Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 12:34

Στη Νάξο για το πρόγραμμα "Ελευθερία" ο Βασίλης Κικίλιας [pics-vid]

«Ωπ … είσαι ψηλός ε; θα παίξουμε ένα μονό;» - «Οπότε θέλεις»

Βασίλης Κικίλιας – υπουργός Υγείας – εναντίον Δημήτρη Λιανού – δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…  Μίνι διάλογος στο αεροδρόμιο της Νάξου με τον οικοδεσπότη δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό να υποδέχεται τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ήρθε το πρωί, λίγο πριν τις 10 στη Νάξο και έφυγε άμεσα για την Ηρακλειά και Σχοινούσα…

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχοντας στο πλευρό του, τον αρμόδιο συντονιστή για το πρόγραμμα "Ελευθερία" Μάριο Θεμιστοκλέους - Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – πραγματοποιούν ταξίδι αστραπή σε μία προσπάθεια να έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία των εμβολιασμών στα μικρότερα νησιά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο κος Κικίλιας έφτασε (όπως είχαμε ενημέρωση από χθες) με την πτήση της Ολυμπιακής – μαζί του ταξίδεψε και ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας – και στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε τόσο ο Δήμαρχος κος Λιανός, όσο και η αναπληρώτρια Διοικήτρια Καλλίτσα Φραγκίσκου αλλά και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης…

Η αλήθεια είναι ότι ο κος Κικίλιας εντυπωσίασε με την απλότητά του και την άμεση επικοινωνία που είχε με όλους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι άπαντες τηρούσαν μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό…

Με αρωγή σκάφους  έγινε η μετακίνηση του Υπουργού και των ανθρώπων που τον συνοδεύουν στην Ηρακλειά – Σχοινούσα, όπου αναμένεται να εμβολιαστούν μάξιμουμ 250 άτομα. Ωρα έναρξης των εμβολιασμών στις 9 το πρωί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σχοινούσας (ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ηρακλειά) ...

Και με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει ο κος Κικίλιας το μεσημέρι θα είναι στη Νάξο για να έχει σειρά επαφών με τους φορείς του νησιού κυρίως σε επίπεδο υγείας και θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο. Μάλιστα, η κα Φραγκίσκου ήδη τον έχει ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο ….

Και μετά το … δίδυμο Ηρακλειάς – Σχοινούσας (λόγω μικρής απόστασης επιλέχτηκε να γίνει σε μία ημέρα), επόμενη νησί θα είναι τα Κουφονήσια το διήμερο 24-25 Απριλίου, ενώ η 2η δόση εμβολιασμού θα γίνει έως τις 15 Μαΐου και στα τέσσερα νησιά ώστε να είναι έτοιμοι για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Κι εδώ να αναφέρουμε την ενημέρωση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και μεταφέρθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση και  στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον Τουρισμό.

Ενημέρωση 

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης σε είκοσι νησιά μικρά, ανάμεσά τους η Θηρασιά, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα, οι Αρκοί, οι Αντίπαξοι, το Μαράθι, το Καστελόριζο, έχει γίνει πλήρως εμβολιασμός.

Σε εξέλιξη και σε ολοκλήρωση της επόμενης εβδομάδος βρίσκεται ο εμβολιασμός σε οκτώ νησιά, ανάμεσά τους τα Αντικύθηρα, η Ψέριμος, η Νίσυρος, ο Άγιος Ευστράτιος.

Σε έξι νησιά, ανάμεσά τους η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Δονούσα, Αμμουλιανή, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος εμβολιασμός, η δεύτερη δόση  ολοκληρώνεται την 3η Μαΐου 2021.

Σε τέσσερα νησιά, στην Ελαφόνησο, στο Κουφονήσι, στη Σχοινούσα, στην Ηρακλειά, έχει γίνει ο πρώτος εμβολιασμός και ολοκληρώνεται η δεύτερη δόση στις 10 Μαΐου 2021.

Σε δεκαεννιά νησιά, όπως η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σαμοθράκη, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ίος, η Ύδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπάλαια, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι, η Κάσος, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και ο εμβολιασμός του συνόλου των κατοίκων θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2021.

Σε τρία νησιά, στον Πόρο, στις Σπέτσες και τα Κύθηρα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και μέχρι 24 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των κατοίκων αυτών των νησιών.

Και σε οκτώ νησιά, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στην Κάρπαθο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στη Μήλο, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού και θα ολοκληρωθούν 31 Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έστειλε μήνυμα στους δημάρχους και παράγοντες των νησιών να μην διαφημίζονται ως covid free γιατί είναι «παγίδα».

Πηγή: naxospress.gr

 

KIKILIAS NAXOS EMVOLIASMOI (12)KIKILIAS NAXOS EMVOLIASMOI 3KIKILIAS NAXOS EMVOLIASMOI 6KIKILIAS NAXOS EMVOLIASMOI 9KIKILIAS NAXOS EMVOLIASMOI 11

 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares