Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:17

Αμοργός: Το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού για την 25η Μαρτίου

Αγαπητοί Συμπολίτες. Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, διακόσια χρόνια μετά το 1821, είναι  μια ημέρα ξεχωριστής υπερηφάνειας.

Είναι αφορμή να κοιτάξουμε και να αναμετρηθούμε με το μέλλον. Τα οράματα που ενέπνευσαν τους ήρωες του ’21, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ισότητα,  ο πολιτισμός, παραμένουν επίκαιρα. Είναι οι  φάροι και τα μονοπάτια για την Ελλάδα της δημιουργία.

Διακόσια χρόνια μετά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με πυξίδα την σημερινή εορτή για την Πατρίδα μας, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Η Αμοργός έχει την τιμή να συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Με εκδόσεις και εκδηλώσεις που θα αναδείξουν την ιστορία, θα προβάλλουν το νησί μας και θα ανοίξουν ένα παράθυρο γνώσης και αισιοδοξίας στην επόμενη μέρα.

Φίλοι και φίλες

Για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα δοκιμάζεται από την πανδημία. Τηρώντας με ευλάβεια τις οδηγίες της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας στην  παρέλαση, δεν θα γεμίσουμε τις εκκλησιές μας για να τιμήσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.  Σας καλώ όμως να υψώσετε στις οικίες σας την ελληνική σημαία ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Το 1821 μας διδάσκει την αξία του Αγώνα, της Ενότητας, της Ομοψυχίας. Όπως οι ήρωες της Επανάστασης, και εμείς θα κερδίσουμε ενωμένοι τη δική μας Λευτεριά.

Ζήτω η Ελλάδα!

Δήμαρχος Αμοργού

Ελευθέριος Καραΐσκος

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares