Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 10:40

Δημιουργεί ίδρυμα για την στήριξη των νησιών η οικογένεια Ηλιόπουλου

 

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου την πρόθεση να συστήσει μέσα στο 2023 το Ίδρυμα Οικογένειας Ηλιόπουλου στη μνήμη του πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου με επικεφαλής τη σύζυγό του Άννα και την κόρη του Δέσποινα Για το Ίδρυμα η οικογένεια θα δώσει μέσα στη χρονιά 2 εκατ. ευρώ.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο του αείμνηστου Τάκη Ηλιόπουλου, με αναφορές για τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Ο κ.Ηλιόπουλος ήταν συγκινημένος και δάκρυσε σε κάποιες στιγμές.

2 29

Το Ίδρυμα θα συγκεντρώνει τα αιτήματα για τις ανάγκες των νησιωτών και θα δραστηριοποιείται σε 4 τομείς:

– στη θωράκιση της υγείας, στη βελτιοποίηση και ανάπτυξη της Παιδείας,  στον Αθλητισμό-Πολιτισμό, και στο Περιβάλλον.

25 1

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να βάλει ποτέ την Seajets στο Χρηματιστήριο, η απάντηση ήταν: «Εγώ ως Μάριος για το Χρηματιστήριο που δεν με έχει απασχολήσει ποτέ, νιώθω τσοπάνης. Και η λέξη τσοπάνης έχει διπλή σημασία γιατί στα αγγλικά λένε shipowner και εννοούν τον ιδιοκτήτη πλοίων αλλά και sheep owner για τον ιδιοκτήτη προβάτων. Εν δυνάμει λοιπόν κάποιοι θεωρούν ότι μπήκα στο Χρηματιστήριο με την ιδιότητα του πλοιοκτήτη. Εγώ μπήκα στο Χρηματιστήριο, στη MIG για τους λόγους που μπήκα με την ιδιότητα του sheep owner, του τσοπάνη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τράπεζες και είπε ότι ως οικογένεια η μόνη φορά που αγοράσαμε μετοχές ήταν για να ενισχύσουμε τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ήταν αυτές που δεν μας έδωσαν «σταγόνα νερό» στη διάρκεια της πανδημίας.

«Είμαστε η μόνη εταιρεία που και στην πανδημία δεν κλείσαμε. Εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ από τα δάνεια εγγυοδοσίας που έδινε το κράτος μέσω των τραπεζών. Το μόνο που εισπράξαμε ήταν άρνηση ενώ άλλοι εκατομμύρια. Εμείς ξέρετε ότι είμαστε μια ελληνική οικογένεια, μια ελληνική εταιρεία, οι άλλοι τι είναι; Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσω και θα είστε οι διπλάσιοι δημοσιογράφοι παρόντες.

5 18

Τέλος, υπογράμμισε πως “στις εξελίξεις που αφορούν το Αιγαίο, πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Είμαστε ελληνόκτητη εταιρεία. Οι άλλοι τι είναι; Οταν έρθει η ώρα θα μιλήσω.

Ακολουθεί βίντεο με πλάνα από την ομιλία:

Πηγή: kaipoutheos.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares