Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 16:58

Ματσάρα... στα Μάρμαρα και πρόκριση Νηρέα

 Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η σεζόν.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το κύπελλο μεταξύ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΥ και ΝΗΡΕΑ, χάρισε πολλές συγκινήσεις στους αρκετούς θεατές που το παρακολούθησαν.

Πολλές φάσεις, ευκαιρίες, δοκάρια, διακυμάνσεις στο σκορ και 5 γκολ συνέθεσαν έναν συναρπαστικό αγώνα με τελικό νικητή τον Νηρέα με 3-2, που πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον ΑΟ ΠΑΡΟΥ.

 

ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΚΟΛ

Στο 12' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Γκεμπόρις, μετά από έξοχη φαλτσαριστή διαγώνια πάσα του Παντελαίου.

Στο 17' ο Τέτλα για τους φιλοξενούμενους επιχείρησε ένα δυνατό μετωπικό μπάσιμο στην περιοχή και από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Σουλίδης, που βρίσκοντας στρωμένη την μπάλα μπροστά του, εκτέλεσε ψύχραιμα με πλασέ, ισοφαρίζοντας.

 

 

ΚΑΤΟΧΗ ΝΗΡΕΑ-ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Νηρέας είχε περισσότερο χρόνο την μπάλα στα πόδια του, όμως απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις, καθώς οι αμυντικοί συνήθως έχαναν τους αντιπάλους τους.

Και επειδή η ΕΝΩΣΗ ήταν καλά στημένη και μαρκάροντας συντονισμένα δεν κινδύνευε από οργανωμένες προσπάθειες, χρειάστηκε στο 44΄μία κεφαλιά του αφύλακτου Τέτλα σε εκτέλεση φάουλ του Τόδρη, για να πάει ο Νηρέας στην ανάπαυλα προηγούμενος με 1-2.

Προηγουμένως ο Τάσος Κοπανίδης είχε αναγκασθεί σε υποχρεωτική αλλαγή του Στρ. Κρητικού, που τον αντικατέστησε ο Βιτζηλαίος, καθώς τον τράβηξε ο δικέφαλος του σε ένα σπρίντ.

asteras-nireas-15-9-2013-3

Αυτή η απώλεια προστέθηκε στις ήδη σημαντικές των Πούλιου, Αλιπράντη, Κληρονόμου, Κρητικού, Τσιγώνια Πάρη και Καράι.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

Ενώ ο Νηρέας ξεκίνησε ζωηρά με δύο ευκαιρίες, άστοχος Χατζία από κάθετη Κορτιάνου και έξοδος Σομπόνη στα πόδια του Σουλίδη, η Ενωση στο 52΄ έφερε το μάτς στα ίσα, όταν από προώθηση του Γκερμπόρις η μπάλα πήγε στον Βιτζηλαίο μέσα στην περιοχή, που πολύ έξυπνα έβγαλε τον Γιώργο Ρούσσο μόνο του από πλάγια και αυτός πλάσαρε για το 2-2.

Ο Γιώργος Μοστράτος, αφού κράτησε σαν καθαρό αριστερό μπάκ τον Χατζία αφήνοντας πιο ελεύθερο τον Τέτλα, άλλαξε σε 4-3-3 με τον Κορτιάνο πίσω από τον σέντερ φόρ θέλοντας να κτυπήσει από τον άξονα, που υπήρχαν οι κακές τοποθετήσεις του κέντρου της άμυνας, ενώ ο Τάσος Κοπανίδης έφερε τον δραστήριο Γκερμπόρις δίπλα στον Παντελαίο, για να τον απελευθερώσει και να πάρει ο αρχηγός περισσότερες πρωτοβουλίες στην δημιουργία, φέρνοντας τον Κορρέ πιο δεξιά στην άμυνα.

asteras-nireas-15-9-2013-2

Μεταξύ του 72' και 77' είχαμε γεγονότα.

Αφού πριν, στο 60' ο Παπαδάκης είχε βγάλει έξοχα ένα σουτ του Παντελαίου, στο 72' ο Ρουσσος Μ. σούταρε ψηλά από το ύψος του πέναλτυ μετά από ατομική ενέργεια πάλι του Παντελαίου.

Στο 74 σε μία ανύποπτη φάση ο Μετάι σούταρε μέσα από την περιοχή στο δοκάρι του Σομπόνη και στο επόμενο λεπτό ο Τετλα μετά από κάθετη του Π. Ρούσσου σκόραρε με σουτ καθώς ο Σομπόνης δεν συγκράτησε την μπάλα, για να γίνει το 2-3.

Στο 77' ο Λ. Χριστόφορος ξέφυγε μπήκε στην περιοχή, αλλά ειδε το σουτ του να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Παπαδάκη, ενώ στην επαναφορά της μπάλας και σε κενή εστία ο Ρούσσος Μ. την έστειλε πάλι στο οριζόντιο αυτή τη φορά δοκάρι.

Μέχρι το τέλος, η εστία του Νηρέα κινδύνευσε στο 84', αλλά ο Παπαδάκης μπλόκαρε θεαματικά το πλασέ του Λ. Χριστόφορου από πλάγια θέση.

 

Στη λήξη του αγώνα ο Γ. Μοστράτος μοίραζε μπράβο και συγχαρητήρια στους παίκτες του και ο Τ. Κοπανίδης αναφερόταν στις πολλές απουσίες.

 

Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ

Ο κ. Βακόνδιος είχε μία καλή διαιτησία και εφάρμοσε άριστα τον πειθαρχικό έλεγχο. Προσεκτικοί και με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί κ.κ Δρόσος και Αρμακόλας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

ΕΝΩΣΗ Αστέρα Μαρπησσαϊκού: (Κοπανίδης Τ.) Σομπόνης, Γκεμπορις, Χριστόφορος Λ (89'Γιαννιώτης), Κορρές, Σάμιος Κ., Κρητικός Σ. (30' λ.τρ. Βιτζηλαίος), Ρούσσος Μ., Ρούσσος Γ. (85' Κρητικός Δ.), Παντελαίος, Χριστόφορος Χ., Τριβυζάς.

 

ΝΗΡΕΑΣ: (Μοστράτος Γ.), Παπαδάκης, Ρούσσος Π., Τέτλα, Δελημπαλταδάκης, Μπαρμπαρήγος, Μετάι, Τόδρη, Κορτιάνος, Σουλίδης (89'Κουτσίκου), Ρούσσος Δ. (85' Τριπολιτσιώτης), Χατζία

 

Δηλώσεις μετά το ματς μας έκανε ο mvp του αγώνα Φιλιπ Τετλα: Πιστεύω παίξαμε αρκετά οργανωμένα, με μυαλό αλλά και πάθος παράλληλα. λειτουργήσαμε πολύ καλά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις πέρα από τα 3 γκολ. Οφείλουμε να altομολογήσουμε πως ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε αρκετά. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και οι δυο ομάδες πιστεύω πως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα δυο γκολ και την ασσιστ που έκανα αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα είχα επιτύχει τίποτα από αυτά. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες που πάλεψαν αλλά και στον κόσμο που ήρθε να μας παρακολουθήσει. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς και να δείξουμε χαρακτήρα.

Ο πολωνός στοπερ του Νηρέα, που όπως αναφέραμε ήταν πρωταγωνιστής του αγώνα, θα αποτελέσει μέχρι τέλος του μήνα παρελθόν για την ομάδα της Νάουσας αφού θα μετακομίσει στην Βαρσοβία για σπουδές. Ένα μεγάλο πλήγμα για τον Νηρέα που θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του «εκ των έσω».

asteras-nireas-15-9-2013-2

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares