Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 12:24

Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους άνω των 85

Από Δευτέρα 11/1/2021 ανοίγει η πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) και όλες δυνατότητες στα φυσικά σημεία για να αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες άνω των 85.

Αυτοί που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα πάρουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει για το εμβολιαστικό κέντρο που είναι κοντά στην περιοχή τους και για μια προτεινόμενη ημερομηνία.

Ή το αποδέχονται και απαντάνε "ναι". Αν για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την μέρα του ραντεβού, πρέπει είτε να πάνε στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ ή στην άυλη συνταγογράφηση και να αλλάξουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο", εξήγησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα είναι 1018, ενώ ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε πως όλοι θα χρειαστούν τη βοήθεια ενός κοντινού τους ανθρώπου. Ωστόσο, θα υπάρξει σχεδιασμός και για όσους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, ο εμβολιασμούς θα γίνει βάσει της προτεραιοποίησης που έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμού.

Σε πρώτη φάση πρόκειται να εμβολιαστούν περίπου 100.000 άτομα και θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, ενώ όταν ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και η αποστολή των SMS 13034. Αν κάποιος που δεν ανήκει στην κατηγορία των άνω των 85 μπει στην πλατφόρμα ή πάει σε κάποιο φαρμακείο, τότε θα ενημερωθεί πως δεν έχει προτεραιότητα.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares