Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 18:45

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται ( η σημερινή ενημέρωση) [vid]

15 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, με 9 εξ αυτών να συνδέονται με αθροίσεις πληθυσμού που βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 2.678 όπου το 56% αφορά άνδρες, ενώ τα 603 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.340 με ήδη γνωστό κρούσμα.

33 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, 8 εκ των οποίων είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% παρουσιάζει υποκείμενο νόσημα ή πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας 70 ετών και άνω.

85 συμπολίτες μας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ενώ δυστυχώς κατέληξε ακόμα ένας ασθενής με τα θύματα να είναι πια 148.

Ο καθηγητής επεσήμανε στη συνέχεια ότι ελέγχονται εντατικά συρροές σε δομές υγείας ενώ όσον αφορά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι διενεργείται πλήρης διερεύνηση της διασποράς με οργανωμένους ελέγχους.

Ακόμη, δήλωσε ότι ο ιός παρουσιάζει διαρκώς μεταλλάξεις και προσαρμόζεται στον άνθρωπο διαφορετικά, γεγονός που καθιστά την πορεία της πανδημίας ακαθόριστη μέχρι στιγμής.

“Ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται και να προσαρμόζεται στον άνθρωπο. Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστεί η πορεία του από αυτές τις μικροαλλαγές”, είπε.

Τέλος, οι δοκιμές για το εμβόλιο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και υπάρχουν ενθαρρυντικά ευρήματα σε μελέτες που εκτελούνται αυτό το διάστημα.

Να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι σε μια υγιεινή συμπεριφορά με απλούς, όχι δύσκολους κανόνες που αφορούν την απόσταση, την υγιεινή των χεριών και την αναπνευστική υγιεινή. Αυτή τη συμπεριφορά πρέπει να την αυτοεπιβάλλουμε και να την υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας όταν ξεχνιόμαστε”, υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος στο κλείσιμο της ενημέρωσής του.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares