Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 01:20

Δήμος Σύρου: Συνάντηση Λειβαδάρα με Χατζημάρκο και Λεονταρίτη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 08 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού και του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Ανδρέα Γιαλόγλου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόοδος των εμβολιασμών στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στις Κυκλάδες, τονίζοντας τη ζωτική σημασία τους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια του πληθυσμού, ειδικά κατά το τρέχον διάστημα, δεδομένου ότι η Περιφέρειά μας αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό πυλώνα της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Περιφερειάρχη σχετικά με τις εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της μεταβίβασης του Στρατοπέδου «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου» στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών, καθώς και τις θετικές εξελίξεις μετά από τη συνάντηση με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα και τις δεσμεύσεις του για την ένταξη του συνόλου των αιτημάτων που έχει υποβάλει ο Δήμος στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ιδιαίτερα δε, ο κ. Λειβαδάρας ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας για την ένταξη των προτεινόμενων έργων του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ν. Αιγαίου, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην ανάπλαση και διαμόρφωση της ακτής του Αγίου Νικολάου και στην προμήθεια πλωτών μέσων στον λιμένα Ερμούπολης για την προσέγγιση μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με τη διαβεβαίωση από πλευράς του κ. Χατζημάρκου για την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της Περιφέρειας.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares