Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 17:55

Πάρος: Το μήνυμα του δήμαρχου Μάρκου Κωβαίου για τα κρούσματα κορονοϊού στο νησί

Διαβάστε το μήνυμα του δημάρχου Πάρου κ, Μάρκου Κωβαίου με αφορμή τα τρία κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν στο νησί.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Με αφορμή τα 3 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Πάρο, σύμφωνα και με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, θα ήθελα να επιστήσω στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες στο νησί μας, την προσοχή τους για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του ιού.
Από την πλευρά μας, κάνουμε όλες τις κατάλληλες ενέργειες, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όποτε παραστεί ανάγκη.
Για τον λόγο αυτό, από την έναρξη της πανδημίας, έχουμε θωρακίσει το Κέντρο Υγείας Πάρου με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό, και είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Σε περίπτωση δε που εντοπιστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα και απαιτείται μακροχρόνια νοσηλεία, το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα, για να μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια ο ασθενής που θα νοσήσει. Επίσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με έδρα το Κέντρο Υγείας Πάρου και με την καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού, πραγματοποιεί συνεχώς δειγματοληπτικούς ελέγχους και ιχνηλάτηση επαφών όπου χρειαστεί.
Παράλληλα, ο Δήμος μας προχωράει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε προληπτική απολύμανση των Δημοτικών κτιρίων και οχημάτων του, και οι υπάλληλοί του υποβάλλονται συχνά σε έλεγχο με χρήση rapid test.
Επειδή ωστόσο η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι μεγάλη αυτήν τη στιγμή, κάνουμε έκκληση προς όλους να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Δεδομένου ότι το νησί μας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλον τον χρόνο, θα πρέπει να επιδεικνύουμε συνεχώς υπεύθυνη στάση.
Είμαστε λίγο πριν την αρχή του τέλους, όμως ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό. Η ορθή συμπεριφορά μαζί με τον εμβολιασμό, δείχνουν τον δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση. Μια μικρή προσπάθεια ακόμα, θα φέρει μια μεγάλη νίκη. Εμείς, θα συνεχίσουμε να πράττουμε το καθήκον μας απέναντι σε όλους τους δημότες, καλώντας τους παράλληλα να επιδείξουν σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και σύνεση.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares