Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 01:51

Κατερίνα Μονογυιού: Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των νησιωτών

 Το ζήτημα του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στα νησιά των Κυκλάδων και της στελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών ανέδειξε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού στην επίσκεψη της στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε για την υποστελέχωση της Αστυνομικής Υπηρεσίας Αμοργού, παρουσία και του Δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου. Ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου υποσχέθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες για την καλύτερη στελέχωση της Υπηρεσίας στο νησί και θα λυθεί άμεσα το θέμα με τις ταυτότητες. 

   Η κ. Μονογυιού έπειτα από επικοινωνία που είχε με το ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου και επιστολής που της απεστάλη με τις προτάσεις της, ανέπτυξε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας στα νησιά των Κυκλάδων. Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η προσπάθεια πλήρωσης των οργανικών θέσεων προσωπικού και η ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Κυκλάδων τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την βουλευτή ότι προκηρύχθηκαν ήδη 15 θέσεις κατώτερου προσωπικού και αναμένεται η προκήρυξη θέσεων αξιωματικών. Προτάθηκε η ενίσχυση για τους καλοκαιρινούς μήνες να διαρκεί από τον μήνα Μάιο έως τον Οκτώβριο.

    Έπειτα από Αναφορά που είχε καταθέσει η κ. Μονογυιού στις 05/02/2021 για το Α.Τ. Μήλου, έθιξε τις ελλείψεις επάνδρωσης των οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο Α.Τ Μήλου και τόνισε τον μείζονα ρόλο που διαδραματίζει το Τμήμα καθώς περιλαμβάνει τους Α.Σ. Σίφνου, Κιμώλου και Σερίφου. Τέλος, συζητήθηκε η άμεση επάνδρωση των νέων αστυνομικών υποδιευθύνσεων της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ένα ζήτημα το οποίο έχει αναλάβει προσωπικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

   Η εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων εξασφαλίζεται με την πλήρη επάνδρωση τους, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών και των επισκεπτών σε έναν Νομό που είναι παγκόσμιος ταξιδιωτικός προορισμός.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares