Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 13:57

ΑΕ Βαθύλλου - Πανσαμιακού... who is?

Σήμερα στις 19:00 η Θύελλα Καμαρίου υποδέχεται στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την Αθλητική Ένωση Βαθύλλου - Πανσαμιακού, σε έναν αγώνα ιδιαίτερης σημασίας, καθώς η ομάδα των Κυκλάδων θέλει να προχωρήσει στην επόμενη φάση, πράγμα αν επιτευχθεί θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Το sportcyclades.gr θα μεταδώσει ζωντανά αυτή την αναμέτρηση, ενώ παράλληλα σας παρουσιάζει την ιστορία του σωματείου από τη Σάμο.

Κύπελλο 2017-2018.

Α.Ε.ΒΑΘΥΛΛΟΥ ΠΑΝΣ/ΚΟΥ - Α.Ο.ΣΑΜΟΥ 4-3, Α.Ε.ΒΑΘΥΛΛΟΥ ΠΑΝΣ/ΚΟΥ - ΛΑΙΛΑΠΑΣ 3-0, ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ - Α.Ε.ΒΑΘΥΛΛΟΥ ΠΑΝΣ/ΚΟΥ 0 -1, ΤΕΛΙΚΟΣ Α.Ε.ΒΑΘΥΛΛΟΥ ΠΑΝΣ/ΚΟΥ - ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΚΑΙΪΚΩΝ 3 - 1.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Αθλητική Ένωση Βαθύλλου – Πανσαμιακού ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1999 από τη συγχώνευση των δύο ιστορικότερων και αρχαιότερων αθλητικών Σωματείων του Νομού Σάμου, τον Αθλητικό Σύλλογο Βαθύλλο και τον Πανσαμιακό Αθλητικό Σύλλογο. Η συγχώνευση αποφασίσθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα έμψυχου δυναμικού και διοικητικής στελέχωσης βάσει των δυνατοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος που έχει επικρατήσει μεταξύ των φιλάθλων να αποκαλείται ΒΑΘΥΛΛΟΣ, ιδρύθηκε το 1928 με έδρα το τότε Άνω Βαθύ.

Ήταν ο δεύτερος μετά τον ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ αθλητικός Σύλλογος που ιδρύθηκε στη Σάμο επίσημα δηλαδή με καταστατικό. Ο δε ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟΣ είχε ιδρυθεί το 1927.

Οι δύο ομάδες αντιπροσώπευαν δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο Βαθύλλος την φτωχική εργατική τάξη με αριστερή πολιτική ιδεολογία, ενώ ο Πανσαμιακός την αστική τάξη με δεξιά πολιτική ιδεολογία. Λόγω αυτών των διαφορών υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός και βέβαια σε κάθε παιχνίδι μεταξύ τους μεγάλη ένταση.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΒΑΘΥΛΛΟΥ, που άφησε εποχή και την θυμούνται όλοι οι παλαιοί φίλαθλοι μέχρι και σήμερα, ήταν αυτή των ετών 1946 έως και 1950.

Η ομάδα αυτή έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτόγνωρο για τα τότε δεδομένα της Σάμου και αυτό διότι αποτελέστηκε κατά βάση από αθλητές που είχαν διδαχθεί τα μυστικά του αθλήματος κατά τη διάρκεια της ΓερμανοΪταλικής Κατοχής από Άγγλους ποδοσφαιριστές των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Μέσης Ανατολής, όπου υπηρετούσαν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Για σειρά ετών το ρόστερ της ομάδος αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από κατοίκους του Άνω Βαθέος. Το μεγάλο όνειρο όλων όσων στελέχωσαν κατά καιρούς το Σύλλογο ήταν να αποκτήσει το χωριό τους ένα Γήπεδο ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς αυτό το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα.

Το έτος 1967 επιβλήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς η συγχώνευση σε ένα Σωματείο όλων των αθλητικών Σωματείων που λειτουργούσαν στην περιοχή, δηλαδή ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟΣ, ΒΑΘΥΛΛΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και από τη συγχώνευση προέκυψε το Σωματείο Α.Ο.ΣΑΜΟΥ το οποίο είχε βραχύβιο βίο.

Το 1968 ξαναλειτούργησε ο ΒΑΘΥΛΛΟΣ με νέο καταστατικό και επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΘΕΩΣ λόγω απαγόρευσης από τη χούντα της ονομασίας ΒΑΘΥΛΛΟΣ.

Το 1977 τροποποιήθηκε το καταστατικό και επανήλθε η παλαιά ονομασία Αθλητικός Σύλλογος Βαθύλλος η οποία διατηρήθηκε μέχρι τη συγχώνευση το 1999.

ΤΙΤΛΟΙ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η Αθλητική Ένωση Βαθύλλου – Πανσαμιακού έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ανδρών Νομού Σάμου πέντε φορές. Την αγωνιστική περίοδο 1999-2000, 2003-2004, 2004-2005, 2011-2012, 2012-2013.

ΚΥΠΕΛΛΑ

Το κύπελλο Σάμου έχει κατακτηθεί τέσσερις φορές από το Σωματείο. Το 2001, 2002,2008, 2012,2018.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Βαθύλλου – Πανσαμιακού αποτελείται από εννιαμελές συμβούλιο το οποίο έχει διετή θητεία. Εκλογές γίνονται βάση καταστατικού κάθε Ιούλιο του δεύτερου έτους θητείας του Δ.Σ.

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares