Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:56

Το μήνυμα του Πέτρου Ραουζαίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο Ελληνισμός όλης της οικουμένης με αίσθημα υπερηφάνειας και συγκίνησης εορτάζει σήμερα την ιερή ημέρα της παλιγγενεσίας του Έθνους μας, ύστερα από τα 400 χρόνια της Τουρκικής τυραννίας και σκλαβιάς στέκεται προσοχή μπροστά στη γαλανόλευκη και αποτίνει φόρο τιμής σε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.


Το φορτίο που όρισαν να κουβαλάμε στους ώμους μας οι πρόγονοί μας είναι βαρύ αλλά ο λαός μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι άξιος να το φέρει εις πέρας και να αντεπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία με ομοψυχία και πείσμα.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα όπου είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι να ζούμε και να εορτάζουμε τη χρυσή 200ετερίδα από την Ιερή εκείνη ημέρα της ενάρξεως του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα για τα Ιερά και Όσια για τη μία και μοναδική μας πατρίδα , τη θρησκεία και την οικογένεια ,200 χρόνια μετά από αυτόν τον Ιερό και μοναδικό αγώνα , όπου έγινε σύμβολο και πηγή έμπνευσης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο ,οφείλουμε να αναλογιστούμε κατά πόσο είμαστε άξιοι συνεχιστές των ηρώων προγόνων μας που πέρασαν τα πάνδημα και έδωσαν μέχρι και την τελευταία ρανίδα τους αίματός τους ,θυσιαζόμενοι για να αναπνέουμε σήμερα ελεύθεροι.

Μόνο ενωμένοι ,μονιασμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να αψηφούμε τις δυσκολίες και να οδηγούμε την χώρα μας στο δρόμο της ευημερίας , της ανάπτυξης και την ελευθερίας.
Εκτός της μεγάλης εορτής του Έθνους μας & του Ελληνισμού εορτάζουμε τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου “Ευαγγελίστριας”.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία επιλογή το ότι οι πρόγονοί μας εκείνοι οι Αθάνατοι ήρωες του ’21 , διάλεξαν και όρισαν για επίσημη έναρξη της Επανάστασης τη συγκεκριμένη ημέρα , για να έχουν την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου στον δίκαιο αγώνα του Έθνους μας.

Είθε η Υπεραγία Θεοτόκος που εορτάζει σήμερα να προστατεύει , να βοηθάει , να απομακρύνει κάθε κίνδυνο από την Πατρίδα μας ,τα νησιά μας και φυσικά το νησί μας και να μας χαρίζει υγεία ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο όπου και εμείς περνάμε τη δική μας «σκλαβιά» απέναντι σε έναν αόρατο βιολογικό ιό αυτό του covid -19 πρόοδο και μακροημέρευση.

Χρόνια πολλά , τιμή και Δόξα στο αθάνατο και ένδοξο 1821 , ζήτω η Πατρίδα μας, τιμή και Δόξα στους ένδοξους , αθάνατους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδος μας , της Θρησκείας μας και της οικογένειας ,ζήτω το αθάνατο και ένδοξο Έθνος των Ελλήνων,
είθε η σκέπη της Παναγίας να είναι πάντοτε μαζί μας!

Με Εκτίμηση
Πέτρος Μ. Ραουζαίος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. Άνω Σύρου &
Κληροδοτήματος Δον. Ιωάννου Στεφάνου.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares