Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 22:14

Η σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα νεά κρούσματα

Από τα 28 νέα κρούσματα τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, 10 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, δύο στη Ροδόπη, δύο στην Καστοριά, ένα στην Αττική, τρία Δράμα, ένα στην Κοζάνη δύο στη Λάρισα, ένα στην Κάρπαθο, επτά εισαγώμενα, δύο από Προμαχώνα, ένα από Αλεξανδρούπολη, ένα από Βουλγαρία, ένα από Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ένα από Ινδία.

Σε ό,τι αφορά το κρούσμα από την Ινδία, πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για ταξιδιώτη που ήρθε μέσω Ολλανδίας.

Παρατηρητήριο COVID-19: Επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την 7η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19, το διάστημα μεταξύ 25 και 30 Ιουνίου καταγράφηκε περαιτέρω επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Κατά μέσο όρο διαγνώστηκαν 16 κρούσματα ανά ημέρα, έναντι 22 στην προηγούμενη έκθεση, ενώ ο δείκτης Rt περιορίστηκε στο 0,2 από 0,5 παρά τον εντοπισμό κάποιων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Τεστ στα αεροδρόμια

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, την Τετάρτη, κατά την πρώτη ημέρα αφίξεων από το εξωτερικό, σε 16 αεροδρόμια της χώρας έγιναν 5.889 τεστ. 

«Ακριβώς επειδή τα δειγματοληπτικά τεστ γίνονται με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, είναι στοχευμένα. Επομένως, είναι αναμενόμενο να καταγράφονται θετικά κρούσματα από αυτούς τους ελέγχους. Σκοπός άλλωστε είναι η έγκαιρη καταγραφή, απομόνωση και ιχνηλάτηση των τυχόν θετικών κρουσμάτων, ώστε να περιχαρακώνονται και να αποφεύγεται η διασπορά στην κοινότητα», σημείωσε ακόμη ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:

«Παρακολουθούμε στενά - και θα συνεχίσουμε καθημερινά να το κάνουμε – σε συνεργασία με τους ειδικούς την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρώπη και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Έτσι ώστε, τα βήματα για το άνοιγμα του τουρισμού μας να επιταχύνονται, ή αν επιβάλλεται από τις συνθήκες, να επιβραδύνονται. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της στα ζητήματα αυτά με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων».

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Ξάνθη

Νωρίτερα, την παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19» αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares