Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 01:52

Απανθρωπιά στη Νάξο: Πετάνε στα σκουπίδια το νερό και το φαγητό που προσφέρουν οι εθελοντές στα αδέσποτα γατιά

Αλήθεια, πως μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος έναν άνθρωπο που πετάει στα σκουπίδια τα σκεύη μαζί με το νερό και το φαγητό που τοποθετούν οι εθελοντές σε αδέσποτες γάτες;

Δεν υπάρχει χαρακτηρισμός ή μάλλον υπάρχει και αυτός είναι ανθρώπινο τέρας. Όχι δεν είναι ζώο γιατί θα του δώσουμε αξία που δεν έχει σε καμία των περιπτώσεων.

Ναι... συμβαίνει στη Νάξο. Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Save The Cats Of Naxos που παλεύει καθημερινά για να κάνει λίγο ευκολότερη την εφιαλτική ζωή των αδέσποτων γατών στο νησί, υπάρχουν αχαρακτήριστοι που πετάνε σε καθημερινή βάσει τα μέρη του νερού και του φαγητού που προσφέρουν οι εθελοντές στις εκατοντάδες αδέσποτες γάτες που βρίσκονται στη χώρα της Νάξου.

Η ανακοίνωση: 

Με λύπη μας γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από φιλόζωους ότι κάποιοι συμπολίτες μας πετούν συστηματικά το νερό και το φαγητό που βάζουν στα αδέσποτα.

Ενημερώνουμε ότι ήδη ο Save The Cats Of Naxos έχει προβεί σε ενέργειες και σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Συγκεκριμένα, η υπ αριθμ απόφαση 4721/2019 Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αναγνωρίζει το δικαίωμα σίτισης και πότισης και αναφέρει ότι η παρακώλυση και η απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, τιμωρείται αυστηρά.

Το δικαίωμα των πολιτών να ποτίζουν και να σιτίζουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς κατοχυρώνεται στη παρ. 10 αρ. 9 ν. 4039/2012, αναγνωρίζεται από τα δικαστήρια και απαγορεύεται να εμποδίζεται.

Σε κάθε περίπτωση τα δικαστήρια αναγνωρίζοντας το σεβασμό στην ύπαρξη της ίδιας της ζωής των αδέσποτων και την ανάγκη συντήρησης τους. ξεκίνησαν να τιμωρούν τις αντιφιλοζωικές πρακτικές που στερούν νερό και φαγητό στα ζώα, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και εκφοβίζουν τους φιλόζωους.

Να σημειωθεί ότι η δράση των φιλοζωικών συλλόγων είναι μεγάλη, αλλά σίγουρα δεν μπορεί αν λύσει το πρόβλημα. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάνει προς το παρών πολύ λίγα πράγματα και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο μείζων πρόβλημα.

Τα μέλη του  Save The Cats Of Naxos ζητούν εναγωνίως τη συνεργασία του δήμου και να συνδράμουν όπως μπορούν για να αποκτήσουν τα αδέσποτα μία καλύτερη ζωή και επιτέλους να εφαρμοστεί ότι ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική στα θέματα των αδέσποτων.

Μέχρι τότε ο κάθε εθελοντής φιλόζωος μπορεί να φρενάρει τις πρακτικές των απολίτιστων που κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν κακό στα ζώα.

Δέχεστε απειλές για το τάισµα των αδέσποτων;

Κάνουµε καταγγελία στο αστυνοµικό τµήµα, δίνοντας τα στοιχεία εκείνου που µας απειλεί. Επιµένουµε να καταγραφεί στο βιβλίο συµβάντων η απειλή κατά του ζώου ή της προσωπικότητάς µας, επισηµαίνοντας το άρθρο 16 του νόµου 4039/12 και ζητώντας αντίγραφο της καταγραφής.

Ζητάµε να ενηµερωθεί αυτός που µας απειλεί για τις σοβαρές ποινές που προβλέπονται για οποιαδήποτε κακοµεταχείριση εις βάρος του ζώου (1 έως 5 έτη φυλάκιση και πρόστιµο 5.000 – 15.000 €). Ενηµερώνουµε το φιλοζωικό σωµατείο της περιοχής, ώστε να µας βοηθήσει.

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares