Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011 17:07

ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

sigalas

Σύγχυση είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες στα σωματεία των Κυκλάδων έπειτα από την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να εξοφληθούν άμεσα τα χρέη προς αυτήν.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε διαφορετική περίπτωση, οι ομάδες δεν θα είχαν το δικαίωμα να προσχωρήσουν σε μεταγραφές. Η αντίδραση της ΕΠΣ Κυκλάδων ήταν άμεση. Με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ζήτησε να υπάρξει τουλάχιστον διακανονισμός των χρεών στα σωματεία, πράγμα που επετεύχθη μετά και την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Γιάννη Σιγάλα και τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας για την απόφαση της ΕΠΟ να ζητήσει εξολοκλήρου την καταβολή των χρημάτων που όφειλαν τα σωματεία προς αυτήν

«Αν ήταν μόνο αυτό που δεν καταλαβαίνεται θα ήταν πολύ καλό. Εδώ γίνεται το έλα να δεις. Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, έχει αποδειχθεί ανεπαρκείς. Οι προθέσεις τους μπορώ να πω ότι είναι καλές, αλλά, έχω την αίσθηση και την γνώση γιατί τους γνωρίζω, ότι υπάρχει ανεπάρκεια ικανοτήτων στο να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στο οτιδήποτε παρουσιάζεται. Είδατε πως έχουν αντιμετωπίσει τα προβλήματα του επαγγελματικού αθλητισμού και ίδιοι οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις χωρίς να σκεφτούν καταστατικές και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια εδώ ευθύνη έχει φυσικά πάντα ο επικεφαλής, αλλά και τα μέλη του συμβουλίου, που αν σκεφτεί κανείς, 12 από τα μέλη είναι πρόεδροι Ενώσεων, δηλαδή, άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ο πρόεδρος ίσως έχει κενό πάνω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έχει δίπλα του συμβουλάτορες οι οποίοι δεν έχουν πατήσει ποτέ σε ερασιτεχνικό γήπεδο, δεν έχουν νιώσει ποτέ τις ανάγκες και τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, κάθονται στα γραφείο τους και κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, τα οποία όμως είναι καταστροφικές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τώρα όσον αφορά τα οικονομικά, φυσικά και δεν είναι συνεπής η ΕΠΟ, καθόλου συνεπής. Κάνει το εξής τραγικό τα τελευταία δύο χρόνια, για να δώσει χρήματα στις Ενώσεις και εμείς είμαστε άμεσα εξαρτημένες γιατί είμαστε μικρή Ένωση, δεν έχουμε άλλα έσοδα, δεν έχουμε τον μεγάλο αριθμό μεταγραφών, ομάδων και λοιπά, ώστε να έχουμε ένα πρόσθετο έσοδο, έχουμε τεράστια έξοδα σαν νησιωτικός νομός και η Ομοσπονδία δίνει χρήματα στις Ενώσεις μόνο όταν πάρει από την πολιτεία. Από τον δικό της προϋπολογισμό, από τα δικά της έσοδα δεν δίνει ένα ευρώ στις Ενώσεις. Αυτό είναι εγκληματικό, δεν μπορεί να έχει έναν προϋπολογισμό 45 με 50 εκατομμύρια ευρώ και να μην δίνει στις Ενώσεις, αν δεηθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δώσει κάποια επιχορήγηση, απ’ αυτή την επιχορήγηση θα δώσει χρήματα στις Ενώσεις. Ήδη έχουμε κάνεις πολλές διαμαρτυρίες πάνω σ’ αυτό το θέμα, έχουμε κάνει προτάσεις, αλλά μέχρι τώρα έχουν πέσει στο κενό. Θέλω να πιστεύω, ελπίζω, ότι κάτι θα αλλάξει μελλοντικά. Πάντως, δεν είναι καθόλου συνεπής, είναι ασυνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στις Ενώσεις και φυσικά την οδηγεί να είναι και οι Ενώσεις να μην είναι συνεπής απέναντι στα σωματεία. Μιλάω πάντα για την δική μας Ένωση που έχουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα».

«Κοινή Γνώμη»

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares