Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 23:33

Ανησυχία από τα κρούσματα κορονοϊού στον Εχίνο

Η αύξηση στην εμφάνισηνέων κρουσμάτων στην περιφέρεια Ξάνθης τις τελευταίες ημέρες και δη στον Εχίνο, είχε σαν συνέπεια να τεθεί εκ νέου σε καραντίνα η περιοχή από το βράδυ της Πέμπτης.

Από τα20 νέα κρούσματαπου ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή, τα 7 αφορούσαν στον Εχίνο και άλλο 1 στην Ξάνθη, αποδεικνύοντας τα αυξημένα επίπεδα ιικού φορτίου στην περιοχή. Με αφορμή αυτά, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επέβαλε νέο lockdown στην περιοχή, ωστόσο η είδηση αυτή δεν έγινε δεκτή με ευχαρίστηση από τους κατοιίκους.
Στο άκουσμα της είδησης πως ο οικισμός μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα επτά ημερών, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους την Παρασκευή, λίγω ώρα μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, παρουσία των Σωτήρη Τσιόδρακαι
Νίκου Χαρδαλιά.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και οι κάτοικοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα που βρίσκεται στην είσοδο του Εχίνου ζητούσαν έντονα την άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν και άλλοι οικισμοί με κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ κάνουν λόγο για στοχοποίηση της περιοχής τους, με δεδομένο πως το lockdown δεν αφορά ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Σημειώνεται πως στην είσοδο του οικισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ζητώντας τους να ακολουθήσουν τα περιοριστικά μέτρα.
Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα
Ομόνοια, συνεργασία, κοινή προσπάθεια από όλους και τήρηση των μέτρων ασφαλείας συνέστησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επιδημιολογικό πρόβλημα της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη ΑΜΘ και των τεσσάρων δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Χαρδαλιάςυπογράμμισε ότι στόχος της σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς ήταν η οριστικοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες ο ΕΟΔΥ θα ορίσει επιδημιολογικό και οργανωτικό υπεύθυνο, οι οποίοι θα αναλάβουν τον συντονισμό των ομάδων που θα κάνουν τα δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους της Ξάνθης.

Protothema.gr

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares