Απίστευτο συμβάν στη Μήλο: Γονείς αναγκάστηκαν να πληρώσουν 100€ έκαστος για να πάρουν τα δελτία των παιδιών τους

Απίστευτο συμβάν στη Μήλο: Γονείς αναγκάστηκαν να πληρώσουν 100€ έκαστος για να πάρουν τα δελτία των παιδιών τους

Όλοι τα γνωρίζουμε, αλλά δύσκολα κάποιες φορές μπορούμε να τα αποδείξουμε... όχι όμως και στην περίπτωση της Μήλου, όπου υπάρχει παραστατικό τράπεζας με την αιτιολογία ''Εξαγορά δελτίου''.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η οποία έγινε όταν το σωματείο Ιέραξ 1960 αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της ομάδας Κ14 από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, που θα ήταν η παρθενική της από τη σύσταση του σωματείου. Κάποια παιδιά έμειναν ξαφνικά χωρίς ποδόσφαιρο, πράγμα που αποτελεί τον μοναδικό τρόπο άθλησης γι αυτά. Μαζί με τους γονείς τους αποφάσισαν να ζητήσουν από την διοίκηση της ομάδας να τους δώσει τα δελτία προκειμένου να αγωνιστούν στην αντίστοιχη ομάδα του νησιού, τον Παμμηλιακό, ο οποίος διαθέτει αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Κάπου εκεί άρχισε ο «Γολγοθάς» των γονιών που βρήκαν μπροστά τους άρνηση από την διοίκηση και ειδικά τον πρόεδρο του σωματείου. Με έκπληξη μας κάποια μέρα ακούσαμε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής γονιό να επικοινωνεί μαζί μας ζητώντας περισσότερο τη συμβουλή μας, μη θέλοντας προς στιγμή να βγει κάτι στη δημοσιότητα, πράγμα που κατά τη γνώμη του θα έκανε τα πράγματα δυσχερέστερα. 

«Μας ζητούσαν 150€ ευρώ, τα οποία έγιναν 100€ μετά τη γενική συνέλευση που έκαναν στον Ιέραξ... τι θα κάνατε στη θέση μας κ. Μάκαρη;» μου μετέφερε με απόγνωση ο γονέας από τη Μήλο.

«Μην δώσετε ούτε 1 ευρώ, δεν έχουν δικαίωμα να πουλήσουν δελτία παιδιών» είπα, αλλά αυτό προφανώς δεν στάθηκε αρκετό, καθώς υπό την πίεση της λήξης της μεταγραφικής περιόδου, τρεις (3) γονείς υπέκυψαν, προκειμένου να ευχαριστήσουν τα 13χρονα παιδιά τους που «διψούσαν» για ποδόσφαιρο πλήρωσαν 100€ έκαστος για την εξαγορά του δελτίου τους.

Μάλιστα, ένας από αυτούς τους γονείς κρατά στα χέρια του ένα «ντοκουμέντο της ντροπής» το οποίοι είναι το αποδεικτικό κατάθεσης στην τράπεζα που αναφέρει ως αιτιολογία: ''Εξαγορά Δελτίου''.

Στους τρεις γονείς, ίσως τις επόμενες μέρες προστεθεί ένας ακόμη, ο οποίος έχει θυμώσει τόσο πολύ με αυτή την κατάσταση, που αρνείται να πληρώσει για το δελτίο του παιδιού του. Βέβαια η μόνη του ελπίδα να γλιτώσει το 100σταρικο είναι αυτό εδώ το άρθρο, το οποίο δεν δημοσίευα τόσο καιρό για τον απλούστατο λόγο ότι ίσως στερούσα από τα παιδιά το ποδόσφαιρο!

Άλλωστε όπως μας μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς ήταν άψογοι και με το παραπάνω στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον σύλλογο και δεν αρνήθηκαν ποτέ την έξτρα οικονομική ενίσχυση προς τον Ιέραξ.

Εμείς, ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Ιέραξ κ. Δελιβασιλείου για να μιλήσουμε μαζί του για το θέμα που έχει προκύψει και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώσει 100€ , καθώς τα χρήματα αυτά είναι για τον ρουχισμό που έδωσε ο σύλλογος στα παιδιά και το παράβολο της έκδοσης του δελτίου προς την ΕΠΣ Κυκλάδων. Μάλιστα όπως μας είπε ο κ. Δελιβασιλείου το συγκεκριμένο θέμα έχει και άλλους παραμέτρους, που έχουν αν κάνουν με εσκεμμένη αποχώρηση των παιδιών που προκάλεσε τη διάλυση του τμήματος της Κ14.

Δυστυχώς, αυτή είναι μία τραγική κατάσταση που ισχύει και σε άλλες περιπτώσει και ο μοναδικός λόγος που γράφτηκε είναι για να αποτρέψει κάτι παρόμοιο να συμβεί στο μέλλον....

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

10 εναντίον 10... το Fair Play του Πανναξιακού στη Σύρο

Μία ιδιαίτερη στιγμή, από αυτές που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο διαδραματίστηκε...

Μαρπησσαϊκός - Αστέρας Μαρμάρων 1-1 [Highlights]

Δείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ από το Παριανό...

Πανθηραϊκός - Θύελλα Καμαρίου 0-3 [Highlights]

Δείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ από τον αγώνα...

Με το ένα πόδι στο final 4 η Κ14 του ΠΑΣ Νάξου [vid]

Μεγάλο βήμα προκειμένου να κατακτήσει την 1η θέση του 3ου...

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι της 21ης αγωνιστικής (αποτελέσματα και βαθμολογία)

Ημέρα του Άγιου Ιερόθεου, του Φωστήρα και φυσικά του Εθνικού...

''Χ'' στο Αστέρας Μαρμάρων - Μαρπησσαϊκός και ανοιχτή η 2η θέση του ομίλου

Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν ο Μαρπησσαϊκός και ο Αστέρας Μαρμάρων...

Σημαντική νίκη με πολύ καλή εμφάνιση από την Κ14 του Α.Ο. Μυκόνου

Μια σημαντική νίκη πήρε σήμερα (23/02) η ομάδα Κ14 του...

Ο 7ος τίτλος ''επικυρώθηκε'' στην Σύρο για τον Πανναξιακό [pics-vid]

Το τίτλο του πρωταθλητή της σεζόν 2019-2020 κατοχύρωσε στη Σύρο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

10 εναντίον 10... το Fair Play του Πανναξιακού στη Σύρο

Μία ιδιαίτερη στιγμή, από αυτές που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο διαδραματίστηκε χθες στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων στο παιχνίδι του ΑΟ...

Μαρπησσαϊκός - Αστέρας Μαρμάρων 1-1 [Highlights]

Δείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ από το Παριανό ντέρμπι του 2ου ομίλου της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων...