Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 13:32

Και το όνομα αυτού ''Δημήτρης Κεραμιώτης'' [vid-pics]

Μέρα μνήμης και τιμής η χθεσινή για έναν μεγάλο του ποδοσφαίρου που δεν είναι πια κοντά μας... τον Δημήτρη Κεραμιώτη. 

Οι Βετεράνοι του Πανναξιακού, προσκεκλημένοι από την επίλεκτη ομάδα της Κορωνίδας έδωσαν το παρών στον φιλικό αγώνα που έγινε στον τόπο καταγωγής του Δημήτρη Κεραμιώτη, στην Κωμιακή της Νάξου, όπου οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να μετονομάσουν το τοπικό στάδιο σε Δημοτικό Γήπεδο Κωμιακής ''Δημήτρης Κεραμιώτης'', τιμώντας έτσι την μνήμη ενός ανθρώπου που στο παρελθόν έχει φορέσει μέχρι και τη φανέλα της ΑΕΚ. 

Το γήπεδο

Οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου είχαν ολοκληρωθεί το 1993, όπου και άρχισε να χρησιμοποιείται ως έδρα από την τοπική ομάδα ΑΟ Κορωνίδα. Το 2009 και μετά την τελευταία παρουσία της ομάδας στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων το γήπεδο σχεδόν εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να περιέλθει σε άσχημη κατάσταση, πνιγμένο από αγριόχορτα και κάθε άλλο μπορεί να παρουσιαστεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Όμως κάπου εκεί ανάλαβαν τις τύχες του γηπέδου οι τοπικοί φορείς, θέλοντας να του δώσουν και πάλι ζωή, αποφασίζοντας να το επαναφέρουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και φυσικά να του δώσουν το όνομα του ''μεγάλου'' Δημήτρη Κεραμιώτη.

Όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Αντώνης Αλιμπέρτης, όλα έγιναν χάρη στην στήριξη των εθελοντών και ειδικά του χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων κ. Θύμιου Αλιμπέρτη, ο οποίος επί τρεις ημέρες εργάστηκε αδιάκοπα και αφιλοκερδώς, με το αποτέλεσμα όντως να είναι εντυπωσιακό, καθώς το γήπεδο αν και ''ξερό'' ωστόσο έγινε χρηστικό, φιλοξενώντας κάθε απόγευμα 10δες παιδιά που το χρησιμοποιούν ως τρόπο διασκέδασης.

Ο αγώνας

Ευχάριστη έκπληξη ο αρκετός κόσμος που έδωσε το παρών για τα δεδομένα του χωριού, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν και όλοι οι συγγενείς του Δημήτρη Κεραμιώτη, με τον υιό του Γιώργο να λαμβάνει μάλιστα μέρος στο παιχνίδι φορώντας τη φανέλα που δόξασε επί σειρά ετών ο πατέρας του, αυτή του Πανναξιακού. Το ξερό ομολογουμένως ''μπέρδεψε'' αρκετούς ειδικά από την φιλοξενούμενη ομάδα, που έχει πλέον συνηθίσει να αγωνίζεται σε γήπεδα, όπως το ΔΑΚ Νάξου. Ωστόσο και οι δύο ομάδες έπαιξαν στρωτό και όμορφο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τον κόσμο, που συχνά χειροκροτούσε, δείχνοντας ότι στο ορεινό χωριό το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αρέσει και λείπει. 

Τελικός νικητής ο Πανναξιακός, με όλα τα γκολ του αγώνα να σημειώνονται στο πρώτο μέρος. Στο 15΄έπειτα από σουτ του Βασαλάκη, η μπάλα βρήκε σε σώματα, ξεγέλασε τον ''γερόλυκο'' και γνωστό σε όλους μας Αλέκο Χωριανόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του. Στο 28' Ο Γιάννης Φραγκουλόπουλος έκανε με κοντινό, όμορφο σουτ το 1-1. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε στο 33΄ο Κληρονόμος, ο οποίος μετά από ασίστ του Χρήστου Βαθρακοκοίλη, διείσδυσε από πλάγια στην περιοχή και σούταρε εύστοχα.

Με την Κορωνίδα αγωνίστηκαν οι: Χωριανόπουλος Αλ., Χωριανόπουλος Μ., Φρατζέσκος Ν., Χωριανόπουλος Ν., Χωριανόπουλος Αγ., Κουφόπουλος, Παπακωνσταντής, Φραγκουλόπουλος, Βιτζιλαίος, Στάης, Αλιμπέρτης Δ. του Ι., Αλιμπέρτης Δ. του Α., Χωριανόπουλος Μ., Κορρές.

Με τον Πανναξιακό αγωνίστηκαν οι: Περιστεράκης, Τσιμπλάκης Κ., Φάρκωνας, Κατσάνης, Κατσούλης, Αγγελής, Βουτσίνος, Μαρούλης, Βασαλάκης, Βαθρακοκοίλης Χ., Βαθρακοκοίλης Μ., Κεραμιώτης Γ., Κληρονόμος, Τσιμπλάκης Γ.

Βίντεο

 Φωτογραφίες

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares