Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 21:24

Για να εξαντλήσει τις ελπίδες πρόκρισης στη Σύρο ο Διαγόρας

Πριν λίγο ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής αναχώρησε για τον Πειραιά, από όπου αύριο το πρωί θα πάρει το πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσει στη Σύρο, όπου στις 12:30 στο γήπεδο της Άνω Σύρου  θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΑΟΣ για την 1η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Συγκεκριμένα το ταξίδι της ομάδας από τη  Λέσβο θυμίζει μία μικρή οδύσσεια αφού θα ταξιδεύει επί 2 εικοσιτετράωρα, αλλάζοντας 4 πλοία. Η επιστροφή στο λιμάνι της Μυτιλήνης υπολογίζεται για την Πέμπτη.

Η ομάδα έχει την έδρα της στην καρδιά της Μυτιλήνης, στην Αγία Παρασκευή των 3000 κατοίκων. Διαθέτει γήπεδο ιδιόκτητο με τάπητα χωρητικότητας 500 θέσεων με προβολείς και εγκαταστάσεις αρκετά καλές, τις οποίες μάλιστα είχαμε επισκεφθεί.

Προϊστορία

Πάμε όμως να δούμε ποιος είναι ο Διαγόρας που έχει τη δική του ιστορία έχοντας κατακτήσει 1 πρωτάθλημα τη σεζόν 1985-1986 και 3 νταμπλ (2006-2007, 2009-2010, 2014-2015) και τα τρία με τον Θοδωρή Παπαλόπουλο στον πάγκο του, ενώ φέτος βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση και του 4ου νταμπλ, καθώς  απομένουν 3 αγωνιστικές  και η ομάδα της Μυτιλήνης βρίσκεται στη 1η θέση με 57 βαθμούς, όσους έχει και ο συνδιεκδικητής Αιγέας Πλωμαρίου.

Ο  Διαγόρας Αγίας Παρασκευής είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πανναξιακό στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2014-2015, ενώ αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του στη Σύρο.

Το 1985 η ομάδα της Λέσβου είχε συναντηθεί στα πλαίσια της Δ΄Εθνικής με τον πολύ δυνατό τότε  ΑΟ Σύρου, όπου είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0 με το νικητήριο γκολ να πετυχαίνει ο Μαυράκης στο 87'.

Τελευταία επίσκεψη του Διαγόρα ήταν και πάλι στα πλαίσια της Δ΄Εθνικής, τη σεζόν 2077-2008 όπου είχε πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Ελλάς Σύρου, με τις δύο ομάδες να παλεύουν τότε για τη σωτηρία τους. Το γκολ είχε πετύχει στο 75' ο Δελολμας.

Πρόεδρος της ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι ο Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, που έχει οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες. Ο ίδιος και η οικογένεια του είναι ταυτισμένοι  με τον Διαγόρα, καθώς ο πατέρας του ήταν έφορος στην ομάδα επι μία δεκαετία.

Ο ίδιος μιλώντας στο sportcyclades.gr , τόνισε αισιόδοξος, σεβόμενος πάντα τον «Ιστορικό» όπως τον χαρακτήρισε ΑΟ Σύρου:

«Κοιτάζουμε το θεσμό με σοβαρότητα, έχουμε κάποια αγωνίστηκα προβλήματα από τραυματισμούς παιχτών μας αλλά, ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του να είναι στον επόμενο γύρω πιστεύουμε στην ομάδα μας. Βέβαια έχουμε και το πρωτάθλημα βέβαια ακολουθεί ενε δύσκολο παιχνίδι στην Αγία Παρασκευή με τον Αιγέα, τα κοιτάζουμε ξεχωριστά και ευελπιστούμε στο καλύτερο. ο ΑΟΣ είναι ιστορική ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ στις Κυκλάδες και σίγουρα αποτελεί έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο».

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη ταξιδεύει στη Σύρο χωρίς τον βασικό της Στόπερ Γιώργο Σαμπάνη, καθώς αποφασίστηκε να προφυλαχθεί ενόψει του σημαντικού αγώνα για το πρωτάθλημα.

DSCN9586.jpg

Το ρόστερ του Διαγόρα έχει ως εξής:

Τερματοφύλακες: Τσομπανελης Γιώργος, Θανάσης Σελαχας.

Αμυντικοί: Σαμπανης Γιώργος , Γκιατα Αντώνης,  Στολακης Κώστας Χατζελης  Ζαχαριας, Αντωναρος Αποστολής, Αλεξιου Άγγελος, Αλεξιου Γιάννης, Κόμβος Χρήστος.

Μέσοι: Αλεξιου Παναγιώτης, Δ ιακορωνας Στρατης, Δελολμας Παναγιώτης, Σπαρταλης Παντελης, Τσομπανελης Γιώργος.

Επιθετικοί: Μαλακος Γιώργος, Φιλιανος Κώστας, Παρελης Δημήτρης,Ντανιελ Σεχι.

Το ευχαριστώ

Μιλώντας με τον πρόεδρο, ο ίδιος έδειξε να εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην ομάδα του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όσους βοήθησαν και βοηθούν αυτή την ομάδα, αφού εκτός από μένα,  πρόεδροι τροπαίουχοι έχουν διατελέσει,  ο Θανάσης Γιανακελης, ο Κώστας Καραγεωργιου και ο Φώτης Αλεξανδρής. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μακρογιάννης επίσης έχει μεγάλη συμβολή, καθώς μετέχει και στο Δ.Σ. της ομάδας.

Επίσης αρωγοί στη προσπάθεια είναι όλοι οι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής, Ευαγγελινος Αλέκος, Κυριάζης Γιώργος, Χατζηγιαννης Χριστοφας και ο κόσμος φυσικά που στηρίζει το ΔΙΑΓΟΡΑ ανελλιπώς εδω και 40 χρόνια

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη μεγάλη  βοήθεια μας προσφέρει ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, κ.  Χαράλαμπος Αθανασίου και νυν βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία που κατάγεται και κατοικεί στην Αγία Παρασκευή».

17619657_10154454125538803_1456373215_n.jpg

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares