Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 20:45

Μαγικές στιγμές χάρισαν οι Βετεράνοι στη Σίφνο [pics]

Η ΠΕΦΟ, σε συνεργασία με τον Δήμο Σίφνου, διοργάνωσαν το Σάββατο 9 Ιουνίου, εκδήλωση, για την ενίσχυση του ιατρείου στο νησί.

Η εκδήλωση-ποδοσφαιρική γιορτή, προσέφερε θέαμα πολλών αστέρων και βρήκε Έλληνες επίλεκτους και βετεράνους Πανσιφναϊκού, ισόπαλους 5-5. Επίσης, τιμήθηκαν βετεράνοι άσοι του «θρύλου», που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας…

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

Γράφει ο Δημήτρης Κουμουρτζής (flogasport.gr)

Πρωτόγνωρες ήταν οι εικόνες, που είχαμε την χαρά να ζήσουμε με την αποστολή των επίλεκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών πολλοί από τους οποίους έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, από την ώρα που πατήσαμε στη Σίφνο, μέχρι την ώρα που αποχωρήσαμε. Κατ αρχήν ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. του νησιού Γιάννης Καλόγηρος και οι διοργανωτές του αγώνα, άνοιξαν την αγκαλιά τους και μας αντιμετώπισαν σα να μας γνώριζαν χρόνια!

F2-epil-Gianides.jpg

Οι επίλεκτοι βετεράνοι με τον πρόεδρο της ΠΕΦΟ Σίφνου Γιάννη Καλόγερο και τον προπονητή των βετεράνων του Πανσιφναϊκου Γιάννη Λεμονή. Κάτω: Αρμίλαγος, Μπονόβας, Σταυρόπουλος, Λάλας. Πάνω από δεξιά: Πατσιαβούρα, Κελεσίδης, Γεωργιάδης, Καλτσάς, Δαμιανίδης, Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Σταμάτης

Και να σκεφτεί κάποιος, ότι με εξαίρεση τους Μπονόβα, που πάει από το 1987 στο νησί, τον Κελεσίδη, που είχε πάει πρόσφατα για να τιμηθεί, τον Γεωργιάδη, που είχε επισκεφτεί με τους βετεράνους της ΑΕΚ πριν από πέντε χρόνια στη Σίφνο, τον Καρούλια, που απλά είχε πάρει ‘γεύση’ από το λιμάνι και τον υπογράφοντα, όλοι οι άλλοι, επισκέπτονταν για παρθενική φορά το νησί. Ένα νησί που δεν είναι απλά πανέμορφο και «παρθένο» σε πολλά του σημεία, αλλά έχει και το δικό του ιδιαίτερο χρώμα. Η εκδήλωση που διοργάνωσε το παράτημα της Π.Ε.Φ.Ο Σίφνου με τον πρόεδρό του Γιάννη Καλόγερο, σε συνεργασία με τον Δήμο, για την οικονομική ενίσχυση του ιατρείου στο νησί, ήταν γιορτή. Τόσο για τη Σίφνο και το ποδόσφαιρο στο νησί, όσο και για τους συμμετέχοντες σε αυτήν βετεράνους ποδοσφαιριστές.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ

F3-TRAP.jpg

Εικόνα από την δεξίωση στην «Ωραία Σίφνο» με τους επίλεκτους ποδοσφαιριστές και τον υπογράφοντα να κρατάμε το ποτήρι για να πιούμε στην υγεία του οικοδεσπότη Γιάννη Κολόγηρου, που διακρίνεται όρθιος δεξιά, με ένα μπουκάλι σαμπάνια στο χέρι

Γιορτή μάλιστα, που εκτυλίχθηκε σε δύο στάδιο. Στο πρώτο είχαμε τον αγώνα και την δεξίωση από τους διοργανωτές στην σαγηνευτική και δροσερή ελέω του τεράστιου σιντριβανιού αυλή του ρεστοράν- εστιατόριου «Η Ωραία Σίφνος». Από την αυλή διακρίνει κανείς μέρος από την ‘σκαρφαλωμένη’ στο βουνό Απολλωνία, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού και αφιερωμένη στον Θεό Απόλλωνα. όσο και την ψηλότερη κορυφή του νησιού τον Προφήτη Ηλία. Στο δεύτερο στάδιο, τις βραβεύσεις από την Π.Ε.Φ.Ο Σίφνου βετεράνων άσων, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον «Θρύλο» και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι στιγμές που ζήσαμε με την αποστολή των βετεράνων άσων στη Σίφνο, ήταν εντυπωσιακές. Λατρεία για τα μεγάλα αστέρια, όπως οι Παναγιώτης Κελεσίδης, Ανδρέας Μπονόβας, Μπάμπης Σταυρόπουλος και Χρήστος Καλτσάς, που τιμήθηκαν και από τους διοικούντες στην ΠΕΦΟ του νησιού… Αλλά και τους Νίκο Καρούλια, Νίκο Πατσιαβούρα, Μιχάλη Γεροθόδωρο, Τάκη Παντέλη και Λάμπρο Γεωργιάδη, που άστραψαν πολλές φορές για χάρη τους τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών.

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ

f4-apostolo-limani.jpg

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, επιχειρώντας να καταγράψουμε την γιορτή-ποδοσφαιρική μαγεία, και τιμή στη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα οποία έμοιαζε η εκδήλωση, που οργάνωσε η Π.Ε.Φ.Ο Σίφνου , η οποία για ακόμη μία φορά, έδωσε το στίγμα της κοινωνικής δράσης και προσφοράς της.

Η αποστολή των επίλεκτων βετεράνων, ταξίδεψε με το SeaJet και έφτασε περίπου στις 09:20 του Σαββάτου 9 Ιουνίου στο γραφικό λιμάνι του νησιού. Τις Καμάρες. Εκεί μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. Σίφνου Ιωάννης Καλόγηρος και μετά τις πρώτες συστάσεις από τον αρχηγό αποστολής και ιδρυτή των επίλεκτων Ανδρέα Μπονόβα, επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν, που είχε διαθέσει για την αποστολή ο Δήμος Σίφνου

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ

f5-templo-Hrisop.jpg

Ένα από τα σήματα κατατεθέντα της πανέμορφης Σίφνου, που πήρε το όνομά της από γιο του μυθικού αττικού ήρωα Σουνίου, τον Σίφνο και είναι γνωστή παγκοσμίως για τη αγγειοπλαστική και την γαστρονομία της, αλλά και από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, είναι η εκκλησία της Χρυσοπηγής. Στο ακρωτήριο της Χρυσοπηγής υπάρχει το ομώνυμο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής -από το 1650 παρακαλώ- που είναι, πολιούχος και προστάτιδας της Σίφνου και γιορτάζει με πανηγύρι την παραμονή της Αναλήψεως. Το μοναστήρι της Παναγιάς Χρυσοπηγής λοιπόν, ήταν και ο πρώτος προορισμός μας στο νησί. Εκεί ξεναγηθήκαμε από το νεωκόρο Κωνσταντίνο Χρυστοφίλη, μαθαίνοντας την ιστορία της μονής, που κτίστηκε τον 16ο αιώνα. Το καθολικό, δηλαδή ο ναός, είναι κτισμένο σε βασιλικό ρυθμό, με κυλινδρικό θόλο και εσωτερικούς τοίχους που σχηματίζουν αψίδα. Το δάπεδο είναι μαρμαρόστρωτο όπως από μάρμαρο είναι και το υπέροχο τέμπλο που κοσμεί το ναό. Μάθαμε για τη θαυματουργή εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, που βρήκαν ψαράδες την εποχή της Τουρκοκρατίας και για την εορτή της εικόνας, που αντί για την πέμπτη μέρα του Πάσχα, η πανήγυρης της γίνεται της Αναλήψεως, που η εικόνα πηγαίνει στη μονή με το πλοίο της γραμμής από το λιμάνι των Καμαρών ‘φεύγοντας’ από το σπίτι αυτού, που είχε την τύχη και χαρά να την φυλάει για ένα χρόνο.

ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΤΕΜΠΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Το Μοναστήρι βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο ο οποίος είναι αποκομμένος από την ξηρά μέσω ενός στενού καναλιού νερού. Ένα μικρό γεφυράκι ενώνει την στεριά με τον βράχο και επιτρέπει την πρόσβαση στο μοναστήρι. Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση τα χρόνια των Κουρσάρων, στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής ζούσαν καλόγριες οι οποίες έφυγαν κατά την διάρκεια μιας πειρατικής επιδρομής  στο νησί. Ωστόσο μια καλόγρια έμεινε πίσω στο χώρο του μοναστηριού και καταδιωκόμενη από τους πειρατές, παρακάλεσε την Παναγιά να την σώσει. Η Παναγία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, χώρισε τον όρμο στα δύο και έριξε στην θάλασσα τους πειρατές. Στην Παναγία της Χρυσοπηγής αποδίδονται συνολικά παραπάνω από 35 θαύματα! Να σημειώσουμε εδώ , ότι σε ένα από τα κελιά που έχει η μονή, έζησε για κάποιο διάστημα ο καταγόμενος από την Σίφνο ποιητής Αριστομένης Προβελέγγιος.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΓΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ HOTEL BENAKI

f6SOS-oloi-exo-apo-moni.jpg

Η αποστολή των βετεράνων και ο υπογράφων Δημήτρης Κουμουρτζής, σε εθιμοτυπική φωτογραφία έξω από το ναό της Παναγιά Χρυσοπηγής

Οι επίλεκτοι βετεράνοι έβγαλαν πολλές φωτογραφίες τόσο εντός όσο και εκτός του ναού στο επιβλητικό τοπίο, που έχει ως φόντο τις παραλίες Σαούρες και Αποκοφτό με τα καταγάλανα νερά και γειτνιάζει με αυτές του Γλύφου και του Φάρου, που στις οποίες πάει ο επισκέπτης περπατώντας σε δεκαπέντε λεπτά. Και λίγο μετά τις 10:00 με το πούλμαν του Δήμου, κατευθυνθήκαμε στον Πλατύ Γιαλό. Την πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού στην οποία βρισκόταν και το ξενοδοχείο διαμονής μας.

f7-sto-nenaki.jpg

Με τους Νίκο και Μαρία Μπενάκη, φωτογραφήθηκαν κάποια από τα μέλη της αποστολής των επίλεκτων. Επάνω με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου διακρίνονται οι Λάμπρος Γεωργιάδης Χρήστος και Κώστας Καλτσας. Και κάτω οι Αρης Σταμάτης, Πάνος Κελεσίδης, Ανδρέας Μπονόβας, Γιάννης Λάλας και Μπάμπης Σταυρόπουλος

Το Hotel Benaki των Νίκου και Μαρίας Μπενάκι, που μας ‘σκλάβωσαν’ με την ευγένεια και την εξυπηρέτησή τους. Φάγαμε το πρωινό μας, μπήκαμε στα δωμάτιά μας, κάποιοι αποφάσισαν να ρίξουν την βουτιά τους και κάποιοι άλλοι να πάνε για ξεκούραση. Οι περισσότεροι άλλωστε είχαμε ξυπνήσει από τα.. άγρια χαράματα, για να προλάβουμε το πλοίο.

ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ

Όλοι όμως ήταν παρόντες στις 13:30 έξω από το ξενοδοχείο, αφού οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει για το μεσημεριανό μας φαγητό στον Φάρο. Στον Φάρο, που είναι ένα μαγευτικό τοπίο, ιδιαίτερα ερωτικό και από τα ωραιότερα στο νησί. Ο Φάρος είναι ένα απάνεμο λιμανάκι και ψαροχώρι, επτά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού Απολλωνία. Μάλιστα, ο Φάρος, που πήρε το όνομα του από τον αρχαίο πύργο –φρυκτωρία που υπήρχε πάνω στην παραλία, ήταν το λιμάνι της Σίφνου ως το 1883. Εκεί που σήμερα αρχίζει το μονοπάτι από το Φάρο για το Γλυφό, που κι αυτός έχει ιδιαίτερο χρώμα. Στον Φάρο υπάρχουν τρεις μικρές αμμώδεις παραλίες. Η κεντρική του Φάρου, εκεί που καταλήγει η άσφαλτος, με καταπληκτική θέα στη Χρυσοπηγή, που διαθέτει εστιατόρια, ταβέρνες, παντοπωλείο, καφετέριες-σνακ μπαρ. Και όλα τα μαγαζιά, έχουν θέα προς τη θάλασσα, για να περνάει ο επισκέπτης ευχάριστα και χαλαρά τη μέρα του.

ΣΤΗ «ΓΟΡΓΟΝΑ» ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ

F8-Gorgona-oloi.jpg

Εκεί λοιπόν, στον Φάρο και στο μεζεδοπωλείο «Γοργόνα», είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές το μεσημεριανό μας φαγητό. Και επειδή ακολουθούσε το παιχνίδι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού Πόπη Πρόκου και Νίκος Γιαννόπουλο, φρόντισαν να μας περιποιηθούν με εκλεκτά μεζεδάκια, που αν μη τι άλλο, δεν θα βάρυναν το στομάχι μας. Μικρό γαριδάκι, χταποδάκι, γαύρως και σαλάτες στο εύγευστο μενού και φυσικά ουζάκι, μπύρες και κρασάκι. Στην παρέα μας, προστέθηκε και ο βετεράνος άσος της ΑΕΚ Δημήτρης Δημητριάδης, που είναι προπονητής στη ομάδα του Πανσιφναϊκού και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το δικό του εστιατόριο το «Λύχνο», δίπλα από την «Γοργόνα», που μας φιλοξενούσε. Πολύ κουβέντα με περιπλάνηση της θύμησης , οι εθιμοτυπικές φωτογραφίες της αποστολής με τους ιδιοκτήτες και αναχώρηση περίπου στις 15:00 για το ξενοδοχείο στον Πλατύ γιαλό.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΣΩΧΟ

F8a-1.jpg

Και γύρω στις 17:30 αναχώρηση με το πούλμαν του Δήμου, για το γήπεδο, που ήταν προγραμματισμένη η ποδοσφαιρική γιορτή βετεράνων, για τις 18:00 του Σαββάτου 9 Ιουνίου στο στολίδι «Γ. και Θ. Σιγγελίδη», στην περιοχή του Θόλου. Και την γιορτή απόλαυσαν περίπου 300 τυχεροί θεατές, μεταξύ των οποίων και γνωστός για τα φιλο-Ολυμπιακά του αισθήματα βετεράνος δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος.

F9-Tsohos-0sfp.jpg

Και οι θεατές, στην πλειονότητά τους ήταν μικρά παιδάκια, πολλά από τα οποία αγωνίζονται στις Ακαδημίες του Πανσιφναϊκού. Παιδιά, που πήραν αυτόγραφα από τους επίλεκτους, φωτογραφήθηκαν, έπαιξαν μαζί τους και απόλαυσαν το θέαμα, που προσέφεραν με τους βετεράνους του Πανσιφναϊκού.

ΧΡΥΣΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ

f10a-Pagos-anapafsi-Kalog.jpg

Και θα γράφαμε, ότι έμοιαζε με… «Χρυσοπηγή», το σήμα κατατεθέν του νησιού δηλαδή, η προσφορά της ΠΕΦΟ Σίφνου, των κατοίκων του νησιού και των βετεράνων από τις δύο ομάδες, προς το ιατρείο Σίφνου. Χρυσό λοιπόν-ως πρώτο συνθετικό της λέξεως που χαρακτηρίζει θρησκευτικά και εν μέρη τουριστικά τη Σίφνο-για την ‘αγκαλιά αγάπης’ προς το ιατρείο του νησιού, και «πηγή» ως έμπνευση και κινητήριος μοχλός για το μέλλον αυτών των ανθρώπων, που έμαθαν πολλά από τους επίλεκτους βετεράνους. Τόσο από την περιπλάνηση της θύμησης που έκαναν ακούγοντας ποδοσφαιρικές ιστορίες, όσο και αξιοποιώντας την εμπειρία που εισέπραξαν από τον μεταξύ τους αγώνα και τη συναναστροφή μαζί τους, για την λειτουργία τους στο μέλλον…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ: «ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

F10-xeretoyres.jpg

Ο Γιάννης Καλογήρου καλωσόρισε τους βετεράνους διεθνείς και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο Σίφνου, σας καλωσορίζω στο όμορφο νησί μας. Και σας ευχαριστώ που αποδεχτήκατε την πρόσκληση και μας τιμάτε με την παρουσία και τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα με την ομάδα μας. Αποτελείτε σύμβολα μιας άλλης εποχής, για το ποδόσφαιρό μας. Γατί στις εποχές που αγωνιζόσασταν οι περισσότεροι, ο κόσμος που πήγαινε γήπεδο, ήταν φίλαθλοι. Δεν ήταν οπαδοί. Αντίπαλοι ήταν μόνο στο γήπεδο για 90λεπτά. Πηγαίνανε μαζί στο γήπεδο, φεύγανε μαζί αγαπημένοι και μονιασμένοι. Και αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα και στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Και εσείς πρέπει να εξελιχθείτε σε φωτεινό φάρο, που μπορεί να οδηγήσει στην αναγέννηση του φίλαθλου κινήματος στην χώρα μας. Το ποδοσφαιρικό σας μέγεθος και το ήθος σας, ανέβασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσα από τους συλλόγου σας και μέσα από τη συμμετοχή σας στην Εθνική ομάδα. Και ποδοσφαιριστές όπως οι Κελεσίδης, Παντέλης, Μπονόβας, Σταυρόπουλος, Καρούλιας, Πατσιαβούρας, Γεροθόδωρος, Καλτσάς, Γεωργιάδης, ανήκουν σε όλους τους Έλληνες και ξεφεύγοντας από τα στενά συλλογικά σύνορα. Ανήκουν σε όλη την Ελλάδα. Και χαιρόμαστε που σήμερα είστε στο νησί μας. Να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

f11-dim-bone.jpg

Και για το πόσο σημαντικός ήταν ο αγώνας που διοργάνωσε η ΠΕΦΟ Σίφνου, αξίζει να αναφέρουμε τον χαιρετισμό-ευχαριστήριο, από την πρόεδρο του Ιδρύματος στήριξης του ιατρείου στο νησί, Αποστολία Γεωργάρη, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το νησί μας, αφού αποτελεί τιμή για όλους μας, η επίσκεψή σας, η οποία ξυπνάει μνήμες. Όχι μόνο στους φιλάθλους, αλλά σε όλους μας , όταν μικρά παιδιά παίζοντας μπάλα στα σοκάκια και τις αλάνες, αγόρια και κορίτσια, προσπαθούσαμε να μιμηθούμε, τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου εκείνης της εποχής. Διπλό, το μεγάλο μας ευχαριστώ, σ εσάς, που ήρθατε να παίξετε , ν αγωνιστείτε να διδάξετε νέους πρόθυμα, δεχόμενοι τον σκοπό που οι βετεράνοι Σίφνου, με τον δημιουργό τους Ιωάννη Λεμονή, σε συνεργασία με την Π.Ε.Φ.Ο. του νησιού, και τον πρόεδρο της Ιωάννη Καλόγηρο, για πολλοστή φορά διοργανώνει για τη στήριξη του ιατρείου μας»

f12-timi-kele-2.jpg

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, πήρε τιμητική πλακέτα από τον Γιάννη Καλόγερο, για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Και συνέχισε: Μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι αξιέπαινες οι προσπάθειες της έμπρακτης απόδειξης του όρου φιλανθρωπία. Αποδεικνύεται όλοι σας, ότι ο αθλητισμός τηρεί τη διαχρονική αξία της ρήσης των αρχαίων «Νους υγιής, εν σώματι υγιή». Ο αθλητισμός είναι αλτρουισμός αλληλεγγύη, σεβασμός και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Γίνεστε παραδείγματα για μίμηση στις νέες γενιές, να συνεχίσουν τις αξίες και τα ιδανικά αυτά, που για πολλά χρόνια οι αθλητές υπηρέτησαν. Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους και ελπίζουμε να σας δούμε και πάλι σύντομα στο νησί μας»

ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΟΝΗ

f13-antidi-dwro.jpg

Οι δύο ομάδες, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τη συνοδεία των παιδιών, που αγωνίζονται στις Ακαδημίες του Πανσιφνιακού. Χαιρέτησαν τους θεατές και ο αντιδήμαρχος Σίφνου Γιώργος Σταυριανός, προσέφερε εκ μέρους του Δήμου, στον αρχηγό των επίλεκτων Παναγιώτη Κελεσίδη, ένα πήλινο φωτοστάτη, αντίγραφο αυτού που υπήρχε στα σπίτια του νησιού στις αρχές του 18ου αιώνα. Επάνω του μάλιστα ήταν σκαλισμένη η ημερομηνία τέλεσης του αγώνα και η επιγραφή ανέφερε τον τόπο, τον δωρητή (σ.σ .Δήμος Σίφνου) και τις συμμετέχουσες στον αγών α ομάδες. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, που ήταν πλαισιωμένος απ όλους τους συμπαίκτες του στην ομάδα επίλεκτων διεθνών άσων, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ, ποδοσφαιριστές, από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Απόλλωνα και άλλες ομάδες για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε , γιατί το ποδόσφαιρο ενώνει», τόνισε ο 68χρονος άσος.

F14-SOS-1.jpg

Παναγιώτης Κελσίδης, Χρήστος Καλτσάς. Νίκος Καρούλιας και Γιάννης Λεμονής, κρατάνε την φανέλα του Πανσιφναϊκού, που έκανα δώρο οι βετεράνοι της ομάδος, στους επίλεκτους διεθνείς, στους οποίους ηγείται ο Ανδρέας Μπονόβας, που διακρίνεται δεξιά στην άκρη

Στη συνέχεια, ο προπονητής των βετεράνων Σίφνου, Γιάννης Λεμονής, -που φόρεσε και τα αναμνηστικά μετάλλια στον λαιμό κάθε παίκτη- έδωσε ως δώρο στους επίλεκτους, μια φανέλα του Πανσιφνιακού. Την παρέλαβαν οι Κελεσίδης-Καλτσάς και Μπονόβας. Επίσης, ο Γιάννης Χουζούρης, πρόσφερε στους Ανδρέα Μπονόβα και Τάκη Παντέλη, τις αναμνηστικές πήλινες κούπες, που είχαν βγάλει οι διοργανωτές για τους επίτιμους καλεσμένους τους και οι οποίες ανέγραφαν επάνω ημερομηνία και αντιπάλους. Επίσης, ο προπονητής του Πανσιφναικού Δημήτρης Δημητριάδης-που δεξιώθηκε τους επίλεκτους την Κυριακή στο ρεστοράν «Λύχνος» που διαθέτει στον Φάρο-τους έδωσε από ένα σημαιάκι της ομάδος.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

f15-lavaro-trio.jpg

Ο αγώνας, ήταν μεγάλη γιορτή για όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και για το νησί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε αυτή την γιορτή συμμετείχαν από τον μικρότερο σε ηλικία γιό του αειθαλή Χρήστου Καλτσά, τον 26χρονο Κώστα, μέχρι τον Μπάμπη Σταυρόπουλο, ο οποίος στις 23 Ιουνίου, θα ‘κλείσει’ τα 71 του χρόνια. Και ήταν πρωτότυπο, ότι οι διοργανωτές επέλεξαν να διευθύνουν τον αγώνα, παιδιά από την ομάδα που αγωνίζονται στις Ακαδημίες του Πανσιφναϊκού, τις οποίες στηρίζουν με την εργασία τους οι Γιώργος Χρύσος και Ματθαίος Φράγκος. Επέλεξαν λοιπόν τον πρώτο σκόρερ στην U19 της ομάδος Λουτσιάνο Μπαρίμι και τους Κωνσταντίνο Φράγκο και Χρήστο Ατσόνιο, βάζοντάς τους να έχουν μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στο κλίμα χαράς, που επικράτησε. Να σημειώσουμε ότι και οι τρεις ‘ρέφερι’ , παρά το μικρό της ηλικίας τους, έχουν συμμετοχή και στην ανδρική ομάδα του Πανσιφναϊκού, που αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία Κυκλάδων.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 70ΧΡΟΝΟ ΦΩΤΗ ΑΤΣΟΝΙΟ

F16-OLOI-FAN.jpg

Στον αγώνα που είχε γίνει πριν πέντε χρόνια και η ομάδα του Πανσιφναϊκού, αντιμετώπισε τους βετεράνους της ΑΕΚ, το εναρκτήριο λάκτισμα της συνάντησης, είχε κάνει ο Κώστας Νεστορίδης. Και θυμόμαστε τον Γιάννη Λεμονή, να μας λέει ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ούτε στα πιο τρελά όνειρά του, να κλωτσάει τη μπάλα στο γήπεδο του Θόλου, ‘ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

F17-Sent-Atson.jpg

Ο Φώτης Ατσόνιος, εν μέσω Μπάμπη Σταυρόπουλου και Λάμπρου Γεωργιάδη

Αυτή τη φορά, οι διοργανωτές, επέλεξαν για το εναρκτήριο λάκτισμα, ένα δικό τους άνθρωπο. Τον 70χρονο Φώτη Ατσόνιο, που ήταν ο γηραιότερος στη ομάδα του Πανσιφναικού. Κίνηση συμβολισμού και ουσίας, που έδειξε σεβασμό προς τη ιστορία της ομάδος. Ο κύριος Φώτης, απλά κλώτσησε τη μπάλα, έχοντας δίπλα του τον 71χρονο ‘μυθικό’ Μπάμπη Σταυρόπουλο και τον 55χρονο, πρώτο σκόρερ στην ομάδα των βετεράνων της ΑΕΚ, με περισσότερα από 450 γκολ Λάμπρο Γεωργιάδη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ-ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑΣ

F18-sos-patsiav.jpg

Και ο αγώνας, που ακολούθησε, ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Το πιστοποιούν άλλωστε και τα δέκα γκολ που σημειώθηκαν, αλλά και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, και η ικανότητα από τους τερματοφύλακες των ομάδων Τάκη Παντέλη για τους επίλεκτους και Νίκος Κάραβος για τους γηπεδούχους. Οι επίλεκτοι βετεράνοι Έλληνες διεθνείς και οι αντίστοιχοι της γηπεδούχου ομάδος, υποχρέωσαν τους τυχερούς θεατές σε περιπλάνηση της θύμησης.

f19-sos-bonovas.jpg

Ήταν ωραίο να βλέπει κάποιος τους άσους του παρελθόντος να παραδίδουν κατά διαστήματα ποδοσφαιρικά μαθήματα με την απλότητα των κινήσεών τους. Αίσθηση πάντως έκανε σε πολλούς, η απόδοση του 60χρονου Νίκου Πατσιαβούρα, με την εντυπωσιακή θητεία σε Λάρισα, Παναθηναϊκό και Άρη, που αγωνίστηκε στη θέση του πλάγιου μπακ, να… αλωνίζει το γήπεδο. «Θα κάνουμε αντιτόπιγκ κοντρόλ στον Πατσιαβούρα, να μάθουμε τι έχει πάρει και τρέχει τόσο πολύ» είπε χαριτολογώντας σε κάποια στιγμή του αγώνα ο Γιάννης Λεμονής. Γιατί ο Νίκος, έτρεξε για… τρείς και απέδειξε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και δεν έχει σημασία, όταν κάνει κάτι με κέφι. Κάλυψε χώρους τόσο από αριστερά, όσο και στο κέντρο της άμυνας και έδωσε πολλές μάχες με τον πολύ νεότερό του Αντώνη Ατσόνιο, ο οποίος μπορεί να μη σκόραρε, όμως αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για τους γηπεδούχους στην δεξιά τους πλευρά.

ΤΟ ‘ΜΗΧΑΝΑΚΙ’ Ο ΜΠΟΝΟΒΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Και ακόμη να παρακολουθεί τον Ανδρέα Μπονόβα, που παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς, και με το πολύ ωραίο του χιούμορ, πείραζε τους συμπαίκτες του, δε σταμάτησε λεπτό να τρέχει. Ο «Μπόνε» στα 55 του χρόνια, ήταν αστείρευτος σε ενέργεια. Ηταν δημιουργός, έκανε πολλά χιλιόμετρα και είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Θοδωρή Αρμίλαγο. Ηταν όμως και ‘εκτελεστής’ , αφού το γκολ που σημείωσε κι έδωσε με 5-4 προβάδισμα στους επίλεκτους, ήταν χάρμα οφθαλμών. Και θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ ακόμη δύο φορές. Την μια στο 52΄ όταν του έκανε μαγική μεταβίβαση ο Κώστας Καλτσάς, αλλά τον πρόλαβε ο Νίκος Κάραβος και του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Και την άλλη στο 56΄ όταν του ‘πέρασε’ τη μπάλα ο Αρμίλαγος, επιχείρησε να γυρίσει το σώμα του για να πιάσει σουτ, όμως τον ..πούλησε η μπάλα. «Ο Μπονόβας παραμένει όπως τον ξέραμε. Ένα μηχανάκι στον αγωνιστικό χώρο» σχολίασε κάποια στιγμή ο Σταύρος Τσώχος. Πάντως, με το τελικό 5-5, οι άσοι των δύο ομάδων, απέδειξαν ότι ‘μοίρασαν’ στα δύο την αγάπη τους για τον σκοπό τέλεσης του αγώνα. Δηλαδή την οικονομική ενίσχυση του ιατρείου Σίφνου.

Ο ΑΡΜΙΛΑΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ Σ’ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

F20-sosarmi-faul.jpg

Όμως αξίζει της αναφοράς μας, για το πώς έφτασαν οι ομάδες στο τελικό σκορ του 5-5, με προσέγγιση-ανάλυση του αγώνα, που ήταν διάρκειας 70 λεπτών. Κατ αρχήν οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι φιλοξενούμενοι , δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τα πατήματά τους στον με πολύ καλό χόρτο μεν, αλλά ακούρευτο δε αγωνιστικό χώρο. Έτσι λοιπόν, απείλησαν με τους Αντώνη Ατσόνιο(3΄) και Γιάννη Κάραβο(6΄) σε φάσεις που η έξοδος από τον Παναγιώτη Κελεσίδη, του έκλεισε τοπ οπτικό πεδίο και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις ενέργειές τους πλασάροντας από ευνοική θέση άουτ. Και μπορεί να είδαν τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν μπροστά στο σκορ από το 7΄ με το γκολ του Αρμίλαγου, ο οποίος αξιοποίησε πάσα του Γεωργιάδη και με πλασέ ‘άνοιξε’ το σκορ, όμως μετέτρεψαν το 0-1 σε 3-1! Όμως ο Θοδωρής Αρμίλαγος, απέδειξε ότι είναι…. δαιμόνιος. Ο Θοδωρής, με τις τρίπλες και την ταχύτητά του, έφερε πολλές φόρες σε δύσκολη θέση την άμυνα των αντιπάλων. Και με ακόμη δύο δικά του γκολ , το πρώτο με πέναλτι στο 23΄ που κέρδισε ο ίδιος όταν το σουτ του, βρήκε το χέρι του Αντώνη Κοράκη και απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 28΄ ισοφάρισε. Το ημίχρονο λοιπόν, βρήκε τις ομάδες στο 3-3.

ΟΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΟΣ, ΚΑΙ Ο ‘ΚΛΕΜΕΝΣ’ ΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

f21-Pantelis-karulias-Lemoni.jpg

Ο Τάκης Παντέλης δέχεται τα συγχαρητήρια του Γιάννη Λεμονη για την απόδοσή του. Διακρίνονται και οι Καρούλιας, Μπονόβας, Γεβργιάδης, Καλτσάς

Άξιοι αναφοράς όμως τόσο οι τερματοφύλακες Νίκος Κάραβος των γηπεδούχων και Τάκης Παντέλης των φιλοξενούμενων. Με τις επεμβάσεις τους έδωσαν πολλές φορές την ευκαιρία στους θεατές να τους χειροκροτήσουν. Ο Κάραβος, εκτός από την φάση με τον Μπονόβα, που προαναφέραμε, ‘σταμάτησε’ τον Γεωργιάδη (9΄ , 25΄, 37΄) Αρμίλαγου (13΄ 53΄ ) και Σταρόπουλου (47΄).

Ο Παντέλης, ξεκίνησε με το ‘στοπ’ στο πλασε του Δημητριάδη στο 19΄ (σ.σ. το σκορ ήταν ήδη 3-1) και στην επανάληψη, έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Μάλιστα ο Νίκος Καρούλιας, τον φώναζε Κλέμενς, τόσο για την ομοιότητά του εμφανισιακά με τον Ροι Κλέμενς, που υπερασπίστηκε τα δοκάρια της Λίβερπουλ από το 1967 μέχρι το 1981, όσο και για τις ικανότητές του. «Έτσι τον φώναζα από τότε που ήμασταν συμπαίκτες στον Απόλλωνα. Άλλωστε και ικανότατος ήταν και είναι και έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον διεθνή Άγγλο τερματοφύλακα», μας έλεγε ο Νίκος Καρούλιας.

Ο 65χρονος αμυντικός. που ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ, δόθηκε το 1974 στον Απόλλωνα ως ένα από τα ανταλλάγματα για την μεταγραφή του Αρδίζογλου και το 1980 μέχρι το 1988, διέπρεψε ως αριστερό μπακ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και 31 φορές είχε την τιμή να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ανδρών.

Ο ΤΑΧΥΠΟΔΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

f22-Dimitr-trio-AEK.jpg

 Ο Λάμπρος Γεωργιάδης, που ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, φωτογραφήθηκε με τους Δημήτρη Δημητριάδη, Άρη Δαμιανίδη και τον υπογράφοντα Δημήτρη Κουμουρτζή

Αναφορά όμως και στον Λάμπρο Γεωργιάδη. Τον άσο, με τα τεράστια φυσικά προσόντα και το αστείρευτο ποδοσφαιρικό ταλέντο που διαθέτει την φυσική δύναμη και την εντυπωσιακή επιτάχυνση και ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις εκτός από αυτή του τερματοφύλακα! Ο 55χρονος ταχυπόδαρος άσος, ξεκίνησε από την Αναγέννηση Άρτας, πήρε τίτλους με την ΑΕΚ και ‘έκλεισε’ την καριέρα του στην Καλαμάτα. Κάποιοι μάλιστα τον χαρακτήρισαν ‘νέο Αρδίζογλου’, επισημαίνοντας ότι εάν έπαιζαν την ίδια περίοδο στην ΑΕΚ της εποχής Φάντροκ, οι «κιτρινόμαυροι» θα είχαν φτάσεις στο τελικό του ΟΥΕΦΑ το 1977 , αποκλείοντας και την μεγάλη Γιουβέντους, που εκείνη την περίοδο, κατέκτησε το τρόπαιο. Ο Λάμπρος με ατομική ενέργεια και ιδανικό πλασέ στο 49΄ έδωσε το προβάδισμα με 3-4 στους επίλεκτους ενώ είχε πολύ καλή συνεργασία με Μπονόβα και Αρμύλαγο, κάνοντας με την ταχύτητα τους ουκ ολίγες φορές, άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων. Μετά τον αγώνα μάλιστα, του αποδόθηκαν εύσημα., όχι μόνο για τις τεράστιες αγωνιστικές του ικανότητες, αλλά κα για την πραότητα του χαρακτήρα του.

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ

F23-Gerothod-yppografei-bala.jpg

Ο Μιχάλης Γεροθόδωρος, υπό το βλέμμα του Ανδρέα Μπονόβα υπογράφει στην μπάλα ενός μικρού θαυμαστή του ποδοσφαίρου

Επίσης, εκτός από τους προαναφερθέντες, Μπονόβα, Κελεσίδη, Πατσιαβούρα, Αρμίλαγο, Γεωργιάδη, Παντέλη, άξιοι αναφοράς και οι Μπάμπης Σταυρόπουλος, Άρης Δαμιανίδης (σ.σ. τον ‘κτύπησαν’ τα παπούτσια και ‘δανείστηκε’ αυτά του Γιώργου Βασσάλου των γηπεδούχων για να συνεχίσει τον αγώνα) Χρήστος Καλτσάς, Νίκος Καρούλιας και Μιχάλης Γεροθόδωρο.. Άσοι του παρελθόντος, που έγραψαν τι δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρό μας διαπρέποντας στις δεκαετίες 1970-80 και 90 και οι οποίοι με τις ενέργειές τους έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές, να τους θαυμάσουν και να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Να θαυμάσουν ακόμη και τις ενέργειες του φιλότιμου Γιάννη Λάλα, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό στα μισά της δεκαετίας του 1980, όπως ακόμη και του 26χρονου Κώστα Καλτσα, γιο του Χρήστου. που αγωνίστηκε ως μπακ και έδωσε αρκετές λύσεις με τις ενέργειές του. Να θαυμάσουν επίσης και τις τρίπλες από τους Θοδωρή Αρμίλαγο και Λάμπρο Γεωργιάδη και να απολαύουν φαντεζί ενέργειες και πολλά γκολ, που είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

F24-SOS-PATS-KARAVOS-1.jpg

Οι πολύ καλοί γηπεδούχοι, μετέτρεψαν το 0-1 με το γκολ του Αρμίλαγου σε 3-1. Και στην πορεία της συνάντησης ισοφάρισαν σε 4-4 και 5-5. Απέδειξαν ότι ως ομάδα έχουν πολλά καλά στοιχεία και είναι σε θέση να κοντράρουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Και αυτό, δεν πιστοποιείται μόνο από τα πέντε γκολ που σημείωσαν, αλλά και από τον τρόπο, που ήταν «στημένοι» στον αγωνιστικό χώρο. Ομάδα-με 40αρηδες στην πλειονότητα ποδοσφαιριστές- που κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, με παιδιά που ήξεραν να κρατάν τις θέσεις τους και με πολλούς από αυτούς να είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι, απέδειξαν ότι έχουν πολύ καλή ομάδα. Και καλό θα ήταν να συγκεντρώνονται πιο τακτικά και να δίνουν και άλλους αγώνες, αφού έχουν τον τρόπο με τοπ θελκτικό ποδόσφαιρο που παίζουν, να διαφημίζουν το άθλημα και να γίνουν πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά του νησιού.

ΑΙΧΜΕΣ ΟΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΤΣΟΝΙΟΣ

Άξιοι αναφοράς ο ταχύς και με πολλά προσόντα Αντώνης Ατσόνιος, που έπαιζε από δεξιά. Αλλά και ο Γιάννης Κάραβος, που σημείωσε δύο γκολ και ήταν απειλή για την εστία των Κελσίδη- Παντέλη.

Για τους γηπεδούχους, να σημειώσουμε ότι λειτούργησε κατά διαστήματα πολύ καλά ο άξονάς τους. Θα ξεκινήσουμε, με αναφορά στον Θοδωρή Γιαρεμέ, η φυσιογνωμία του οποίου δέσποζε στο κέντρο της άμυνας των βετεράνων Πανσιφνααϊκού και με αυταπάρνηση ανέκοψε πολλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων.

Αναφορά ακόμη και στους Γιώργο Χρύσο και Ματθαίο Φράγκο, (σ.σ είναι προπονητές στις ομάδες Ακαδημιών του Πανσιφναϊκού) οι οποίοι έκαναν σημαντική δουλειά στο κέντρο. Αλλά και τον Γιάννη Χουζούρη, που έτρεξε πολύ από δεξιά και είχε ιδανική συνεργασία με τον Αντώνη Ατσόνιο . Στους ποδοσφαιριστές, που διαθέτουν προσόντα και διακρίθηκαν με τις ενέργειές τους να καταγράψουμε ακόμη τους Δημήτρη Ζιώγα και Αντώνη Κορακή, που είχε καλέ κινήσεις ως κυνηγός, αλλά και τον Αντώνη Χρύσο, που προσέφερε βοήθειες. Και φυσικά τον κόουτς Γιάννη Λεμονή , ο οποίος έτρεξε πολύ και είχε καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του στον χώρο του κέντρου

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Για τους γηπεδούχους, λειτούργησε πολύ καλά ο άξονάς τους, Θα ξεκινήσουμε με τον Θοδωρή Γιαρεμέ, η φυσιογνωμία του οποίου δέσποζε στο κέντρο της άμυνας των βετεράνων Πανσιφνααϊκού και με αυταπάρνηση ανέκοψε πολλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Αναφορά ακόμη και στους Γιώργο Χρύσο και Ματθαίο Φράγκο, (σ.σ είναι προπονητές στις ομάδες Ακαδημιών του Πανσιφναϊκού) οι οποίοι έκαναν σημαντική δουλειά στο κέντρο. Αλλά και τον Γιάννη Χουζούρη, που έτρεξε πολύ από δεξιά και είχε ιδανική συνεργασία με τον Αντώνη Ατσόνιο . Στους ποδοσφαιριστές, που διαθέτουν προσόντα και διακρίθηκαν με τις ενέργειές τους να καταγράψουμε ακόμη τους Δημήτρη Ζιώγα και φυσικά τον κόουτς Γιάννη Λεμονή. Ιδιαίτερη μνεία για τον προπονητή της ανδρικής ομάδα του Πανσιφναϊκού Δημήτρη Δημητριάδη, η φυσιογνωμία του οποίου δέσποζε –κυρίως στο β ‘ ημίχρονο που είχε στο μπράτσο και το περιβραχιόνιο του αρχηγού- στον χώρο του κέντρου. Από τα πόδια του Δημητριάδη, και τις ‘γλυκές’ του μεταβιβάσεις, ξεκίνησαν πολλές επιθέσεις των γηπεδούχων , ενώ από το κόρνερ, που με ιδανικό τρόπο κτύπησε και την κεφαλιά του Διαρεμέ, έγινε το 4-4.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θέαμα… πολλών αστέρων λοιπόν προσέφεραν οι βετεράνοι άσοι των δύο ομάδων. Το αποδεικνύει και το τελικό 5-5, που προέκυψε μετά από χορταστικό και με ανατροπές στο σκορ ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι θεατές, απόλαυσαν τις εντυπωσιακές επεμβάσεις από τους τερματοφύλακες ωραία γκολ και τρίπλες από τους Αρμίλαγο, Γεωργιάδη και Μπονόβα, που έτρεχε ακατάπαυστα. Στο κείμενό μας, έχουμε ήδη κάνει αναφορά σε κάποιες φάσεις και τα γκολ. Η αναφορά μας όμως πιο κάτω με το φιλμ του αγώνα και την καταγραφή των κυριότερων φάσεων

*3΄Αντώνης Ατσόνιος πλασέ σε τετ-α-τετ με Κελεσίδη, άουτ

*6΄ Γιάννης Κάραβος, πλασέ από ευνοϊκή θέση άουτ

@7΄ 0-1 με το γκολ του Αρμίλαγου, ο οποίος αξιοποίησε πάσα του Γεωργιάδη και με πλασέ ‘άνοιξε’ το σκορ.

@8΄ Από σέντρα του Αντώνη Ατσόνιου, ο Γιάννης Κάραβος με κεφάλια ισοφαρίζει1-1

*9΄ Ο Νίκος Κάραβος αποκρούσει σουτ του Γεωργιάδη

@12΄ Από πλασέ του Καραβου, που αξιοποίησε την από δεξιά μεταβίβαση του Αντώνη Ατσόνιου 2-1

*13 Κοντινό πλασέ του Αρμίλαγου αποκρούσει εντυπωσιακά ο Νίκος Κάραβος

@17΄ Δυνατό σουτ του Ματθαίου Φράγκου μέσα από την περιοχή η μπάλα βρίσκει και το δοκάρι και 3-1

*19 ΄ Δημητριάδης πλασέ από ευνοϊκή θέση, μπλοκάρει ο Παντέλης

@23΄ Πέναλτι του Αρμίλαγου που κέρδισε ο ίδιος όταν το σουτ του, βρήκε το χέρι του Αντώνη Κοράκη και 3-2

*25’ Επέμβαση του Νίκου Καραβου σε σουτ του Λάμπρου Γεωργιάδη

@28΄ Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Αρμίλαγο και 3-3

*32΄ Ο Αντώνης Κορακής, πλασάρει από ευνοϊκή θέση, αλλά ο Τάκης Παντέλης δείχνει τα αντανακλαστικά του και αποκρούει κόρνερ

*37΄ Σουτ Γεωργιάδη από αριστερά, Νίκος Κάραβος ‘στοπ’.

@ 40΄ Ατομική ενέργεια του Λάμπρου Γεωργιάδη, πλασε και 3-4

Δυο άσοι, που έγραψαν στην ΑΕΚ την δική τους ιστορία. Ο Λάμπρος Γεωργιάδης με τον Δημήτρη Δημητριάδη

*47΄ Σουτ από Μπάμπη Σταυρόπουλο και εύκολα ο Κάραβος

*52΄ Μαγική μεταβίβαση του Κώστας Καλτσάς, στον Ανδρέα Μπονόβα, αλλά τον πρόλαβε ο Νίκος Κάραβος

*53΄ Επέμβαση Κάραβου σε σουτ Αρμίλαγου

*56΄ Ο Αρμίλαγος βρίσκει τον Ανδρέα Μπονόβα στην περιοχή, ο Ηπειρώτης άσος κάνει… ζογκλερικά, αλλά τον ‘πουλάει’ η μπάλα

@ 58΄ Κόρνερ από τον Δημήτρη Δημητριάδη την κεφαλιά του Θοδωρή Διαρεμέ, μέσα από την περιοχή και 4-4.

*60΄ Ο Κώστας Καλτσάς, ανακόπτει με αυταπάρνηση την ενέργεια του Ματθαίου Φράγκου, που έμπαινε από αριστερά

63΄ Ο Δημήτρης Δημητριάδης, βγάζει μπαλιά τρύπα στον Αντώνη Χρυσό, που βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας. Το σουτ του όμως από ευνοϊκή θέση αποκρούσει εντυπωσιακά ο Τάκης Παντέλης

@65΄ Ιδανική μεταβίβαση του Αρμίλαγου στον Μπονόβα, που μπαίνει ως …σίφουνας στην περιοχή των γηπεδούχων και με ιδανικό πλασέ γράφει το 4-5

*67΄ Τη σέντρα του Αντώνη Χρύσου, δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει ο Αντώνης Κοράκης και αστοχεί από ευνοϊκή θέση

69’Σουτ του Αντώνη Κοράκη, εντυπωσιακή απόκρουση Παντέλη

@70΄ Ανατροπη Ματθαίου Φράγκου από Κώστα Χαλτσα, πέναλτι. Το εκτελεί ο Νίκος Κάραβος και 5-5

Ο Θεόδωρος Αρμίλαγος, με τον Λουτσιάνο Μπαρίμι , που και αυτός αγωνίζεται ως επιθετικός

Ο εκλέκτορας της ομάδος βετεράνων Πανσηφναϊκού Γιάννης Λεμονής, πέρασε τα αναμνηστικά μετάλλια του αγώνα στους λαιμούς των ποδοσφαιριστών. Εδώ αγκαλιά με τον Μπονόβα, ενώ διακρίνονται και οι Γεροθόδωρος, Καρούλιας, Παντέλης, Γεωργιάδης, Πατσιαβούρας. Καλτσας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Διαιτητές ήταν οι Λουτσιάνο Μπαρίμι, Κωνσταντίνος Φράγκος και Χρήστος Ατσόνιος

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΥ(Εκλέκτορες Γιάννης Λεμονής-Ματθαίος Φράγκος) Νικόλαος Καραβος , Αντώνης Καμπουράκης, Θεόδωρος Διαρεμές, Αντωνιος Ατσόνιος, Γεώργιος Χρυσός, Ιωάννης Κάραβος, Ματθαίος Φράγκος, Δημήτριος Ζιώγας, Ιωάννης Λεμονός, Δημήτρης Δημητριάδης, Ιωάννης Χουζούρης(αρχική ενδεκάδα)Ανδρέας Καλογήρου, Πολυχρόνης Μυτιληναίος, Γεώργιος Ατσόνιος, Αντώνης Κορακής, Αντώνης Χρυσός, Ανδρέας Τρούλος, Γεώργιος Βασσάλος

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Εκλέκτορας Ανδρέας Μπονόβας) Παναγιώτης Κελεσίδης, Αρης Δαμιανίδης, Χρήστος Καλτσάς, Νίκος Πατσιαβούρας, Μιχάλης Γεροθόδωρος, Μπάμπης (Χαράλαμπος) Σταυρόπουλος, Νίκος Καρούλιας, Θεόδωρος Αρμίλαγος, Ανδρέα Μπονόβας Λάμπρος Γεωργιάδης(αρχική)Παναγιώτης(Τάκης) Παντέλης, Κώστας Καλτσάς, Άρης Σταμάτης

Του αγώνα ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών μεταλλείων σε όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν, από τον προπονητή των βετεράνων του Πανσιφναϊκού και χορηγό της εκδήλωσης Γιάννη Λεμονή.

Ακολούθησε η επιστροφή μας στο ξενοδοχείο, για μικρή χαλάρωση, αφού μας περίμενε το… τρίτο ημίχρονο του αγώνα στην ταβέρνα- ρεστοράν «Η Ωραία Σίφνος» , που μας περίμεναν πολλές εκπλήξεις

ΤΟ Γ΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ «Η ΩΡΑΙΑ ΣΙΦΝΟ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

Γενική άποψη από τη σύναξη των βετεράνων στη ταβέρνα «Η Ωραία Σίφνος» Διακρίνονται δεξιά οι Κώστας Βασάλος ζεύγος Κατερίνας και Ιωάννη Καλόγηρου, οι Κωστας και Χρήστος Καλτσας, Γιώργος Χρύσος Ανδρέας Μπονόβας. Και αριστερά, οι Τάκης Παντέλης, Γιάννης Λεμονής Μπάμπης Σταυρόπουλος

Ηταν περίπου 22:00 του Σαββάτου 9 Ιουνίου, όταν με το πούλμαν που μας είχε διαθέσει ο Δήμος Σίφνου, και είχε οδηγό τον Αριστείδη Μαστρόγαλο, φτάναμε στην πρωτεύουσα του νησιού. Την Απολλωνία. Προορισμός μας, η ταβέρνα ρεστοράν «Η Ωραία Σίφνος», που θα ζούσαμε το γ΄ ημίχρονο του αγώνα, με ‘μίνι’ δεξίωση. Εκεί θα μας περίμεναν ο πρόεδρος του παραρτήματος της Π.Ε.Φ.Ο. στο νησί Γιάννης Καλόγερος, με τη σύντροφο της ζωής του Καίτη Κοντορούχα ,και την πρωτότοκοι κόρη τους Φλώρα-Ειρήνη( Φλωρένα). Παρόν και ο Γιάννης Λεμονής, αφού εκτός από προπονητής των βετεράνων του Πανσιφναικού, είναι και αντιπρόεδρος της ΠΕΦΟ Σίφνου , αλλά και ο προπονητής των Ακαδημιών Γιώργος Χρύσος. Και ακόμη, ο σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος, που είχε πάει με τον Τάκη Παντέλη και στην πορεία της βραδιάς, μας ανέλυε διάφορα μυστικά συνταγών και γιατί η κάπαρη της Σίφνου, είναι η καλύτερη στην Ελλάδα. Όπως και ο Δημήτρης Δημητριάδης, που πλαισίωσε την παρέα και κάθισε μεταξύ Μπονόβα και Κελεσίδη. Αλλά και ο οδηγός του πούλαν που μας είχε διαθέσει ο Δήμος, Αριστείδης Μαστρόγαλος.

Στην αυλή της ταβέρνας «Η Ωραία Σίφνος» λοιπόν, με φόντο τα φωτάκια από τα σπίτια της Απολλωνίας, που τα ένοιωθες σα να είναι πυγολαμπίδες, αλλά και κάτω από την δροσιά που πρόσφεραν τα φύλα από τα δένδρα που υπάρχουν στην εντυπωσιακής ομορφιάς αυλή, (σ.σ. μια από τις πρωτοτυπίες της είναι ότι έχει δημιουργηθεί σε ταράτσα σπιτιού !), θα ζούσαμε μοναδικές στιγμές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ» ΠΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Ο Γιάννης Καλόγερος, εν μέσω Ανδρέα Μπονόβα και Παναγιώτη Κλεσίδη και Ανδρέα Μπονόβα. Διακρίνονται ακόμη από δεξιά: Καλτσάς, Χρύσος, Δημητριάδης, Δαμιανίδης, Αρμίλαδος, Μαστρόγαλος, Γεωργιάδης, Λάλας, Γεροθόδωρος, Καρούλιας

Αρχικά καθίσαμε και απολαύσαμε από τον τηλεοπτικό δέκτη την ευρωπαϊκή επιτυχία στο Ολυμπιακού στο πόλο και την ανάδειξη του σε Πρωταθλητή Ευρώπης . Και στη συνέχεια, τα πιάτα με τα εκλεκτά εδέσματα, πηγαινοερχόντουσαν με κινηματογραφική ταχύτητα..Με την πρωτότυπη καπαροσαλάτα και το μαστέλο να κλέβουν τις εντυπώσεις. Διάφορες σαλάτες και τοπικά εδέσματα, όπως ρεβυθοκεφτέδες και τυροπιτάκια Σίφνου, με πολλές σαλάτες. Και η γαστρονομική μαγεία συνεχίζονταν με διάφορα πιάτα, όπως τα γαρνιρισμένα κομματάκια χοιρινού σε καλαμάκι. Γεύσεις, που ‘έμεναν’ στον ουρανίσκο, ως ..Θείο δώρο. Και φυσικά, άφθονες μπύρες, και πολύ κρασί Είχαμε… σκάσει από το φαγητό, όταν γύρω στα μεσάνυχτα, έγινε η νύχτα μέρα. Οι δύο Γιάννιδες τη παρέας, ο Καλόγηρος με τον Λεμονή, ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ο. Σίφνου αντίστοιχα, φρόντισαν να δηλώσουν τη χαρά τους για την παρουσία των επίλεκτων-διεθνών βετεράνων, με… αναστάσιμο έθιμο. Τα πολύχρωμα βεγγαλικά άρχισαν να φωτίζουν τον ουρανό της Απολλωνίας , για περισσότερα από ένα λεπτό! Τα περισσότερα, έσκαγαν ως μανιτάρια στον ουράνιο θόλο της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στην βραδιά. Και όταν τελείωσε το ..παιχνίδι με τα βεγγαλικά, ο Γιάννης Καλόγηρος, έβγαλε και την άλλη έκπληξη της βραδιάς.

ΚΑΙ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

«Φέρε να διαβάσω τη γράφει η τούρτα πριν την κόψεις» λέει ο Μπάμπης Σταυρόπουλος στον Γιάννη Καλόγηρο, που χαμογελαστός του τη δείχνει, εν μέσω Χρύσου και Μπονόβα

Εμφανίστηκε στην αυλή, με μια μεγάλη τούρτα, στην επιφάνεια της οποίας, ήταν ζωγραφισμένη η ελληνική σημαία και είχε εντυπωσιακή επιγραφή, που όλοι αναρωτιόνταν πως μπόρεσε να χωρέσει στη επιφάνεια της τούρτας.

Η τούρτα με την εντυπωσιακή επιγραφή και την ελληνική σημαία στην επιφάνεια της και η σαμπάνια, για τη γεύση στο τέλος

«Η ΠΕΦΟ ΣΙΦΝΟΥ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ, ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ», αναγράφονταν στην επιφάνεια της τούρτας . Ο Γιάννης όμως είχε μαζί του και τρείς σαμπάνιες, μια εκ των οποίων τοποθέτησε. πάνω από την τούρτα! Τις άλλες με τα ειδικά για την σαμπάνια ποτηράκια , τις τοποθέτησε στο τραπέζι, που αργότερα η σύντροφος της ζωής του Κατερίνα με την πρωτότοκη κόρη του, θ έκοβαν με επιμέλεια την τούρτα, για να τη μοιράσουν στους συνολικά 23 παριστάμενους !

ΜΠΟΝΟΒΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ»

Εικόνα, που φανερώνει το χαλαρωτικό κλίμα στη δεξίωση. Ο Γιάννης Καλόγηρος, αγκαλιάζει με τον Μπονόβα και δίπλα ο Παναγιώτης Κελεσίδης, που κοιτάει το κινητό του και δίπλα οι Δημητριάδης, Δαμιανίδη, Αρμίλαγος

Ο δημιουργός της ομάδας των επίλεκτων και διεθνών βετεράνων Ανδρέας Μπονόβας, ήταν αυτός, που μίλησε αρχικά εκ μέρους των μελών της αποστολής των επίλεκτων διεθνών. Αρχικά, ευχαρίστησε τον Γιάννη Καλόγερο και τον Δήμο Σίφνου για την ωραία φιλοξενία, αλλά και τους ποδοσφαιριστές του Πανσηφναϊκού, για τον ωραίο αγώνα που έγινε: «Θεωρώ ότι αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές, γιατί αναδεικνύεται ο σεβασμός και η αγάπη που εισπράττουμε από τον κόσμο και επιθυμούμε να ανταποδώσουμε. Εμείς είμαστε και λειτουργούμε ως μια οικογένεια . Και επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούμε στην κοινωνία» , τόνισε μεταξύ άλλων ο 55χρονος Ηπειρώτης χάφ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΤΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ»

Στη συνέχεια ο «γηραιότερος» της παρέας των βετεράνων, ο ανυπέρβλητος Μπάμπης Σταυρόπουλος, που πρόσφερε πολλά στην πενταετή καριέρα του (1972-73 μέχρι 1977-78) στον Ολυμπιακό, όμως το όνομά του, είναι ταυτόσημο με τη ποδοσφαιρική ιστορία του Αιγάλεω, πήρε τον λόγο. Ο 71χρονος άσος και μοναδικός στην παρέα με παγκόσμιο τίτλο (σ.σ. το 1969 με την Εθνική Ενόπλων), έκανε μια πρόποση για να ευχαριστήσει τους διοργανωτές. «Τέτοια φιλοξενία, δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Δύσκολα συναντάς τέτοιους ανθρώπους. Όμως χάρη στην Ολυμπιακάρα ψυχή του ο Γιάννης, έγινε θυσία για όλους εμάς. Και τους Παναθηναϊκους και του ΑΕΚτζίδες και του ΠΑΟΚτζήδες κα φυσικά τους Ολυμπιακούς, φανερώνοντας ότι σέβεται την προσφορά όλων. Και θέλω να ευχαριστήσω εκτός από τους συμπαίκτες μου και όλους εσάς που μπορεί να ήμασταν αντίπαλοι τόσα χρόνια, όμως πρώτα απ΄ όλα είσαστε φανταστικοί φίλοι, Να ευχαριστήσω ακόμη και του αντιπάλους μας , που μας φιλοξένησαν στο γήπεδο, και τον Γιάννη σ΄ αυτή την φανταστική ταβέρνα. Και εύχομαι τέτοιες συμπεριφορές, να έχουν όλοι από εδώ και πέρα».

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: «ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΙΔΩΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ»

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, είναι ο άνθρωπος, που δημιούργησε από το «πουθενά» πριν από έξι χρόνια μια ομάδα, τον Πανσιφναϊκό, δίνοντας ερεθίσματα στα παιδιά-αλλά και τους μεγάλους- του νησιού να έχουν ένα όραμα. Ο βετεράνος άσος της «Ένωσης», που ‘κρέμασε’ πολύ μικρός από ένα πείσμα τα παπούτσια του (σ.σ. το 1991), αλλά έχει βρει το καταφύγιό του –και ποδοσφαιρικό αφού είναι προπονητής του Πανσιφναϊκού- στο όμορφο νησί των δυτικών Κυκλάδων. « Κατ αρχήν ευχαριστούμε τα παιδιά, που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο νησί μας. Είναι τιμή για όλους μας, που γνωρίσαμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές από κοντά. Είναι οι άνθρωποι, που μας έκαναν να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο με τις χαρές που μας πρόσφεραν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είσαστε τα είδωλά και τα ινδάλματά μας. Μάλιστα όταν ήμασταν μικροί , όλους αυτούς τους ψάχναμε να τους μαζέψουμε στα χαρτάκια της carousel, για να σας έχουμε μαζί μας. Και τώρα σας έχουμε δίπλα μας. Και αυτό, ως γεγονός είναι μεγαλειώδες» τόνισε μεταξύ άλλων ο 52χρονος άσος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ: «ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ»

Ο Γιάννης Καλόγερος, εν μέσω Άρη Δαμιανίδη και Νίκου Πατσιαβούρα. Με τον Γιάννη Λεμονή στο άκρο δεξιά και τον υπογράφοντα Δημήτρη Κουμουρτζή, αριστερά

Ο οικοδεσπότης μας μάλιστα και πρόεδρος στην ΠΕΦΟ Σίφνου Γιάννης Καλόγερος, δεν έκρυψε, ότι επιθυμία του είναι ο αγώνας των βετεράνων του Πανσιφναϊκού με τους Έλληνες επίλεκτους-διεθνείς, να γίνει θεσμό. «Σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, φιλοδοξία μας είναι να σας φιλοξενούμε κάθε χρόνο στο νησί μας και ο αγώνας αυτός, να εξελιχθεί σε θεσμό. Είναι σημαντικό , για εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία, να σας βλέπουμε και να θυμόμαστε στιγμές που μας έχετε χαρίσει, αλλά και για τους νεότερους ηλικιακά, να αποκτήσουν παραστάσεις και να μάθουν από την εμπειρία σας» τόνισε χαρακτηριστικά

ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ

Και συνεχίζοντας, έστειλε το μήνυμα της ημέρας, που σαφώς έχει πολλούς αποδέκτες: «Με εσάς ως φωτεινά παραδείγματα, είναι ένα ερέθισμα, για να αποξενοποιηθεί το αλληνικό ποδόσφαιρο. Να δεθούν ερεθίσματα για να αναδειχτούνε νέα ταλέντα και οι ομάδες μας, να βασίζονται σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Να ελληνοποιηθεί το ποδόσφαιρό μας. Να μη βλέπουμε πια ομάδες με δέκα ξένους και ένα Έλληνα. Γιατί όπως πάμε, με την στρατιά των ξένων που χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές ομάδες, σε λίγα χρόνια, δεν θα υπάρχει Εθνική Ελλάδος. Και επιτέλους, πρέπει να σταματήσει η βια», τόνισε.

ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ: «ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΕΝΝΕΝΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ»

Στην πολύ σημαντική τοποθέτηση του «οικοδεσπότη μας», πήρε θέση και ο Νίκος Καρούλιας: «Πρέπει να καταλάβουν οι νέα γενιές, οι νέοι και οι νέες, ότι εμείς παλιά το ποδόσφαιρο, το βλέπαμε διαφορετικά. Δεν είναι όπως σήμερα, που θα πρέπει να νικήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Εμείς τότε ήμασταν διαφορετικά. Μπορεί να σκοτωνόμασταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και μόνο εκεί, αλλά όταν τελείωνε το παιχνίδι ήμασταν φίλοι, Και παίζαμε μπροστά σε ογδόντα χιλιάδες κόσμο, που ήταν και από τις δύο ομάδες , χωρίς να υπάρχουν ‘νεκρές ζώνες’ στα γήπεδα, υποτίθεται για να προστατευτεί το άθλημα, το οποίο στην ουσία με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται σήμερα, χαλάει. Στην εποχή μας υπήρχε σεβασμός», είπε μεταξύ άλλων

ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ: «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΩΝΕΙ»

Εν μέσω Παναγιώτη Καλεσίδη, και Άρη Δαμιανίδη, ο σεφ Νίκος Βασάλος και τους Ανδρέα Μπονόβα και Θοδωρή Αρμίλαγο στη φωτογραφία

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, πήρε στη συνέχεια το λόγο έδωσε το δικό του μήνυμα στη βραδιά, με σημαντική τοποθέτηση: «Το μήνυμα, που ως βετεράνοι πρέπει να περάσουμε, είναι ότι το ποδόσφαιρο ενώνει. Δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις και φανατισμούς. Για ενενήντα λεπτά είμαστε αντίπαλοι και τίποτε άλλο. Ούτε Ολυμπιακοί, ούτε Παναθηναϊκοί, ούτε ΑΕΚτζήδες δεν πρέπει να μας φανατίζουν. Αλλωστε, υπάρχουν φίλοι μας σε όλες τις ομάδες. Και εμείς ως ποδοσφαιριστές, πρέπει να δίνουμε το μήνυμα στους φιλάθλους. Αντίπαλοι μόνο για ενενήντα λεπτά. Και μετά πάλι φίλοι, αφού δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε» είπε. Και έγινε αναφορά στα όσα είχαν διαμειφθεί μια εβδομάδα ενωρίτερα στην Σέριφο, όταν συναντήθηκαν με τον Αντώνη Αντωνιάδη και ο ένας έπλεκε’ το εγκώμιο του άλλου.

ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

Ο Γιάννης Καλόγηρος, άνοιξε τα μπουκάλια με την σαμπάνια, που έρρεε άφθονη ως νερό. Με τη σύντροφό του Κατερίνα πρόσφεραν από ένα ποτήρι στους επίτιμους καλεσμένους τους. Και αυτό το ποτήρι, ήταν το προοίμιο για όσα θα ακολουθούσαν αργότερα, όταν οι επίλεκτοι βετεράνοι βγήκαν για βόλτα στα σοκάκια της γραφικής Απολλωνίας . Και με οδηγό τον Δημήτρη Δημητριάδη, αποφάσισαν να πιούν ένα ποτό στο cosy με την ξένη μουσική (σ.σ. κάτι που δυσαρέστησε κάποιους) του Βασίλη Λιγούρα. Εκεί κάθισαν περίπου δύο ώρες και γύρω στις τρείς τα ξημερώματα, επιστροφή στην βάση μας στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, αφού η Κυριακή 10 Ιουνίου θα είχε το δικό της ενδιαφέρον

ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ

Το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από το νησί για επαγγελματικούς λόγους οι Καρούλιας, Γεροθόδωρος, Πατσιαβούρας και Δαμιανίδης. Όμως για όσους μείναμε στη Σίφνο, ήταν δέλεαρ τα νερά στον Πλατύ Γιαλό, τα οποία την προηγούμενη είχαν δοκιμάσει οι Μπονόβας, Κελεσίδης και Καλτσάς. Στο ακρογιάλι που έχει σχετικά μεγάλο πλάτος, ευρύχωρη ακροθαλασσιά και είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού, η οποία επί σειρά ετών βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην είσοδο του όρμου βρίσκεται το ακατοίκητο νησάκι Κιτριανή, πάνω στο οποίο το μοναδικό κτίσμα είναι η Εκκλησία της Παναγιάς της Κυπριανής, η οποία χρονολογείται στον 10ο με 11ο αιώνα Βορειοανατολικά της παραλίας βρίσκεται ο Άσπρος Πύργος, ο πιο γνωστός από τους 55 αρχαίους πύργους της Σίφνου που δυστυχώς δεν είναι επισκέψιμος. Όπως δεν είναι επισκέψιμο και το προϊστορικό νεκροταφείο που βρέθηκε νότια, στο ακρωτηράκι του Πλατύ Γιαλού. Κάναμε λοιπόν την βουτιά μας στα νερά του Πλατύ Γιαλού, πριν αναχωρήσουμε για την υπέρτατη απόλαυση που βιώσαμε στο νησί.

ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΛΥΧΝΟ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

f47-dimi-oloi.jpg

Από το τραπέζι που μας έκανε ο Δημητριάδης στον «Λύχνο» του Φάρου. Ο βετεράνος «ενωσίτης» αριστερά, και απέναντί του τον Μπάμπη Σταυρόπουλο. Στο πλάνο, με φόντο τη θάλασσα διακρίνονται και οι Σταμάτης, Γεωργιάδης, Χ. κ Κ. Καλτσάς, Μπονόβας, και ‘κεφαλι’ στο τραπέζι ο Κλεσίδης

Και αυτή η απόλαυση, που ήταν και γευστική, αλλά και στιγμών χαλάρωσης, ήρθε από τον φιλόξενο Δημήτρη Δημητριάδη. Τον βετεράνο άσο της ΑΕΚ, που ενεργοποιείται επαγγελματικά στο μαγευτικό και ιδιαίτερα ερωτικό Φάρο. Τον Φάρο, που θεωρούμε ότι είναι το ωραιότερο κολπάκι στο νησί. Σ αυτό το απάνεμο κολπάκι, ο βετεράνος άσος της ΑΕΚ, και η σύντροφος της ζωής του Μαρία, έχουν φτιάξει την εκπληκτική ταβέρνα «Λύχνος» , που ‘λούζεται’ από το κύμα και έχει εκθαμβωτική θέα προς την Παναγία Χρυσοπηγή. Στο «Λύχνο» λοιπόν, μας κάλεσε από την προηγούμενη μέρα ο Δημήτρης Δημητριάδης, όταν και είχαμε επισκεφτεί την «Γοργόνα». Και την πρόσκληση, επανέλαβε τόσο και μετά τον αγώνα των δύο ομάδων, όσο και στη δεξίωση, που μας παρέθεσε ο Γιάννη Καλόγηρος. Κι΄ εμείς, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του, μείναμε με τις γεύσεις από τα υπέροχα εδέσματά του στον ουρανίσκο μας.

«ΛΟΥΚΟΥΛΛΕΙΟ» ΓΕΥΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

F48-Faros.jpg

Τελευταίο ‘κλικ’ για τους επίλεκτους βετεράνους και τον υπογράφοντα Δημήτρη Κουμουρτζή, πριν αφήσουμε τον Φάρο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης δίπλα στον Κελεσίδη κεφαλή στο τραπέζι και την παρέα μας πλαισιώνουν οι κυρίες Μαρία Δημητριάδη και Μαρία Ελευθερίου

Το τραπέζι που ‘έστησε’ ήταν λίγα μέτρα από την θάλασσα, που θαρρούσε κανείς, ότι έβρεχε τα πόδια μας. Και το γεύμα που μας ετοίμασε, ήταν… «Λουκούλλειο»… Ο υπογράφων, ο Μπάμπης Σταυρόπουλος και ο Λάμπρος Γεωεργιάδης, δεν αντισταθήκαμε στον …πειρασμό και κάναμε την βουτιά μας, στα απάνεμα και καταγάλανα νερά του κόλπου. Και μέχρι να βγούμε, το τραπέζι που μας είχε ετοιμάσει ο Δημήτρης με τη Μαρία, είχε γεμίσει με κάθε λογής λιχουδιές. Από σαλάτες πολλών ειδών και τυροπιτάρια, μέχρι ψητά χταποδάκια, γαρίδες και κάθε λογής μύδια. Από αχνιστά και τηγανιτά, μέχρι σαγανάκι και με σάλτσα μουστάρδας αλλά και πανέ! Και λίγο αργότερα, αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα! Μείναμε ενθουσιασμένοι από τις γεύσεις, αφού ο Δημήτρης, μας έκανε ένα τραπέζι που θα μας μείνει αξέχαστο. «Αφήστε με εδώ..Ο τόπος είναι μαγικός και η φιλοξενία ανυπέρβλητη» έλεγε ο Μπάμπης Σταυρόπουλος και συμπλήρωνε: «Τελικά, ο Δημήτρης(σ.σ. Δημητριάδης), μπορεί να μην έκανε την καριέρα που μπορούσε ως ποδοσφαιριστής, όμως έχει κάνει μεγάλη καριέρα ως άνθρωπος και επαγγελματίας. Μας τιμάει το γεγονός, ότι μας κάλεσε στο μαγαζί του και φυσικά ο τρόπος που μας περιποιήθηκε, ήταν εντυπωσιακός», έλεγε ο Μπάμπης Σταυρόπουλος, που δεν σταμάτησε την περιπλάνηση της θύμησης, από ποδοσφαιρικές του στιγμές σε Ολυμπιακό και Αιγάλεω.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ MIRKO ΚΑΙ ΤΑ AERINA

f49-sos-serv.jpg

Απογευματινή χαλάρωση στο συγκρότημα ‘‘aerina’’. Από αριστερά: Χ. Σταυρόπουλος, Α. Μπονόβας, Π. Κελεσίδης, Δ. Κουμουρτζής, Μ. Σαιλοβιτς, Χρ. Καλτσάς, Α. Σταμάτης. Δ. Σαιλοβιτς, Θ. Αρμίλαγος, Κ. Καλτσάς

Στην επιστροφή μας από τον Φάρο, για την βάση μας στο Hotel Benaki, ο Χρήστος Καλτσάς, πρότεινε να πάμε για παγωτό στο εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα “aerina” του φίλου του Μίρκο Σαιλοβιτς. Ένα συγκρότημα, δίπλα στη θάλασσα, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λιμανιού στον Πλατύ Γιαλό. Εκεί με τον Μιρκο, που είναι Σερβοβόσνιος και οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά και τον γιό του Δημητρη, χαλαρώσαμε με παγωτάκι και καφέ. Και φυσικά πολύ κουβέντα για το ποδόσφαιρο. Τόσο για τα παλιά , όσο και τα… μελλούμενα…

ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΦΟ ΣΙΦΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΑΥΛΟ

F50-sos-karulias-jian-opap.jpg

Ο αθλητισμός είναι πρώτα απ όλα πολιτισμός, είπε ο Γιάννης Καλόγερος στους Παναθηναϊκούς Νίκο Καρούλια και Μιχάλη Γεροθόδωρο. Και τον πολιτισμό ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ Σίφνου, τον έδειξε με τις κινήσεις του για τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο

Και γύρω στις 19:00 της Κυριακής 10 Ιουνίου, ο οδηγός του πούλμαν που μας είχε διαθέσει ο Δήμος ,Αριστείδης Μαστρόγαλος, μας πήγε και πάλι στην ταβέρνα του οικοδεσπότη μας «Η Ωραία Σίφνος», για να απολαύσουμε ένα επιδόρπιο και κάποιοι να δοκιμάσουν και την παραδοσιακή ρεβυθάδα. Και παρακολουθώντας τον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, θέμα συζήτησης έγινε η ‘φυγή’ του επί σειρά ετών ηγέτη στο ΤΑΚ Παναθηναϊκος, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Πρόεδρος της ΠΕΦΟ Σίφνου, δειχνοντας ότι πρώτα και πάνω απ΄όλ,α είναι φίλαθλος και αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του αείμνηστου Παύλου στην ελληνικό αθλητισμό, μας επεσήμανε ότι ως ΠΕΦΟ Σίφνου θα στείλει στεφάνι για να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντα. Και άκουσε συγχαρητήρια απ΄ όλους, αφού ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχαιρε πανελλαδικής εκτίμησης απ όλο τον φίλαθλο κόσμο, ανεξαρτήτου συλλογικής προτιμήσεως

Η ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΦΟ ΣΙΦΝΟΥ

Ο Γιάννης Καλόγερος μάλιστα, μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση που έβγαλε η Π.Ε.Φ,Ο. Σιφνου για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. και η οποία ανέφερε: «Το Δ.Σ. και τα μελή της ΠΕΦΟ Σίφνου θέλουν να εκφράσουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου και σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού για τον θάνατο του μεγαλύτερου πρόεδρου που έβγαλε ο Παναθηναϊκός…. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αγάπησε όσο κανένας άλλος τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ, στα οποία προσέφερε πολλά. Διέθεσε πακτωλό εκατομμυρίων και έφερε παικταράδες παγκοσμίου κλάσεως χωρίς να πάρει πίσω ούτε τα μις, ενώ βοήθησε και πολύ κόσμο εκτός Παναθηναϊκού. Όσοι ξέρουν του το αναγνωρίζουν και καταλαβαίνουν τι εννοούμε…. Ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και τιμής στη μνήμη του, θα στείλουμε στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία του…. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…. Καλό παράδεισο κύριε Παύλο…. Η μορφή σας θα παραμείνει αιώνια…. Με τιμή και σεβασμό…. το Δ.Σ. της ΠΕΦΟ Σίφνου».

ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ

F51sos-tr-glyk.jpg

Η τελευταία εικόνα από τη παραμονή μας στην «Ωραία Σίφνο», απολαμβάνοντας… προφιτερόλ. Με τους βετεράνους, διακρίνονται και οι οικοδεσπότες μας Γιάννης, Φλωρίνα και Κατερίνα Καλογήρου

Στην «Ωραία Σίφνο» όμως, εκτός από τον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκου-Ολυμπιακού, είχαμε την ευκαιρία να ‘γλυκαθούμε’ από τα προφιτερόλ, που μας πρόσφεραν οι οικοδεσπότες μας, δια χειρών Αικατερίνης και Φλωρίννας, από τον Φούρνο του Σταυρή. Να πούμε καφεδάκι και κάποιοι να γευτούν την απίθανη Σιφνέικη ρεβιθάδα. Και φυσικά πολύ κουβέντα για ποδόσφαιρο και για τις εντυπώσεις μας, που ήταν άριστες, από την παραμονή μας στο όμορφο νησί της Σίφνου. Και λίγο πριν αναχωρήσουμε, ο Γιάννης Καλόγερος, έδωσε σε όλους μας, από μια τσαντούλα, με μια φανέλα και αναμνηστικά της ΠΕΦΟ Σίφνου ως δώρο, αλλά και ένα πήλινο από τον εκπληκτικό δημιουργό Καλογήρου.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΦΟ ΣΙΦΝΟΥ

F52-OLOI-GRAF.jpg

Οι Κελεσίδης, Αρμίλαγος, Χρήστος Καλτσας, Μπονόβας,Λάλας, Κώστας Κλατσας , Σταυρόπουλος, στα Γραφεία της ΠΕΦΟ, με τον πρόεδρο Γιάννη Καλόγερο

Η βραδιά όμως είχε και άλλες εκπλήξεις. Η Π.Ε.Φ.Ο. Σίφνου τίμησε σε ειδική εκδήλωση, που έκανε στα Γραφεία της ΠΕΦΟ Σίφνου, τους Παναγιώτη Κελεσίδη, Ανδρέα Μπονόβα, Μπάμπη Σταυρόπολο και Γιάννη Καλτσά, που τους έκανε και επίτιμα μέλη, ενώ έδωσε αναμνηστική φανέλα της ΠΕΦΟ στους Γιάννη Λάλα και Άρη Σταμάτη, οι οποίοι έπαιξαν στον Ολυμπιακό. «Αποφασίσαμε να σας τιμήσουμε, γιατί το ποδοσφαιρικό σας μέγεθος και το ήθος σας, ανέβασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσα από τον σύλλογό σας και μέσα από τη συμμετοχή σας στην Εθνική ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλόγερος.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΚΕΛΕΣΙΔΗ, ΜΠΟΝΟΒΑ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

F53-SWST-TRIAS.jpg

Και φώναξε πρώτο τον Παναγιώτη Κελεσίδη, για να ‘πλέξει’ το εγκώμιό του και να τον χρήσει επίτιμο μέλος της ΠΕΦΟ Σίφνου. Και ακολούθησε ο Ανδρέας Μονόβας, που και αυτός πήρε τη κάρτα του επίτιμου μέλους. Να σημειώσουμε ότι οι δύο προαναφερθέντες βετεράνοι άσοι, που ευχαρίστησαν τον Γιάννη Καλόγερο για την κίνησή του αλλά κα την φιλοξενία του, έδωσαν ως δώρο από μια φανέλα τους στην ΠΕΦΟ Σίφνου . Φανέλα της ΠΕΦΟ όμως, με πήλινο πιάτο και κύπελλο, πήρε ως δώρο μαζί με τη κάρτα του επίτιμου μέλους και ο τρίτος διεθνής των «ερυθρόλευκης» παρέας. Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Ο 71χρονος άσος, ευχαρίστησε τον Γιάννη Καλόγερο για τη κίνησή του, αλλα και την φιλοξενία του : «Γιάννη μου, τα παιδιά έχουν έρθει και άλλη φορά στη Σίφνο. Εγώ όμως, έρχομαι πρώτη φορά στη Σίφνο και δηλώνω κατενθουσιασμένος. Έχω πάει σε όλο τον κόσμο και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Τέτοια φιλοξενία, δεν είδα ποτε. Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα. Είναι μεγάλη μου τιμή, που με κάνεις επίτιμο μέλος στην ΠΕΦΟ Σίφνου, Εύχομαι σαν εσένα, να υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν το ίδιο επίπεδο και πρώτα και πάνω απ΄ όλα είναι φίλαθλοι, σε όλη την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο. Σταυρόπουλος.

Η ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΤΣΑ

F54-SOS-KALT-YPOG.jpg

Και στη συνέχεια, είχε σειρά ο Χρήστος Καλτσάς. Ο άσος, που ξεκίνησε από τον Πανσερραϊκό, πριν κατέβει στο λιμάνι και δοθεί το 1992 από τον Ολυμπιακό στπον Πανιωνιο, ως ένα από τα ανταλλάγματα, για τη μεταγραφή του Νίκου Αναστόπουλιυ στους «Ερυθρόλευκους». Ο Χρήστος, που είναι και προπονητής στην ομάδα βετεράνων του Ολυμπιακού, υπέγραψε μια φανέλα του για τη ΠΕΦΟ Σίφνου και επεσήμανε: «Οι πράξεις, για την αγάπη που μας έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι στο νησί, τα λένε όλα. Τα λόγια είναι περιττά. Η συμπεριφορά προς τους παλαίμαχους και όχι μόνο προς ένα η δύο πρόσωπα και η ζεστασιά που νοιώσαμε το διήμερο, που μείναμε στη Σίφνο, τα λέει όλα. Συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε και πάλι» τόνισε μεταξύ άλλων. Και αμέσως μετά, εν μέσω ασπασμών, παράλαβε από τα χέρια του Γιάννη Καλόγερο, την κάρτα του επίτιμου μέλους.

Η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ-ΛΑΛΑ

F55-LALA-TIMI.jpg

Ακολούθησαν οι τιμές με την κάρτα επίτιμου μέλους, που έγιναν αρχικά στον Άρη Σταμάτη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από το ‘τσικό’ του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός στην πρώτη ομάδα 1970 και 71 και ένα χρόνο αργότερα δόθηκε στον Αργοναύτη, ως ‘ένα από τα ανταλλάγματα για την απόκτηση του Γιώργου Δεληκάρη. Αλλά και τον Γιάννη Λαλα, που πήγε στο Ολυμπιακό το 1979. Αγωνιζόταν ως μέσος , πήγε «δανεικός» στην Προοδευτική και επέστρεψε το 1984 και φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα μέχρι το 1986, όταν πήγε στον Πανιώνιο. Και από εκεί στην Αμερική, για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο. Γιάννης Καλόγηρος, ως πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΦΟ στη Σίφνο, απέδειξε, ότι τιμάει κάθε ποδοσφαιριστή, που έχει φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Και μας εξέπληξε, όταν ενώ περιμέναμε πως έχουμε τελειώσει, έκανε αναφορά στο όνομά μας…

ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η Π.Ε.Φ.Ο. ΣΙΦΝΟΥ

F56-IO-TIMI.jpg

Ξαφνιασμένος ο Δημήτρης Κουμουρτζής, από την έκπληξη που του έκανε ο Γιάννης Καλόγερος

«Η τελευταία τιμή της βραδιάς, αφορά τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουμουρτζή, που για περίπου σαράντα χρόνια, υπηρετεί την αθλητική και όχι μόνο δημοσιογραφία», είπε ο πρόεδρους της γωνιάς του Ολυμπιακού στην Σίφνο. Και μας κάλεσε, για να μας τιμήσει, προσφέροντάς μας την κάρτα του επίτιμου μέλους στην ΠΕΦΟ Σίφνου. Ευχαριστήσαμε για την μεγάλη τιμή, αφού μπορεί να μην έχουμε συνδέσει το όνομά μας στο αθλητικό ρεπορτάζ με τον Ολυμπιακό, όμως από τον οικοδεσπότη μας, τιμήθηκε η εν γένει προσφορά μας στον Τύπο. Και ευχαριστήσαμε και τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια, που ήταν παρόντα κάνοντας αναφορά ιεραρχικά- με τον χρόνο προσφορά τους στον Ολυμπιακό- στους Άρη Σταμάτη, Παναγιώτη Κελεσίδη και Μπάμπη Σταυρόπουλο και Χρήστο Καλτσά, Γιάννη Λάλα και Ανδρέα Μπονόβα. Αλλά και τον Θοδωρή Αρμίλαγο, που ο «Κέλε» καλωσόρισε στην οικογένεια των επίλεκτων βετεράνων. εντάξει με την κίνησή στα επίτιμα μέλη της ΠΕΔΟ Σίφνου. του μας φώναξε, για να τιμήσει και εμάς.

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

f59B-pag.jpg

Γλυκιά η τελευταία μας γεύση από τη Σίφνο, με παγωτό από το Café Pipis με τον ιδιοκτήτη του οποίου φωτογραφηθήκαμε στο τελευταίο ‘κλικ’ του εντυπωσιακού διημέρου

Μια εκδήλωση, όπως αυτή που ζήσαμε στην Σίφνο, δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία, εάν δεν την «στήριζαν» κάποιοι άνθρωποι. Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν ο Γιάννης Καλόγηρος ως πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Ο. Σίφνου και ο Δήμος ως συν-διοργανωτής στη εκδήλωση ευχαριστούν τους κ.κ. Ηλιόπουλο, που έκανε την χορηγία των εισιτηρίων στο Sea Jet 2, με το οποίο ταξίδεψε η αποστολή των βετεράνων. Και ακόμη τα τους Αγγελάκη Αποστολίδη, που έφτιαξαν τις κεραμικές κούπες οι οποίες δόθηκαν στους βετεράνους, όπως και το εργαστήριο κεραμικών του Αντώνη Καλογήρου στις Καμάρες για την δική του προσφορά, αλλα και τον Σταύρο Καλογήρου. Και ακόμη το Καφε-Ζαχαροπλαστείο Γιάννη Γεροντόπουλου, αλλά και τον φούρνο του Σταυρή.

Επίσης το Café Pipis στις Καμάρες, , την τροφοδοτική Σίφνου ου Θεολόγου Βελλή, το Moto Car Αντώνη Δαρζέντα, τον Super Market Μάριο Διαμερές, τις οικοδομικές επιχειρήσεις του Γιάννη Λεμονή, που είναι ο χορηγός στις φανέλες των βετεράνων και τα στεγκοκαθαριστήρια «Η Ανέμη», που έπλυνε τι φανέλες των βετεράνων. Και φυσικά στους χορηγούς τόσο το Hotel Benaki στον Πλατύ Γιαλό, που μας φιλοξένησε, όσο και τα εστιατόρια- μυροπωλεία «Γοργόνα» και «Λύχνος» στον Φάρο, αλλά και την ταβέρνα-ψησταριά-εστιατόριο «Η Ωραία Σίφνος».

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ…

F60-telos.jpg

Η αυλαία της διαδρομής μας στην Απολλωνία ‘έπεσε’ με την φωτογραφία των βετεράνων στην «Ωραία Σίφνο», όπου αποθανατίστηκαν με την οικογένεια Καλόγηρου. Ο Ανδρέας Μπονόβας μπροστά έχει αγκαλιά την Κατερίνα Κοντορούχα και στη γωνία δεξιά, ο Γιάννης Καλόγερος, αγκαλιά τη Φλωρένα. Στο πλάνο και οι Σταυρόπολος, Γεωργιάδης, Σταμάτης Κ. Καλτσας και πάνω οι Κελεσίδης, Αρμίλαγος, Λάλας, Χρ. Καλτσάς.

Από τον Πλατύ Γιαλό και το Hotel Benaki, μέχρι τη «Γοργόνα» και τον «Λύχνο» στον Φάρο. Και από την ταβέρνα «Η Ωραία Σίφνος» στην Απολλωνία, μέχρι «Pipis Cafe», στις Καμάρες, που ήταν η τελευταία μας γεύση από τη Σίφνο, με παγωτό….. Γλυκιά ..Όπως άρμοζε στην περίσταση για να μετουσιώσει σε γεύση το εντυπωσιακό και όλο γλύκα διήμερο που μας πρόσφεραν απλόχερα και με πολύ αγάπη η ΠΕΦΟ Σίφνου , ο πρόεδρος της Γιάννης Καλόγερος και οι κάτοικοι του νησιού.

«Ευχαριστούμε τη ΠΕΦΟ Σίφνου και τον Δήμο, για την εντυπωσιακή εκδήλωση. Είμαστε πάντα δίπλα σας, για να προσφέρουμε σε ο,τι μας χρειαστείτε», τόνισε μεταξύ άλλων ο δημιουργός της μεικτής βετεράνων Ανδρέας Μπονόβας. «Ήσασταν και παραμένετε πρότυπα για τη νεολαία. Σας ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χαρίσατε και γυρίσαμε τον χρόνο πίσω. Ελπίζουμε να σας δούμε και πάλι σύντομα στο νησί μας», τόνισαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης και ο Γιάννης Καλόγηρος. Και όλοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ…

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares