Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 16:45

Στέλιος Βραχιόλογλου: Ο γόης φυσικοθεραπευτής-ερμηνευτής- πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξανδρούπολης, ξεσπάει

Για τις δύσκολες μέρες λόγω Covid 19, που βιώνουν οι ερμηνευτές, ξέσπασε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Στέλιος Βραχιόλογλου.

Ο ταλαντούχος ερμηνευτής, μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, μιλώντας στην Espresso, δεν κρύβει την θλίψη του, για τις άθλιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζουν, δεκάδες φίλοι του τραγουδιστές αλλά και μουσικοί, που βρίσκονται στο έλεος του Θεού, λόγω της εδώ και ένα χρόνου ανεργίας.

Αν και ο ίδιος είναι σε καλύτερη μοίρα, λόγω του ότι χρόνια τώρα είχε προνοήσει, να κάνει και μία δεύτερη δουλειά, όπου παράλληλα με το τραγούδι, ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως φυσικοθεραπευτής, και εργάζεται πάνω σε αυτό,  δεν κρύβει, την ανησυχία του, για το μουσικό μέλλον της χώρας μας.

Έχοντας επίσης στις «αποσκευές» του, μία επιτυχημένη δεκαετία, ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλεξανδρούπολης, σήμερα, συνεχίζει να εργάζεται ως φυσιοθεραπευτής, κυκλοφορώντας όμως τα νέα του τραγούδια, όπως και το «Σταγόνα στη Βροχή», μία βιωματική, δυναμική ροκ μπαλάντα, και ανυπομονώντας να επιστρέψει στις liveεμφανίσεις του.

Πώς επιβιώνει ένας καλλιτέχνης στη δύσκολη περίοδο του κορωνοιού που είσαστε άνεργοι;

«Νομίζω οτι διαχρονικά, είναι η πιο άσχημη περίοδος για όλους τους καλλιτέχνες . Οι καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι στον χώρο χρόνια, σίγουρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, λόγω του ότι εργαστήκαν σε μια εποχή οικονομικής ευμάρειας , σε σχέση με τους καλλιτέχνες οι οποίοι προσπαθούν να πετύχουν τα τελευταία χρόνια .Συνομιλώ με φίλους μουσικούς και τραγουδιστές κυρίως , από όλα τα μέρη της Ελλάδος και η κατάσταση που περιγράφεται είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική . Ολόκληρες οικογένειες, σε ένδεια και ανασφάλεια .Πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, αν στηρίζεσαι μόνο σε αυτήν την δουλειά. Έχω συναδέλφους εξαίρετους ,που αναγκαστήκαν και κάνουν άλλες δουλειές για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και άλλοι συνάδελφοι που είναι στο έλεος του Θεού, χωρίς καμία κρατική βοήθεια και υποστήριξη . Η επιβίωση των καλλιτεχνών, αυτή την περίοδο, είναι ένα θέμα που πρέπει  να απασχολήσει πολύ σοβαρά την ηγεσία αυτού του τόπου» .

Φυσικοθεραπευτής στο επάγγελμα… Πώς βρέθηκες σε αυτό το μονοπάτι;

«Η φυσικοθεραπεία μπήκε στη ζωή μου, μετά από μια συζήτηση με έναν καθηγητή μου και την οικογένεια μου, που αφορούσε στον επαγγελματικό προσανατολισμό μου . Η μουσική και εκείνα τα χρόνια ήταν το πάθος μου , η ζωή μου, αλλά είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να έχω και μια δεύτερη εναλλακτική οδό , μια επιστήμη την οποία αγάπησα και υπηρετώ με σθένος και υπευθυνότητα . Η μουσική και η φυσικοθεραπεία έχουν τον ίδιο κεντρομόλο άξονα , τον άνθρωπο . Χαρίζεις χαμόγελο στους ανθρώπους και όταν τραγουδάς αλλά και όταν παλεύεις με τον πόνο του άλλου» .

Οι θαυμαστές σου, σου ζητάνε να τους τραγουδήσεις, όταν πας για φυσικοθεραπεία;

«Σχεδόν πάντα τραγουδάω όλη μέρα , όπου οι ασθενείς μου, με πειράζουν λέγοντας ότι, θα έπρεπε να τους χρεώσω παραπάνω, μιας και υπάρχει και LIVE μουσική κατά την διάρκεια της θεραπείας» .

Διαβάζοντας το βιογραφικό σου διετέλεσες για πολλά χρόνια αντιδήμαρχος στην πόλη σου. Πώς ενεπλάκης με τα κοινά;

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν κάτι που άρχισε να χορεύει στο μυαλό μου, από την στιγμή που επέλεξα να ζήσω στην Αλεξανδρούπολη , μια πανέμορφη πόλη με υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανθρώπινο χαρακτήρα . Στα μάτια μου λοιπόν, έλειπαν κάποια πράγματα και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ . Ο τομέας ευθύνης μου, ήταν ο Πολιτισμός κυρίως ,αλλά και ο Προγραμματισμός η Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα . Υπήρξα σε μια δεκαετία, που η παράταξη μου μεταμόρφωσε την πόλη μου και νιώθω περήφανος για αυτό» .

Πώς από τα «Όνειρα» φτάσαμε στο «Σταγόνα στη βροχή»;

«Με μια ανάσα θα έλεγα, μιας και ο χρόνος τρέχει ασταμάτητα .Η αγάπη μου για την μουσική, είναι αστείρευτη , θα έλεγα κινητήριος δύναμη στη ζωή μου και σε αυτήν οφείλεται, όλο αυτό το ωραίο ταξίδι που ζω .Φτάσαμε λοιπόν από τα ΟΝΕΙΡΑ στο ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ με πολύ δουλειά , επιμονή , αντοχή , με καθημερινό αγώνα , προσήλωση στον στόχο και απύθμενη  όρεξη για δημιουργία»

Κατηγορία LIFESTYLE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares