Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 11:50

Στην «πράσινη» λίστα του Ισπανόφωνου National Geographic η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες

Με επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συνεχίζεται η προσπάθεια διεθνούς προβολής των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων του Δήμου με επιλεγμένους δημοσιογράφους του εξωτερικού, η Νάξος κέρδισε μία θέση στην ετήσια καθιερωμένη «πράσινη» λίστα του Ισπανόφωνου National Geographic, που περιλαμβάνει Ελληνικούς προορισμούς με κριτήριο τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν για την ανάδειξη βιώσιμών και ειδικών μορφών τουρισμού.  https://viajes.nationalgeographic.com.es/lifestyle/grecia-islas-que-quisieron-ser-libres_18363

Στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα του National Geographic, που διαβάζουν ανελλιπώς εκατομμύρια αναγνώστες από την Ευρώπη και την Αμερική, η Νάξος αναδεικνύεται φέτος ως ένα από τα τρία Ελληνικά νησιά «που θέλουν  να είναι ελεύθερα».  Σύμφωνα με το άρθρο, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έχει κάνει σαφή την πρόθεση του για αλλαγή «πλώρης» προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως την πεζοπορία και την ποδηλασία. Το νησί της Αριάδνης είναι ευλογημένο με μία εντυπωσιακή ακτογραμμή, εύφορες και φωτεινές κοιλάδες, ιστορικά μνημεία και ένα «μυθικό» βουνό, το όρος Ζας. Με τους κατάλληλους χειρισμούς, η είδηση αναδημοσιεύθηκε από τον Ελληνικό Τύπο, προκαλώντας διψήφιο αριθμό δημοσιευμάτων και προβάλλοντας τον προορισμό στα σημαντικότερα ΜΜΕ τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας.

Παράλληλα, το Σάββατο 9 Ιουλίου ολοκληρώθηκε δημοσιογραφική αποστολή από τη Βραζιλία μετά από πρόσκληση του Δήμου. Στόχος της επίσκεψης ήταν η συλλογή υλικού σχετικά με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, τους γραφικούς οικισμούς, τα τοπικά προϊόντα, την εντυπωσιακή ακτογραμμή και το εύρος δραστηριοτήτων. Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά ΜΜΕ της Βραζιλίας, UOL.com.br και ig.com.br, που το καθένα διαθέτει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα και επισκέψεις ιστοσελίδας που ξεπερνάνε το μισό δισεκατομμύριο. Ο Δήμος ευχαριστεί τους επαγγελματίες για την στήριξη τους στις δράσεις προβολής. «Προμηνύεται μία τουριστική σεζόν με πολύ καλές επιδόσεις, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για στόχευση σε επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα και άνοιγμα σε νέες αγορές ενδιαφέροντος», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares