Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 19:13

Ξεκινά η ανέγερση Βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι της Νάξου

Στο Φιλώτι θα κατασκευαστεί ο 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Η έναρξη της κατασκευής του έργου έγινε με την υπογραφή της σύμβασης την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΜΤ ΑΤΕ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η ανέγερση του κτιρίου, με προϋπολογισμό 1.052.240 ευρώ, θα γίνει επί δημοτικού ακινήτου δίπλα στο ΚΕΠ Φιλωτίου, έκτασης 4.632 τ.μ., θα διαρκέσει 12 μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020». Ο νέος Σταθμός θα φιλοξενεί 52 βρέφη και νήπια, ενισχύοντας και εξυπηρετώντας τις εργαζόμενες μητέρες της ορεινής Νάξου.

Το κτίριο 442 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα του χώρου, με τον σαφή διαχωρισμό των χρήσεων. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο αναμονής, δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων με αναπηρία, μία αίθουσα απασχόλησης νηπίων με αναπηρία και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης, περιλαμβάνει κουζίνα, γραφείο Διεύθυνσης, δύο WC νηπίων και ένα WC κοινού, καθώς και χώρο WC – Λουτρό νηπίων με αναπηρία. Στον Α΄ όροφο διαμορφώνονται η αίθουσα απασχόλησης και ύπνου των βρεφών, η αίθουσα περιποίησης βρεφών, η αίθουσα για την προετοιμασία και την παρασκευή γάλακτος, καθώς και η αίθουσα ύπνου των νηπίων. Ο αύλειος χώρος, ο οποίος προστατεύεται με περίφραξη, περιλαμβάνει παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού, πράσινο για παιχνίδι και περίπατο.

Η συγκεκριμένη υποδομή φροντίδας θα φιλοξενεί 36 νήπια και 10 βρέφη. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για τα νήπια με ειδικές ανάγκες, καθώς ο σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει και να προσφέρει δημόσια φροντίδα και ακόμα 6 νήπια με ιδιαιτερότητες. Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι καίριας σημασίας για το νησί μας και ειδικά για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της κεντρικής και ορεινής Νάξου.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares