Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 11:19

Συμφωνία συνδρομής στο άνοιγμα των θαλασσίων συνόρων στις θαλαμηγούς από Τουρκία

Η άρση των περιορισμών για τον κατάπλου θαλαμηγών από την Τουρκία, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, μετά από συνεννόηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης, Νικηταράς, ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, ο Δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες, ο Αντιδήμαρχος Σύμης, Ιωάννης Τσουβαλάς, ο Αντιδήμαρχος Λέρου, Δημήτρης Καστής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου και Νίκος Μπόνης αντίστοιχα, ενώ στη συζήτηση έλαβε μέρος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, Αντιναύαρχος ΕΑ Αντώνης Βιδάλης.

Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκαν και συνομολογοθήκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο άνοιγμα των θαλασσίων συνόρων για τις θαλαμηγούς από Τουρκία καθώς και η επιχειρησιακή συνδρομή του κάθε φορέα στο εγχείρημα.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε η συνδρομή των κατά τόπους Λιμενικών Ταμείων στις διαδικασίες ελέγχου στις 6 πύλες εισόδου, και συγκεκριμένα στις πύλες της Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Σύμης, Λέρου και Πάτμου, από τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν οι θαλαμηγοί να συνεχίζουν το ταξίδι τους σε όλα τα νησιά.

Σε απάντηση, τα Λιμενικά Ταμεία, αφού όρισαν τα σημεία εισόδου, έδωσαν το πράσινο φως, δια των εκπροσώπων τους και δεσμεύτηκαν για την συνδρομή, και από την πλευρά τους, στην διαδικασία κατάπλου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες φορείς για τη διάθεση συνεργασίας σε αυτό το εγχείρημα, που θα προσθέσει στην τουριστική οικονομία των νησιών καθώς και την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας για την ανταπόκριση στο αίτημα των νησιών.

Το Γραφείο Τύπου

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares