Ομόφωνη απάντηση στην ΕΠΣ από τη Νάξο

Οι πέντε ομάδες του νησιού (Πανναξιακός ΑΟ, ΑΜΣ Φιλωτίου, Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου και Αναγέννηση Νάξου) απάντησαν στην ΕΠΣ Κυκλάδων με μία φωνή στο ερωτηματολόγιο που τους έστειλε σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος τόσο για το 2014-15 όσο και για το 2015-16 Οι πέντε ομάδες του νησιού (Πανναξιακός ΑΟ, ΑΜΣ Φιλωτίου, Αστέρας Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου και Αναγέννηση Νάξου) απάντησαν στην ΕΠΣ Κυκλάδων με μία φωνή στο ερωτηματολόγιο που τους έστειλε σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος τόσο για το 2014-15 όσο και για το 2015-16

Εχει αποδειχτεί ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγματα στον κόσμο. Να διοργανωθεί πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (ή οποιουδήποτε άλλου αθλήματος) στις Κυκλάδες. Τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς υπάρχει η άμεση εξάρτηση από την ακτοπλοϊα με τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια να είναι αυτά που καθορίζουν αρκετές φορές το πότε θα διεξαχθεί ένας αγώνας. Μάλιστα, θυμάστε ότι πέρυσι είχαμε αρκετές περιπτώσεις κυρίως από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο όπου οι αγώνες του 2ου ομίλου (όπου ανήκαν σωματεία από τις Δυτικές Κυκλάδες και τη Πάρο) έδιναν αναμετρήσεις Τρίτη ή Δευτέρα, ανάλογα με το πότε θα περνούσε το πλοίο της γραμμής.

Οπότε είναι λογικό η ΕΠΣ Κυκλάδων να προσέχει ιδιαίτερα το προϊόν της και να θέλει ότι καλύτερο για να μπορέσει να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Ερωτήσεις

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουλίου συζητήθηκαν ουκ ολίγα από τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τις ομάδες αλλά οριστική απόφαση δεν ελήφθη λόγω έλλειψης απαρτίας από τις ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος που πριν από λίγες ημέρες η ΕΠΣ Κυκλάδων απέστειλε στα σωματεία ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο ζητά την γνώμη τους σχετικά με το πώς θα πρέπει να διοργανωθούν τα πρωταθλήματα τόσο της σεζόν που έρχεται όσο και της 2015-2016 και μάλιστα θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά ζητά την γνώμη των σωματείων για τα ηλικιακά κριτήρια (σ.σ. έχει δημιουργηθεί θέμα κυρίως για τους μεγάλους σε ηλικία αθλητές ήτοι άνω των 35), καθώς όπως και τις ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων υποδομής με βάση τα νέα δεδομένα που έρχονται από την UEFA. Και βέβαια όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Ανδρών, η ΕΠΣ Κυκλάδων ζήτησε την τοποθέτηση των σωματείων με το ερώτημα να αφορά αν οι ομάδες επιθυμούν πρωτάθλημα χωρισμένο σε 1η και 2η κατηγορία ή να μείνει ως έχει (1 κατηγορία). Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα η ένωση δεν ζήτησε την γνώμη των σωματείων, καθώς ο τρόπος διεξαγωγής δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στην θέληση των ομάδων, αλλά σε πολλούς παράγοντες με τον κυριότερο από αυτούς αν είναι η ακτοπλοϊκή διασύνδεση μεταξύ των νησιών. Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΣ αφού λάβει σοβαρά υπόψη της τα όσα συζητήθηκαν στην Γεν. Συνέλευση και τις απαντήσεις των ομάδων και αφού εξετάσει το ακτοπλοϊκό, στη συνέχεια θα αποφασίσει τον τρόπο διεξαγωγής τόσο του φετινού, όσο και του επόμενου πρωταθλήματος.

Απαντήσεις

Ποιες είναι οι απαντήσεις που έδωσαν οι ομάδες της Νάξου; Για πρώτη φορά είχαμε κοινή στάση των πέντε ομάδων, ήτοι Πανναξιακού ΑΟ, ΑΜΣ Φιλωτίου, Αστέρα Τραγαίας, ΠΑΣ Νάξου και Αναγέννησης Νάξου που ουσιαστικά λειτούργησε και ως κατάθεση συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα. Το φαξ με τις απαντήσεις έφυγε από τη Νάξο στις 18 Ιουλίου όπως άλλωστε προβλέπονταν και στην ερώτηση για τον τρόπο διεξαγωγής απάντησαν ότι «Να υπάρξουν από την επόμενη περίοδο δύο κατηγορίες αλλά με την προϋπόθεση ότι οι ομάδες της Νάξου θα συμμετέχουν σε όμιλο της Β’ Κατηγορίας που θα έχει καταρτιστεί με γεωγραφικά και ακτοπλοϊκά κριτήρια ήτοι σε όμιλο που θα αποτελούν ομάδες των νησιών από Νάξο, Πάρο, Ίο και Σαντορίνη. Σε διαφορετική περίπτωση ζητούμε να παραμείνει ως έχει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος». Σχετικά με τα ηλικιακά κριτήρια, η άποψη της Νάξου είναι «να παραμείνει η υποχρεωτική συμμετοχή στην ενδεκάδα δύο ποδοσφαιριστών γεννηθέντων το 1995 ή και νεώτερων σε ηλικία και να υπάρχουν στην βασική ενδεκάδα τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές άνω των 35 ετών και συνολικά επτά (οι δύο θα αντικαθιστούν κάποιους από τους πέντε που θα είναι στο γήπεδο) στην δεκαοκτάδα κάθε αγώνα» Και για τις μικρότερες κατηγορίες, οι ομάδες της Νάξου ζητούν να διοργανωθεί πρωτάθλημα U– 17 και στην κατηγορία των U– 15 να μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι τρεις ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 1998».

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Είπε αντίο στη Σύρο και τους ανθρώπους του ΑΟΣ ο Κώστας Αναστασόπουλος

Αποχώρησε σήμερα από το νησί της Σύρου ο τερματοφύλακας του...

Κουνάει μαντίλι από τη Σαντορίνη ο Ράφα Ζέλο

Ο Ράφα Ζέλο μετακινήθηκε πέρυσι στη Θύελλα Καμαρίου και φρόντισε...

Πανναξιακός: Τα τυπικά για τη συμφωνία με Κόντη

Ήταν δεδομένο ότι με τη σεζόν που πραγματοποίησε τα δυο...

Ελεύθερος ο τερματοφύλακας, Διαμαντής Ζωντός

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν ο Διαμαντής Ζωντός αποχωρεί από...

Άγιαξ Σύρου: Τα τεχνικά επιτελεία και οι υπεύθυνοι των τμημάτων για τη σεζόν 2020-2021

Το οργανόγραμμα που περιλαμβάνει τα τεχνικά επιτελεία και τους υπεύθυνους...

Ντούνης ο επόμενος στη Σαντορίνη 2020

Μετά τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, τον Στάθη Λούκα και τον Έρβιν...

Σε συζητήσεις με Μπουντόπουλο η Σαντορίνη 2020

Στην Σαντορίνη 2020 πέραα από τις ανανεώσεις των παικτών του...

Συμφώνησε με Στρατηγάκη ο Πύργος

Ήταν κάτι που θεωρουνταν δεδομένο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Είπε αντίο στη Σύρο και τους ανθρώπους του ΑΟΣ ο Κώστας Αναστασόπουλος

Αποχώρησε σήμερα από το νησί της Σύρου ο τερματοφύλακας του ΑΟΣ, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος.

Κουνάει μαντίλι από τη Σαντορίνη ο Ράφα Ζέλο

Ο Ράφα Ζέλο μετακινήθηκε πέρυσι στη Θύελλα Καμαρίου και φρόντισε από τις πρώτες ημέρες να κερδίσει τους ανθρώπους της ομάδας...