Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 23:04

Νίκος Παρίσης: Ο γνήσιος ΑΕΚτζης μέσα από τα μάτια της κόρης του Άννας

Τα εγκαίνια του OPAP Arena μάγεψαν τους φίλους της ΑΕΚ και όχι μόνο, αφού απέσπασαν τα θετικά σχόλια όλων.

Δεν ήταν μόνο η φαντασμαγορική γιορτή, αλλά και η προσοχή που δόθηκε στην λεπτομέρεια. Σε μία ημέρα ορόσημο για την ΑΕΚ, όπως αυτή των εγκαινίων του γηπέδου της, οι διοργανωτές φρόντισαν να επαναφέρουν μνήμες από την ιστορία της ομάδας. Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους, όπως ο δικός μας, αείμνηστος αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων, Νίκος Παρίσης.

Η εικόνα του έπαιξε στα matrix του γηπέδου και αυτό συγκίνησε πολύ κόσμο που γνώριζε τον Νίκο Παρίση και την αγάπη που είχε στην ΑΕΚ και γενικότερα στο ποδόσφαιρο.

Η κόρη του Άννα, έχει βιώσει από μικρό παιδί πολλές στιγμές με δυνατά συναισθήματα που αφορούσαν την ΑΕΚ. 

Με ένα ποστάρισμα στο facebook περιγράφει με λίγα, αλλά κατατοπιστικά λόγια τη ζωή του Νίκου Παρίση και πόσο ταυτισμένη ήταν με το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ.

Αξίζει να το διαβάσετε:

Ο μπαμπάς μου ήταν ΑΕΚ. Γεννήθηκε στην Πόλη, ήρθε στα δέκα του και από τότε ο θείος του ο Μάρκος τον πήγαινε στο γήπεδο. Αν και μεγάλωσε στη λεωφόρο Αλέξανδρας νομίζω ότι ήταν αυτός που έπεισε και τους κολλητούς του να γίνουν. Το πρώτο ταξίδι μου στο εξωτερικό ήταν όταν ήμουν δέκα χρόνων το Πάσχα του 86 και πήγαμε στο Μόσταρ στον Ντούσκο. Λιγο μετά το Τσερνομπίλ εμείς αντί να κάτσουμε στα αβγα μας ζαλωθηκαμε στο φιατ μιραφιορι με καλούδια και τον δίσκο της Αλεξιου η αγάπη είναι ζάλη για την Πέγκα και πήγαμε να τους βρούμε..
οι Κυριακές ήταν ΑΕΚ, μην πω και οι καθημερινές αφού είχα περάσει άπειρες ώρες από τη ζωή μου περιμένοντας τον έξω από την πισίνα του Πανελληνιου ..τα γραφεία τους ήταν δίπλα στη Γ Σεπτεμβρίου και πήγαινε για ένα γεια.... ( κύριε εισαγγελέα ανηλίκων δεν είναι αυτό που νομίζετε με αγαπούσε απλά με ξεχνούσε) .. Μέχρι και στη βάφτιση μου είχε αργήσει γιατι ήταν Κυριακή μετά το γήπεδο αλλα εκεί είχε προειδοποιήσει ότι μπορούσε να συμβεί.
Στο σπίτι μαζεύονταν όλοι οι φίλοι για φαγητό και ποδόσφαιρο μετά τους αγώνες και εγώ αναρωτιομουν μα αφού το είδαν γιατί το ξαναβλέπουν; Μοίρασμα, γέλια, αστείες ιστορίες από τα εκτός έδρας, τα τρίγωνα Πανοράματος μετά από ματς στη Θεσσαλονίκη αλλά και δικά μου ταξίδια στη Μασσαλία και όπου αλλού στην Ελλάδα μπορούσε να με πάρει. Μεγαλώνοντας η ΑΕΚ ξεθώριασε λίγο γιατί πια ζούσα μακριά του.. θυμάμαι επέμενε να τον συνοδεύσω σε μια γιορτή στα Σπάτα πριν λίγα χρόνια.. " μα δουλεύω, τελειωνω αργά, μα πάρε τον Τάκη, τι με θέλεις παιδί μου εμένα;" Με τίποτα δεν μπορούσα να τον πείσω... Ε πήγα.. και τον είδα τόσο χαρούμενο, σαν μικρό παιδί καμαρώνε και μου γνώριζε φίλους του που δεν είχα δει ποτέ μου. Ολοι μαζί γιόρταζαν την ομάδα τους. Τότε κατάλαβα ότι τον πατέρα μου τον εκτιμούσαν πολλοί..δεν ήταν μόνο οι φίλοι του οι παιδικοί, αυτοί που μπαινοβγαιναν σπίτι κι εγώ είχα μεγαλώσει μαζί τους. Ήταν κι άλλοι που δεν ήξερα, που είχαν συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, είχαν μοιραστεί στιγμές, είχαν στεναχωρηθεί και είχαν προσπαθήσει για το καλό της ομάδας τους. Ο πατέρας μου αγαπούσε τόσο το ποδόσφαιρο που γνώριζε και διάβαζε πολύ για αυτό.. παλιοι ποδοσφαιριστές, ομάδες και φάσεις δεν του ξέφευγαν.. μακριά του δεν άντεχε και όταν έμενε στο νησί ασχολήθηκε με το πρωτάθλημα Κυκλάδων και τον έχανα μέρες γιατί πήγαινε κι έκανε τον επόπτη σε παιδικά παιχνίδια.. πίστευε πως στα παιδιά μόνο καλό κάνει..κι εμένα με έκανε να θεωρώ ότι στη ζωή μου πρέπει να έχω ενδιαφέροντα εκτός από τη δουλειά μου. Να ζω και να ασχολούμαι με πολλά.
Το γήπεδο το περίμενε πως και πως...πήγαινε τότε στα γραφεία γύριζε και μου έλεγε θα γίνει φοβερό, θα έχει και μουσείο!! Σαν μικρό παιδί χαιρόταν.. είμαι σίγουρη ότι αυτές τις μέρες θα είχαμε σκοτωθεί για τον αετό και τις τουαλέτες...θα έλεγα τα δικά μου,θα με έλεγε υπερβολική και θα κάναμε να μιλήσουμε δύο μέρες.. ΕΕ μετά θα τηλεφωνούσε και θα έλεγε πως ίσως να έχω δίκιο και πως μου πήρε εισιτήριο να πάμε να δούμε την γιορτή παρέα.. Δεν πήγαμε τελικά μαζί. Εγώ έμεινα σπίτι. Πολλοί φίλοι μου στείλατε το βίντεο που ήταν και αυτός.. Σας ευχαριστώ. Ξέρω ότι σε πολλούς έλειπε. Αλλά τελικά αυτό που ζήσαμε εχθές όλοι μαζί ηταν ένα μνημόσυνο γιορτής. Γιατί κι αυτοί που έλειπαν ήταν εκεί.

Η ομάδα είναι μοίρασμα, είναι χαρά και Ένωση. Το πριν, το τώρα και το μέλλον.
Καλούς αγώνες.

 

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares