Ο Κύρος Βασσάρας στη Σύρο

  • Κατηγορία ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

kyros-vassaras

Το Σάββατο το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ΕΠΣ Κυκλάδων με θέμα «Η διαιτησία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν η «κεφαλή» της Ελληνικής διαιτησίας και ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο χώρος αυτός τα τελευταία χρόνια, ο Κύρος Βασσάρας.

Το κοινό που ήταν από κάτω και παρακολουθούσε την ομιλία του κ. Βασσάρα δεν ήταν και το πιο εύκολο καθώς υπήρχε μια μικρή προκατάληψη στα πρόσωπα των Ελλήνων διαιτητών. Από την πλευρά του ο κ. Βασσάρας θέλοντας να δώσει να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι το έργο τον διαιτητών μέσα σε ένα παιχνίδι, μοίρασε αρκετές κίτρινες και κόκκινες κάρτες και έπαιξε ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν ως εξής: έδειχνε κάποιες φάσεις σε βίντεο γουόλ και πριν εξελιχθεί η φάση και φανεί ο διαιτητής τι ακριβώς έχει δώσει, ο Κύρος Βασσάρας ρωτούσε αυτούς που είχαν τις κάρτες να του που τι ακριβώς είχαν δείξει.

yiannis-sigalas-edra

Γιάννης Σιγάλας

«Περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή από τον κόσμο γιατί το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με την προσπάθεια επιμόρφωσης πάνω στα θέματα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, φιλοξενεί στην έδρα της τον σπουδαιότερο διαιτητή της τελευταίας τριακονταετίας, με μεγάλη καριέρα τόσο στη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο οποίος σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν το «μυαλό» της ανάπτυξης της Ελληνικής διαιτησίας. Μιλάμε φυσικά για τον Κύρο Βασσάρα που είναι γνωστός σε όλους και είναι ιδιαίτερη χαρά που τον έχουμε κοντά μας»

akroatirio-eps-vasaras

Κύρος Βασσάρας

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ, μιας και την προηγούμενη φορά που είχα προσκληθεί δεν είχα καταφέρει να έρθω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Οι ημερίδες αυτές είναι μια συνέχεια ενός προγράμματος για την ανάπτυξη του Ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση της Ελληνικής διαιτησίας. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υποστήριξη, καθώς είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο και  για να παραμείνει αγνό, χρειάζεται υποστήριξη και αγάπη. Είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στους ντόπιους διαιτητές, αλλά και στους υποψηφίους διαιτητές που έδιναν εξετάσεις – πέρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν – να μιλήσω μαζί τους, να ακούσω τα προβλήματά τους και να τους χαρακτηρίσω ήρωες που κάτω από αυτές τις συνθήκες συνεχίζουν και ασχολούνται με αυτό που κάνουν. Το ποδόσφαιρο στη νησιωτική Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο και όσοι ασχολούνται είναι πραγματικοί ήρωες».

"ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ"

Betarades
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΛΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ! »
επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην ακαδημία του Α.Ο. Μυκόνου

Συνεχίζονται οι προπονήσεις της ακαδημίας του Α.Ο. Μυκόνου μέχρι και...

Ελεύθερος ο Ζανελάρης, ο πρώτος λόγος στον Πανναξιακό

Μετά από την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στην καριέρα του...

Πανναξιακός: Η ανακοίνωση για τις εκλογές-Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις υποψηφιοτήτων

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Πανναξιακός έκανε γνωστό ότι την...

Εκλογές με ιστορική σημασία στον Αστέρα Τραγαίας

Με φόντο την επιστροφή του στην φυσική του έδρα, το...

Ελλάς Σύρου: Ανανέωσαν οι Αντώνης Συριανός και Ηλίας Χαλκιάς

Η Ελλάς Σύρου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τους...

Συνεχίζει στη προεδρία του ΠΑΣ Νάξου ο Φρέντυ Κρητικός ( η σύσταση του Δ.Σ.)

Μετά τις εκλογές της Δευτέρας, ήρθε και η πρώτη συνεδρίαση...

Ανανέωσε με Κοτζαπαναγιώτη και Αντώνη Συριανό η Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον...

Η νέα διοίκηση του ΠΑΣ Νάξου [pics]

Ολοκληρώνονται εντός της επόμενης ώρας οι εκλογές του ΠΑΣ Νάξου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Προτάσεις για επιστροφή σε μία κατηγορία και πρωταθλητή μέσω play off

Αλυσιδωτές εξελίξεις φαίνεται ότι θα έχουμε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων για τη σεζόν 2020-2021.

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην ακαδημία του Α.Ο. Μυκόνου

Συνεχίζονται οι προπονήσεις της ακαδημίας του Α.Ο. Μυκόνου μέχρι και το τέλος του μήνα, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παρουσιάζονται...