Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 16:44

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα Θεσσαλονίκη και Σέρρες- Γενικό lockdown, oι ανακοινώσεις

Σε καραντίνα μπαίνουν τίθενται από αύριο (3/11) και τουλάχιστον για 14 μέρες Θεσσαλονίκη και Σέρρες, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού είναι ανεξέλεγκτη και το τοπικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ανοικτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία, οι μετακινήσεις θα γίνονται με τα γνωστά sms, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο.

Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν. Έτσι, σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Αυτό το τοπικό lockdown έχει μία βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown της περασμένης άνοιξης. Ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ενώ, όπως και στο διάστημα του γενικού lockdown επανέρχεται και στην περίπτωση του τοπικού η ανάγκη αποστολής sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων. Ειδικά για το διάστημα από τις 09.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης μέρας επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης».

 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares