πάνω συστημάτων.

Τέλος το έργο περιλαμβάνει και δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.666.368,94 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ποσό ικανό εφόσον εγκριθεί να καλύψει όλα όσα περιλαμβάνει η αίτηση.

«Είναι προφανές ότι η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών αυξάνει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα του Δήμου μας, μειώνει το λειτουργικό του κόστος, βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και προωθεί την συμμετοχικότητα στη λήψη των αποφάσεων. Συνεχίζουμε δυναμικά με πίστη και όραμα για τη Σαντορίνη της Βιώσιμης Ανάπτυξης για την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων της» δήλωσε σχετικά δήμαρχος Σαντορίνης κ. Σιγάλας.

Προ πανδημίας ο δήμαρχος πάντως είχε και άλλους προβληματισμούς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συζητούσε να αναθέσει σε γνώστη της επικοινωνιακής/στρατηγικής προώθησης τουριστικών περιοχών, μια ιδιαίτερη αποστολή. Να ανακαλύψει τρόπους ώστε η Σαντορίνη να μην υποδέχεται περισσότερους τουρίστες από όσους μπορεί να αντέξει.

Θεμιτό σε κάθε περίπτωση αφού όσοι έχουν ταξιδέψει εκεί διαπίστωσαν πως ο υπερπληθυσμός που δημιουργείται τους θερινούς μήνες δημιουργεί προβλήματα σε όλους.

Είπαμε ένας δήμαρχος πρέπει να λαμβάνει και τις δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι και κακό να δηλώσεις με έξυπνο τρόπο πως το νησί δεν αντέχει τόσο καταπόνηση από υπεράριθμους τουρίστες. Είναι στάση ευθύνης που δείχνει σοβαρότητα. Είναι και θέμα υποδομών άλλωστε αλλά και δυνατοτήτων των κέντρων υγείας του νησιού.

Μια που λέμε για δύσκολες αποφάσεις. Μια από αυτές που θα ήταν και λυτρωτική για τα ζώα θα ήταν να περιοριστεί αν όχι απαγορευτεί η μεταφορά ανθρώπων με τα γαϊδουράκια σε μια άκρως ανηφορική και κατηφορική διαδρομή. Όσο φυσικά ισχύει, οι τουρίστες μπορεί και να ελαττώνονται από μόνοι τους αφού το θέμα σχολιάζετε αρνητικά σε διεθνές επίπεδο και ο συνεργάτης του δημάρχου να έχει πιο εύκολη αποστολή.

Πηγή: in.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares