Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 12:26

Κοινό αίτημα των νησιωτικών ΕΠΣ για ενίσχυση των σωματείων της Γ΄Εθνικής

Την έμπρακτη στήριξη της ΕΠΟ προς τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη τους και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής ζητούν με κοινή επιστολή τους οι 5 νησιωτικές ενώσεις (Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσων, Σάμου και Λέσβου).

Συγκεκριμένα, οι ενώσεις ζητούν την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των διαιτητών και των παρατηρητών, όπως και την κάλυψη των εξόδων, τουλάχιστον για τα μισά εκτός έδρας παιχνίδια.

Να σημειώσουμε ότι οι νησιωτικές ομάδες έχουν τεράστια οικονομική επιβάρυνση λόγω των συνεχόμενων ταξιδιών, αλλά και της απόστασης που μεσολαβεί θάλασσα.

Η επιστολή:

Οι ΕΠΣ
  1. Δωδεκανήσων   
  2. Λέσβου
  3. Κυκλάδων 
  4. ΧίουΑθήνα
  5. Σάμου
  

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο και μέλη Eκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΟ

 

Θέμα : «Επιδότηση μετακινήσεων νησιωτικών σωματείων Γ Εθνικής»

Κύριε Πρόεδρε – φίλοι και συνάδελφοι, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων Γ΄ Εθνικής, σας καταθέτουμε και πάλι τους προβληματισμούς των σωματείων μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό, προτείνοντας συγχρόνως και μέτρα για την ισότιμη συμμετοχή τους.

Δυστυχώς η γεωγραφική θέση μας, επιβαρύνει τα σωματεία με δυσβάσταχτα έξοδα, τα οποία, με την εμφάνιση του covid 19, οδηγούν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από επαφές μας με τους εκπροσώπους των σωματείων καταφέραμε να τους πείσουμε να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά με την προϋπόθεση στήριξης τους για τις μετακινήσεις των ομάδων και των διαιτητών – παρατηρητών.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για την συμμετοχή κάθε σωματείου απαιτείται το ποσό των 200.000€, ενώ τα περισσότερα σωματεία της στεριάς ξοδεύουν 50.000€.

Η διαφορά προκύπτει από μετακινήσεις ποδοσφαιριστών (14*6000€=64.000€), τις μετακινήσεις διαιτητών-παρατηρητών 30.000€ και τις υπερβολικές απαιτήσεις προπονητών και ποδοσφαιριστών.

           Για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με ίσους όρους για όλα τα σωματεία προτείνουμε να :

α) Αναλάβει η ΕΠΟ την καταβολή του κόστους των εισιτηρίων διαιτητών – παρατηρητών, εκδίδοντάς τα από το πρακτορείο με το οποίο είναι συμβεβλημένη η ΕΠΟ, ώστε να μην απαιτείται άμεση καταβολή χρημάτων.

β) Για τις 14 μετακινήσεις των σωματείων να καλύψει η ΕΠΟ την έκδοση των εισιτηρίων με πλοίο, καλύπτοντας τις μισές (7) επτά, μέχρι του ποσού των 15.000€.

Τα παραπάνω μέτρα θα ανακουφίσουν τα σωματεία μας και θα τα ωθήσουν στο να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα κόστος για την ΕΠΟ θα κυμανθεί γύρω στις 250.000€, ποσό το οποίο είναι μικρότερο απ΄αυτό που εισπράττει η ΕΠΟ από το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (συμμετοχή, πρόστιμα).

Κύριε πρόεδρε,

Σας παρακαλούμε να φέρετε την πρόταση μας στην Ε.Ε στις 19/8/2020 για λήψη απόφασης με θετική σας εισήγηση.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

       ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΣ

1. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ : Διακοφώτης Παναγιώτης   3. ΚΥΚΛΑΔΩΝ :          Φρέρης Ρένος

2. ΛΕΣΒΟΥ :              Ψαρρόπουλος Σταύρος     4. ΧΙΟΥ :                    Νικολαΐδης Κώστας

5. ΣΑΜΟΥ :                Βακάλης Νικόλαος

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

LIFT.TEK

ERMIS 400X300

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares