Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 11:49

Νάξος: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος δάσκαλος, Γιάννης Ποσάντζης

Είναι στιγμές που απλά η σιωπή είναι πιο δυνατή από τα λόγια που μπορεί να πει κάποιος... Η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος δάσκαλος, Γιάννης Ποσάντζης (φωτογραφία του Στέφανου Κληρονόμου και στο πλευρό του Γιάννη Ποσάντζη, βλέπουμε έναν ακόμη Γιάννη, τον Μαργαρίτη που έφυγε πρόσφατα κι αυτός από τη ζωή) , μπορεί να μην έπεσε σαν κεραυνός στην καρδιά της πόλης, όμως το κενό που αφήνει είναι τεράστιο... Από τα πρόσωπα που όπως έγραψε και φίλη στα social media "και μόνο που έβλεπες το πρόσωπό του, μπορούσες να δεις την δύναμη που είχε μέσα του"...

Να πω την αλήθεια - σε προσωπικό επίπεδο - δεν τον θυμάμαι ποτέ να εκνευρίζεται τόσο εντός όσο κι εκτός της σχολικής αίθουσας. Κι αυτό ενδεχομένως να ήταν το μεγάλο του όπλο όταν είχε απέναντί του μαθητές... Ολοι υποκλινόμαστε στην δύναμη του χαρακτήρα του... Εχω τη τύχη να γνωρίζω τα δύο του παιδιά, τον Δημήτρη (συμμαθητής) και τον Αντώνη, να με έχει φιλοξενήσει αρκετές βραδιές η αγαπημένη σύζηγός Αθηνά, και νιώθω ότι έχω χάσει ένα πολύ δικό μου άνθρωπο... Οπότε; τα λόγια είναι περιττά. Πάλεψε τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές είχε ένα καλό λόγο να μας πει, να μας συμβουλεύσει για τις επόμενες κινήσεις μας.. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγμτοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 13 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τον Μητροπολιτικό Ναό μας...

Κρατάμε την αναφορά που έγινε στα social media από τον Στράτο Φουτάκογλου, Διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο της Νάξου που αναφέρει "

Μάθαμε το θλιβερό νέο... έφυγε ο ξεχωριστός δάσκαλος μας και ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Γιάννης Ποσάντζης. Τον γνωρίσαμε στα μαθητικά μας χρόνια στο Γυμνάσιο Νάξου και τον λατρέψαμε για την πραότητά του, την παιδαγωγική του πληρότητα και την απέραντη καλοσύνη του. Ήταν τα δύσκολα χρόνια της χούντας όταν τολμούσε να μας διδάσκει την έννοια της δημοκρατίας μέσα στην τάξη, να είναι πανταχού παρών σε κάθε μας δραστηριότητα, στο Θέατρο, στις αθλητικές εκδηλώσεις, στις εκδρομές μας. Πάντα επιεικής με όλους μας και πάντα φίλος και δάσκαλος ταυτόχρονα.

Τον γνώρισα στη συνέχεια σαν διευθυντή στο Λύκειο Τραγαίας όταν πρωτοδιορίστηκα στην εκπαίδευση και εξακολουθούσε να είναι ίδιος ...το ίδιο αγαπητός όπως πάντα σε μαθητές και καθηγητές. Στη δεκαετία του '80 διετέλεσε Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων βάζοντας κι εκεί τη σφραγίδα του ως ένας εξαιρετικός επιστήμονας και προϊστάμενος. Άφησε με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στο χώρο της εκπαίδευσης στις Κυκλάδες.

Είχα ακόμη τη χαρά και την ευλογία να συνεργαστώ μαζί του την περίοδο 2003-2006 όταν υπηρετούσε το λαό από το μετερίζι του δημοτικού συμβούλου και Αντιδημάρχου.

Θα μας μείνεις αξέχαστος αγαπημένε δάσκαλε. Το όνομα σου είναι χαραγμένο βαθειά μέσα στην ψυχή μας από όσα απλόχερα μας χάρισες, από όσα με τόση αφοσίωση και μεθοδικότητα προσέφερες σε τούτο τον τόπο. Καλό σου ταξίδι ΚΥΡΙΕ Γιάννη Ποσάντζη".

 

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares