Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 19:50

Σωτήρης Τσιόδρας: Υπό έλεγχο η επιδημία - η σημερινή (4/5) ενημέρωση - [vid]

Έξι νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου από το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 2.632 εκ των οποίων το 55,4 αφορά άνδρες, το 22,6 είναι σχετιζόμενο με ταξίδι από το εξωτερικό και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, ενώ το 23% αφορά γυναίκες. Το 91,4% πρόκειται για ασθενείς με υποκείμενο νόσημα ή ηλικίας άνω των 70 χρόνων.

81 νοσούντες έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 επιπλέον θανάτους με τον τραγικό απολογισμό να απαριθμεί 146 θύματα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων το πρώτο κύμα του κορονοϊού πέρασε την κορύφωσή του στην Ευρώπη με εξαίρεση 5 χώρες, ανάμεσα στις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο που σημειώνει τα χειρότερα ποσοστά αύξησης των θανάτων.

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο για την επιδημία ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το ζήτημα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην επιστημονική κοινότητα, καθώς πάνω από 100 ομάδες έχουν ξεκινήσει εντατικές μελέτες για την ανάπτυξη κατάλληλων εμβολίων.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια καλή φάση και η επιδημία είναι υπό έλεγχο στην πατρίδα μας με χαμηλό αριθμό νοσηλευομένων, χαμηλό αριθμό διασωληνωμένων και αυτό έχει μεγάλη σημασία στο να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι πολύτιμοι”, ανέφερε.

Αναλυτικά, όλη η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορoνοϊού από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

 

 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares