Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 13:24

8ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο MuSifanto 2023

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ”, από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική, σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, μονωδίας, τρομπέτας, δημιουργία μαθητικής ορχήστρας και Μουσικό Περίπατο.

Tο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο «MuSifanto» επιστρέφει για 8η χρονιά, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που συνταιριάζουν την κλασική μουσική με το ξεχωριστό κυκλαδίτικο τοπίο.

Το 8ο MuSifanto θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023, με καθημερινές συναυλίες, ρεσιτάλ και σεμινάρια κλασικής κιθάρας, πιάνου, μονωδίας, τρομπέτας και δημιουργίας μαθητικής ορχήστρας, σε ιδιαίτερα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίζει ο απογευματινός μουσικός περίπατος, μια περιπλάνηση στις ομορφιές της Σίφνου, που επιφυλάσσει αναπάντεχα ζωντανά, μουσικά στιγμιότυπα και γεμίζει το νησί με μελωδική ατμόσφαιρα.

Όπως κάθε χρόνο, όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν ελεύθερη είσοδο και προσκαλούν καταξιωμένους ερμηνευτές και δασκάλους να παρουσιάσουν μουσικά έργα για να προσφέρουν έμπνευση σε μικρούς και μεγάλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με ανάλογα ακούσματα. Πρωταρχικός στόχος του MuSifanto είναι να φέρει κυρίως την κλασική, αλλά και άλλα είδη, μουσικής κοντά στους μαθητές, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σίφνου.

Επιστεγάζεται έτσι η πολύ σημαντική δουλειά που κάνει στη μουσική εκπαίδευση ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με το Μουσικό Εργαστήρι Σίφνου «Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη», που – εκτός από τη Σίφνο – ταξιδεύει όλο το χρόνο και στα νησιά Ικαρία, Κέα, Κάσο, Λήμνο, Σαντορίνη και Σέριφο, προσφέροντας προγράμματα μουσικής εκπαίδευσης σε μαθητές.

Στο πλαίσιο του 8ου MuSifanto θα ακούσουμε το μουσικό σύνολο Canto Soave, που ειδικεύεται στην φωνητική μουσική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, τους Milos Vukovic και D&A GuitarDuo στην κιθάρα, το τρίο Γ. Κοντραφούρη, που θα παρουσιάσει κομμάτια από τις δισκογραφικές δουλειές του και επιλεγμένες συνθέσεις από το ευρύτερο ρεπερτόριο της Jazz, τον Απόστολο Παληό στο πιάνο, σημαντικούς δασκάλους μουσικής και τους μαθητές τους.

Ενδεικτικά, και μεταξύ άλλων, συμμετείχαν στο MuSifanto τα προηγούμενα χρόνια η Ντόρα Μπακοπούλου, η Νεφέλη Μούσουρα, η Φανή Αντωνέλλου, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Κώστας Τοσίδης, ο Marco Ramelli, ο Michael Klinghoffer, η Shani Inbar και ο Daniel Goritz.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Με ελεύθερη είσοδο
Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 21:00

Συναυλία τoυ συνόλου *Canto Soave*
Μονή Φυρογίων

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 21:00
Ρεσιτάλ κιθάρας: Milos Vukovic, D&A GuitarDuo (Δημήτρης Κουρζάκης-Άγγελος Μπότσης)
Μονή «Παναγιά το Βουνό»

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 21:00

Ρεσιτάλ πιάνου: Απόστολος Παληός
Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», Αρτεμώνας

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 19:30

Μουσικός Περίπατος
Απογευματινός περίπατος στο μοναδικό στενό του Αρτεμώνα σε διαδρομή φυσικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής; με αναπάντεχα ζωντανά μουσικά στιγμιότυπα.

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 21:00

Συναυλία jazz μουσικής: *Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο*
Πλατεία στο Κάτω Πετάλι

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 21:00

Μαθητική συναυλία σεμιναρίων κιθάρας, τρομπέτας και μουσικών συνόλων
Πλατεία στο Κάτω Πετάλι

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 – Ώρα: 21:00

Μαθητική συναυλία σεμιναρίων πιάνου και μονωδίας
Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», Αρτεμώνας

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares