Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 17:15

Επαφές του Ειρηναίου Φρέρη στην ΕΠΟ, τι είπε στην εκδίκαση της έφεσης των Νηρέα και ΑΕ Πάρου

Μία ολόκληρη ημέρα αφιέρωσε χθες ο Ειρηναίος Φρέρης για να εκπληρώσει τα καθήκοντα του ως μέλος των επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά και σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Η πρώτη επίσκεψη ήταν στο γραφείο του προέδρου, Τάκη Μπαλτάκου, που υποδέχτηκε θερμά τον Ειρηναίο Φρέρη, με τους δύο άνδρες να έχουν πολλά κοινά, αφού εκτός το ποδόσφαιρο τους ενώνει και η κοινή καταγωγή των Κυκλάδων, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ έλκει καταγωγή από τη Σίκινο, την οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι.

Ο κ. Φρέρης ενημέρωσε πλήρως τον πρόεδρο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στις Κυκλάδες και δη αυτές που δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο μητρώο. Ο κ. Μπαλτάκος άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα είπε ο κ. Φρέρης και αφού δήλωσε λάτρης των Κυκλάδων, τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα και θέλει να βοηθήσει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι σε κεντρικό σημείο στο γραφείο του και πολύ κοντά στο τρόπαιο του EURO 2004 φιγουράρει η πλακέτα (βλ. φώτο) που είχε τιμηθεί στη Σύρο και δεν μπόρεσε τότε να παραλάβει λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Υποσχέθηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθεί τις Κυκλάδες για να δει από κοντά την προσπάθεια που κάνουν οι σύλλογοι.

 baltakos freris

Ακολούθησαν οι υποχρεώσεις στα όργανα της ΕΠΟ είχαν να κάνουν με την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών που συνεδρίασε λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις που είχαν να κάνουν είτε με προβλήματα στην έκδοση δελτίων, είτε με μεταγραφικές διενέξεις μεταξύ συλλόγων και ποδοσφαιριστών.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Παναγιώτης Διακοφώτης, ενώ σε πολλές υποθέσεις η τοποθέτηση του Ειρηναίου Φρέρη ήταν καταλυτική για την επίλυση τους.

318013198 1293648641490227 8906493219306528154 n

Στο μεταξύ υπήρξε συνάντηση Διακοφώτη - Φρέρη με μέλη της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, όπου τέθηκε το θέμα της διεξαγωγής των αγώνων του 13ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στη Ρόδο. Όπως γράψαμε και χθες η γνωμοδότηση ήταν θετική, καθώς η ΕΠΣ Δωδεκανήσου διαθέτει όλα τα εχέγγυα, αλλά και τις καλύτερες προσφορές όσο αφορά το οικονομικό σκέλος.

DIAKOFOTIS FRERIS 

Επίσης, ο Ειρηναίος Φρέρης επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα γραφεία της ΕΠΟ για να επιλύσει ή να προγραμματίσει θέματα που αφορούν σχολές διαιτησίας, προπονητών, αλλά και την έκδοση εκκρεμών δελτίων. Άξια αναφοράς είναι η θερμή υποδοχή που έτυχε από τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, που επέδειξαν μεγάλη προθυμία να εξυπηρετήσουν για επίλυση προβλημάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων και την ένωση. 

FRERIS EPO

Τελευταίος σταθμός της μακράς επίσκεψης στην ΕΠΟ ήταν η αίθουσα της Επιτροπής Εφέσεων, όπου στις 16:15 συζητήθηκαν οι εφέσεις των ΑΜΕΣ Νηρέα και ΑΕ Πάρου. 

Δικηγόρος των δύο ομάδων ήταν ο πολύ γνωστός και με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις, κ. Θεοχάρης Γρηγορίου, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους νομικούς της χώρας.

Εκεί, ο κ. Φρέρης ζήτησε ευγενικά τον λόγο, που του δόθηκε ευγενικά από τον πρόεδρο, Εφέτη, κ. Αντώνη Μελισσινό. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων μίλησε για το μητρώο και τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στα σωματεία. Μάλιστα, ενδεικτικά τόνισε ότι στα μικρά νησιά δεν υπάρχουν καν γιατροί και δάσκαλοι και ο νόμος θέλει να υποχρεώσει τις ομάδες να έχουν προπονητές, κατόχους διπλωμάτων UEFA β' .

Για την υπόθεση, τόνισε ότι ο ρόλος της ΕΠΣ δεν είναι τιμωρητικός, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΚΑΠ δεν άφηνε περιθώρια για μικρότερη ποινή στις δύο ομάδες. Μάλιστα, ζήτησε αν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο να μειωθούν οι ποινές.

Ο κ. Γρηγορίου, μίλησε για ασάφεια του νόμου, ενώ υποστήριξε ότι τα δύο σωματεία δεν κατήγγειλαν, αλλά ζήτησαν να μάθουν από τον Υφυπουργό αν τελικά ισχύει ή όχι ο νόμος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έγγραφη απολογία τους Νηρέας και ΑΕ Πάρου κατήγγειλαν ότι απειλήθηκαν από την ΕΠΣ Κυκλάδων και αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω την καταγγελία με νέο έγγραφο προς τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη. Κάπου εκεί όμως η υπόθεση ανατράπηκε, αφού με έγγραφο της η διοίκηση του ΑΜΕΣ Νηρέα δήλωσε ότι ουδέποτε απειλήθηκε από τον κ. Φρέρη, ο οποίος μάλιστα, όπως κατέθεσαν εγγράφως τα μέλη της διοίκησης, έκανε ότι μπορούσε για να μην τιμωρηθεί ο σύλλογος. 

Η τελική απόφαση για την υπόθεση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες, αφού οι δικαστές εξετάσουν όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν. 

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares