Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 17:46

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα για τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας - Οι «κόκκινες» περιοχές

Χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την νόσο Covid-19 μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή πρόκειται να παρουσιαστεί το απόγευμα της Παρασκευής (09/10), κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Μάλιστα όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης ο χάρτης και η εφαρμογή που τον συνοδεύει, θα υπάρχει στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr.

«Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας πλαίσιο που βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ προσέθεσε ότι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας θα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Επίπεδο 1 ετοιμότητας,

επίπεδο 2 επιτήρησης,

επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης και

επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου.

Ακόμη, όπως εξήγησε, ο καθορισμός επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους , των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, πχ τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με των επαφών τους. Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων θα μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα εφόσον προκύψουν.

 

Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές
Περισσότερα από τα μισά κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται καθημερινά στην Αττική, που παρακολουθείται στενά από τους ειδικούς με έμφαση το κέντρο της Αθήνας. Από την ανάλυση των κρουσμάτων στην Αττική, προκύπτει ότι υπάρχουν ορισμένες περιοχές με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή οι "κόκκινες" περιοχές της Αττικής είναι: ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Ιλίου, ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμος Περιστερίου.

 

Πηγή: Newsbomb.gr

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares