Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 09:32

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Τραγική η υποστελέχωση στο Νοσοκομείου Σύρου-Να βάλουμε ένα τέλος στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας»

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Σύρου, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος συζήτησε τα προβλήματα υποστελέχωσής του με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ενώ συναντήθηκε και με το Σωματείο των εργαζομένων.

Η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κα Κατερίνα Καλογεράκη και τα λοιπά μέλη, εστίασαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυρίως στην έλλειψη προσωπικού του νοσοκομείου και στην κατάσταση που κλήθηκαν να διαχειριστούν ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η υποστελέχωση ενός μεγάλου νοσοκομείου, όπως είναι της Σύρου που έχει υπερ-τοπική διάσταση και σημασία για τις Κυκλάδες αποτελεί το πιο σοβαρό πρόβλημα» τόνισε ο Γιάννης Πολυχρονάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν κλινικές και τμήματα χωρίς ουσιαστικά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επισήμανε επιπλέον την αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων των γιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν, την έλλειψη γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες αλλά και των ειδικευόμενων γιατρών που δημιουργεί πρόβλημα στις εφημερίες .

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος τόνισε ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Ο στόχος αυτός συνιστά προγραμματική δέσμευση του κόμματος και προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις θέσεις και στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια υγεία που περιλαμβάνουν:

  • Μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νησιά. Τα κίνητρα αφορούν αυξημένες αποδοχές, στεγαστικό επίδομα, έκπτωση στο φόρο εισοδήματος, ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη στο ΕΣΥ.

  • Διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη Δημόσια Υγεία.

  • Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

  • Νέο και ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

  • Ένταξη όλων των δομών δημόσιας υγείας των νησιών στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης του Π.Δ. 131/1987, προκειμένου να υπάρχουν ακόμα πιο αυξημένα κίνητρα.

  • Πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία στις πρωτεύουσες των νομών, όπως η Σύρος, προκειμένου να αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς και να προσφέρουν υπηρεσίες και στους κατοίκους άλλων νησιών.

« Ποτέ άλλοτε δεν ήταν σε τόσο τραγική κατάσταση οι δομές δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες και στα νησιά μας..» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Πολυχρονάκος και πρόσθεσε, «πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην υποβάθμιση του τόπου, στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες.

Στις 21 Μαΐου, κάθε πολίτης μπορεί να γίνει η Δύναμη Αλλαγής για τα νησιά μας.

Να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει το δρόμο σε νέους ανθρώπους».

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares