Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 22:15

θετικά τα μηνύματα από τα τεστ αντισωμάτων | Η σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό [vid]

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα είναι 13, συνολικά 2.691 οι προσβεβλημένοι από τον ιό. Έχουμε 2 νέους καταγεγραμμένους θανάτους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 150.

Αναλυτικά, όλη η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Για τα τεστ αντισωμάτων ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχουν «αβεβαιότητες όταν ο ιός δεν έχει προσβάλει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επιτυχίας αυτού του τεστ».

Ο καθηγητής, αναφέρθηκε στις αβεβαιότητες για τα τεστ αντισωμάτων, δίνοντας το εξής παράδειγμα: «Αν σε έναν πληθυσμό 1.000 ατόμων έχουν νοσήσει 50 άνθρωποι κι ένα τεστ έχει ευαισθησία 98%, δηλαδή ανιχνεύει το 98% των ασθενών με αντισώματα, και ειδικότητα 98%, δηλαδή ανιχνεύει ως αρνητικούς το 98% των ανθρώπων που δεν έχουν αντισώματα, αυτό σημαίνει πως αν κάναμε το τεστ και στους 1.000 θα βρίσκαμε περίπου 68 θετικούς, που οι 19 θα νόμιζαν ότι είχαν περάσει τον ιό και δεν θα τον είχαν περάσει. Όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν, τόσο αυξάνει κι η επιτυχία ενός τέτοιου τεστ, να ανακαλύψει αυτούς που πέρασαν τη νόσο. Αν είχαν νοσήσει 10% από αυτούς τους 1.000, τότε με το ίδιο τεστ θα βρίσκαμε θετικούς 116, εκ των οποίων οι 18, το 16%, θα νόμιζαν ότι είχαν περάσει τον ιό και δεν θα τον είχαν περάσει».

Η έρευνα για τα αντισώματα

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πως οι ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό, αποκτούν αντισώματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σχεδόν σε όλους όσοι πέρασαν την ασθένεια, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την σοβαρότητα της ασθένειας, ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού. Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία μπορεί να σημάνει μια νέα εποχή για τον έλεγχο των αντισωμάτων, η πιθανότητα να έχουμε ψεύτικα θετικά είναι μικρότερη του 1%.

Η μελέτη αυτή διαπίστωσε παρουσία αντισωμάτων, ανεξάρτητα από το αν κάποιος πέρασε ελαφρά τη νόσο ή όχι. Το 92% που εξετάστηκαν 21 ημέρες μετά την προσβολή από τον ιό, είχαν θετικά αντισώματα.

Στο άμεσο μέλλον, άνθρωποι με θετικά αντισώματα θα έχουν κάποια μορφή ανοσίας, έναντι του τρέχοντος στελέχους του ιού. Μένει να απαντηθεί για πόσο καιρό θα κρατά αυτή η ανοσία. Πρέπει να παρακολουθούμε προοπτικά για 6-12 μήνες αυτούς τους ανθρώπους και να βλέπουμε τι κάνουν τα αντισώματά τους».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares