Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 12:08

ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ και Santo Wines στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Μικροί θησαυροί της Ευρώπης"

Το τριετές πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία, αφού επιτεύχθηκε ο βασικός του στόχος που ήταν η προώθηση των Ελληνικών αυθεντικών συνεταιριστικών προϊόντων Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) που ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών προϊόντων. 

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να ενημερωθεί το κοινό – στόχος αναφορικά με τα σήματα ΠΟΠ/ΠΓΕ, την αξία τους, καθώς δεν έχει σωστά διαμορφωμένη άποψη με αποτέλεσμα να μην είναι αντιληπτή η αξία των σημάτων και κατ’ επέκταση των προϊόντων.

Τα συνεταιριστικά προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. κατάγονται από συγκεκριμένο τόπο, περιοχή ή σπανιότερα χώρα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η φήμη τους οφείλονται στις ιδιαιτερότητες της τοπικής φύσης, τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου γεωγραφικού περιβάλλοντος, αλλά και τους ανθρώπους που τα παράγουν με συγκεκριμένες διαδικασίες. H Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει έμπρακτα τη διαφορετικότητα των τόπων, των μεθόδων, των παραδόσεων αλλά και των γεωγραφικών χαρακτηριστικών. Για αυτό το λόγο, προστατεύει την παραγωγική τους διαδικασία και δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές να τα γνωρίσουν καλύτερα, να τα στηρίξουν και με τη σειρά τους να γίνουν Πρεσβευτές των ποιοτικών αυτών προϊόντων προς τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα. Σ’ αυτό συνέβαλε ένας μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι διαφημιστικές καμπάνιες στα social media, οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις καθώς και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά ταξίδια στους τόπους παραγωγής των προϊόντων.

Οι «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης»  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποτέλεσαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ξεχωριστά Ελληνικά προϊόντα όπως: φέτα, γραβιέρες, ξινομυζήθρα, ελαιόλαδα, φάβα, τοματάκι, κορινθιακή σταφίδα, πατάτα και κρασιά από το Αγρίνιο, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Νεμέα Κορινθίας, την Αβία και την Στέρνα Μεσσηνίας, την Ζάκρο, τον Κουτσουρά, και τον Μυλοπόταμο Κρήτης, την Νάξο και την Σαντορίνη – παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας από τους συνεταιρισμούς παραγωγής κάθε τόπου.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με τη δράση της στήριξε με υπερηφάνεια όλα τα μέλη της, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη της σε όλους τους παραγωγούς  και δίνοντας τους την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα τους μέσω της έντυπης και διαδικτυακής καμπάνιας αλλά και μέσω εκδηλώσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μέσα από το ίδιο πλαίσιο, η τελική συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/5

στις 19:00   θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares