Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 16:14

Αχιλλέας Γραβάνης: Ένας χρόνος προστασίας από το εμβόλιο, τότε θα είμαστε ασφαλείς [vid]

Για τα νέα εμβόλια για τον κορονοϊό μίλησε στο Open ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας και τόνισε πως ο επόμενος χρόνος θα είναι διαφορετικός από τον τωρινό.

«Έχουμε εμβόλια και τα πρώτα αντιικά. Τα εμβόλια θα είναι στη χώρα μάλλον στα μέσα Ιανουαρίου και θα ξεκινήσει ο μεβολιασμός όπως οργανώνεται από την πολιτεία. Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα είναι πιο νωρίς στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου από δύο εταιρείες. Οι γιατροί τον επόμενο χρόνο θα έχουν περισσότερα εργαλεία» σημείωσε ο κ. Γραβάνης.

Ο κ. Γραβάνης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του γενικού πληθυσμού. «Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό λόγω εμβολίου και φαρμάκων» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα έχουμε εξειδικευμένα αντιικά φάρμακα εναντίον κορονοϊού», είπε. Όσον αφορά στα εμβόλια ο κ. Γραβάνης υπογράμμισε ότι αυτά είναι νέας τεχνολογίας, πολύ πιο καθαρά από προηγούμενα εμβόλια, λιγότερο τοξικά από άλλα εμβόλια και μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί σε 50.000 εθελοντές.

«Οι επιδημιολόγοι μας λένε ότι αν ο εμβολιασμός του πληθυσμού περάσει το 50-55%, τότε θα έχουμε ανοσία αγέλης, μάλλον προς το φθινόπωρο, τέλος του επόμενου χρόνου. Δεν θα φύγουμε από τα μέτρα της προφύλαξης, παρά το μεθεπόμενο καλοκαίρι. Πλησιάζοντας το καλοκαίρι του 2022 θα αρχίσουμε να ανακτούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πορηγούμενης ζωής μας» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας, το εμβόλιο θα μας καλύπτει τουλάχιστον για έναν χρόνο από τη στιγμή που το κάνουμε, ενώ για το αν θα πρέπει ή όχι να κάνουν το εμβόλιο οι νοσούντες, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτάται ανάλογα με το τι αντισώματα έχουν αναπτύξει.

Πηγή: newsbomb.gr

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares