Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 15:07

Η Ελληνική σημαία στο Κάστρο της Νάξου

"Δίνοντας όρκο στην Αγία Τριάδα οι αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821 αποφάσισαν να θυσιαστούν για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Στα διακόσια χρόνια της πορείας του Ελληνικού Έθνους, μέσα από δοκιμασίες, οι αξίες και τα ιδεώδη τους έμειναν ανεξίτηλα!

Σήμερα, συνεχίζουμε να διατηρούμε αναμμένη τη φλόγα της επανάστασης γιατί οφείλουμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Όπως είπε ο Μακρυγιάννης «…Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι’ αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ.

Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι’ όλοι μαζί και να μη λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος.

Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»;

Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη «εγώ», όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν όλοι μαζί….».

Ελλάδα μας, Χρόνια πολλά!!!

Με τα λόγια αυτά ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στέλνει το μήνυμα στους συμπολίτες του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Διπλής εορτής... Εθνικής καθότι φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης συνάμα θρησκευτική καθότι η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου...

Εκκλησία και Πολιτεία για χρόνια στην Ελλάδα λειτουργούν ως συνοδοιπόροι. Σε ένα δύσκολο μονοπάτι που δεν είναι στρωμμένο με τριαντάφυλλα. Ομως είναι πιασμένοι χέρι χέρι και προχωρούν,...

Χθες το βράδυ μάλιστα, χάρη στην τεχνολογία, οι κάτοικοι της Νάξου, είδαν μία τεράστια ελληνική σημαία να απλώνεται στο σύνολο της πρόσοψης του κάστρου και να στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα αγάπης και ενότητας.... 

Ευχαριστούμε τον Μανώλη Λυκουρόπουλο για το video και την Κατερίνα Κοττάκη για την φωτογραφία

eikona viber 2021 03 25 10 56 37

eikona viber 2021 03 25 10 56 53

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares