Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 09:54

Ενημέρωση από την Κινητή Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων-ΚΛΙΜΑΚΑ

H 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις ψυχικές διαταραχές και να ενταθούν οι προσπάθειες για τη στήριξη της ψυχικής υγείας από όλους τους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτής, από το πρωί της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου, μέλη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων-ΚΛΙΜΑΚΑ θα ενημερώνουν την τοπική κοινότητα της Σαντορίνης στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με διάθεση έντυπου υλικού, ενώ παράλληλες δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στη Νάξο, την Αμοργό, το Καστελόριζο και τη Σύμη.

Η ψυχική υγεία δεν είναι μόνο η απουσία της ψυχικής διαταραχής. Ορίζεται ως η κατάσταση της υγείας κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, δύναται να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν από την καθημερινότητα, είναι παραγωγικό και μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Τα τελευταία στοιχεία για την ψυχική υγεία στη χώρα μας δείχνουν ότι:
• λιγότερο από το 50% των ατόμων που υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγεία θα
αναζητήσουν βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας
• 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές διαταραχές

Η ΚΛΙΜΑΚΑ, σταθερά και με επιστημονική γνώση, δραστηριοποιείται από το 2000 στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δουλεύοντας για έναν κόσμο όπου η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση αγωνίζονται να ανατρέψουν τα αίτια του αποκλεισμού και των ανισοτήτων μακριά από λογικές στείρας φιλανθρωπίας.

Σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα βάλλεται με ψυχοπιεστικά γεγονότα, όπως οικονομική ύφεση, πόλεμος, προσφυγικό, εργασιακή επισφάλεια και απώλεια εργασίας, ας κάνουμε την ψυχική υγεία ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων-ΚΛΙΜΑΚΑ

Νάξος: Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου, τηλ. 2285026982

Σαντορίνη: Μεσσαριά, τηλ. 2286025961

Αμοργός: Κατάπολα, τηλ. 2285071840

Καστελόριζο: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, τηλ.2246049122

Σύμη: Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης, τηλ. 2246072094

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.klimaka.org.gr

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares