Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 17:18

Πρόταση, για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης προς τον Δήμο Νάξου από τον Μανώλη Πολυκρέτη

Πρόταση, για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και ένταξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ-ΝΕΑ ΕΡΓΑ), 14.29.14.17, ΟΠΣ 3340», κατέθεσε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (υπόψη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λιανού και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτη Μαυρομμάτη), ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης.

Η Πρόταση:

Ως πρώην αντιδήμαρχος Ύδρευσης-Αποχέτευσης γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και αφορούν τα αποχετευτικά δίκτυα, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Όσο βρισκόμουν στην παραπάνω θέση, πάντοτε προσπαθούσα να βρω τον τρόπο ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τη βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου. Μάλιστα, ένα από τα προγράμματα που είχα προτείνει στον κ. Λιανό να αξιοποιήσουμε ήταν το πρόγραμμα: «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ-ΝΕΑ ΕΡΓΑ), 14.29.14.17, ΟΠΣ 3340», χωρίς όμως να δείξει κανένα ενδιαφέρον.

Ωστόσο, κινούμενος πάντα από το ενδιαφέρον μου για τον τόπο και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ακόμα και από τη θέση στην οποία σήμερα βρίσκομαι, δεν έπαψα να προσπαθώ να βρω τρόπους χρηματοδότησης για έργα που είναι απαραίτητα για τα νησιά μας.

Προτείνω λοιπόν για ακόμα μία φορά στη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει έστω και τώρα, το παραπάνω πρόγραμμα, για τη βελτίωση της συλλογής και της επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό ακόμη και ο Δήμος μας μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθεί με πολλές χιλιάδες ευρώ για ένα σημαντικό έργο που θα αφορά τα αποχετευτικά δίκτυα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση και μπορεί να συμπεριληφθεί ανάμεσα στους δικαιούχους. Επίσης υπάρχει το χρονικό περιθώριο έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022 ώστε ο Δήμος μας, να ετοιμάσει την πρότασή του και να την υποβάλει.

Το περιεχόμενο πρόσκλησης:

«Στο πλαίσιο της ως άνω δράσης όπως αυτή περιγράφεται στην 15η Εξειδίκευση Εφαρμογής του ΕΠ, οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα πρέπει να αφορούν σε νέα έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε οικισμούς Α, Β, Γ προτεραιότητας τα οποία διαθέτουν εγκεκριμένη μελέτη και τεύχη δημοπράτησης (εγκεκριμένο το στάδιο μελέτης το οποίο απαιτείται για την εφαρμογή της επιλεγείσας μεθόδου δημοπράτησης) για όλα τα υποέργα –εργολαβίες και εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους, ή έχουν σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία ή υποέργα με υπογεγραμμένη σύμβαση που αφορούν στην σταδιακή ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) στους οικισμούς Γ' προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000 ‐ 15.000 ι.π.) καθώς και στην αναβάθμιση, επέκταση, συμπλήρωση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε οικισμούς Α και Β προτεραιότητας και συμβάλλουν:
• Στην εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ
• Στη βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς προτεραιότητας Α, Β, Γ με βάση τις κατευθύνσεις της Οδηγίας για την επεξεργασία αστικών λυμάτων (91/271/ΕΟΚ)
• Στη σταδιακή κατάργηση του συστήματος διάθεσης αστικών λυμάτων μέσω βόθρων (σηπτικών ή στεγανών) και στη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης».
Η πρόσκληση
https://www.ymeperaa.gr/images/prosklhseis-ergwn/axones/14/20220621_7h_trop.pdf

Μανώλης Πολυκρέτης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares