Ξεκίνημα με Κύπελλο στις 19-20 Σεπτεμβρίου

Παραμένει το περσινό μοντέλο των δύο ομίλων στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Κυκλάδων με τις ομάδες να περιμένουν την κατάρτιση των ομίλων που θα βασιστεί καθαρά πάνω σε συγκοινωνιακά και οικονομικά κριτήρια. Παραμένει το περσινό μοντέλο των δύο ομίλων στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Κυκλάδων με τις ομάδες να περιμένουν την κατάρτιση των ομίλων που θα βασιστεί καθαρά πάνω σε συγκοινωνιακά και οικονομικά κριτήρια.

Το ποδόσφαιρο μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας και πάλι. Οι ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων έχουν αρχίσει να στελεχώνουν το ρόστερ τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και οι αλλαγές είναι εντυπωσιακές. Όμως, μ' αυτές θα ασχοληθούμε στα επόμενα φύλλα.

Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι οι πρώτες αποφάσεις του Συμβουλίου της ΕΠΣ Κυκλάδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που έγινε την περασμένη Πέμπτη στη Σύρο και έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής, Ποια είναι αυτά; Σέντρα για το κύπελλο στις 19 -20 Σεπτεμβρίου ενώ για το πρωτάθλημα, η μεν πρώτη κατηγορία ξεκινάει στις 3-4 Οκτωβρίου η δε δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα. Ο πρωταθλητής θα πρέπει να είναι γνωστός το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου άρα πάμε σε συνεχόμενες αγωνιστικές με δεδομένο ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουλάχιστον για την 1η κατηγορία +20 αναμετρήσεις με βάση το σύστημα που έχει επιλεγεί. Και επειδή ακούγονται αρκετά για εκλογές το Φθινόπωρο, οι άνθρωποι της ΕΠΣ Κυκλάδων έχουν ήδη μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να καλύψουν κι αυτή την έξτρα υποχρέωση ενώ δύσκολα θα αποφύγουμε τουλάχιστον μία εμβόλιμη αγωνιστική (Τετάρτη)

 Δρομολόγια

Αυτό όμως που ακόμη και τώρα αποτελεί αστάθμητο παράγοντα είναι τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Για πρώτη φορά οι τρεις Ενώσεις (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ) θα κινηθούν άμεσα ενωμένες και θα έχουν ραντεβού τις επόμενες ημέρες με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μάθουν τις προθέσεις τους για τη νέα περίοδο. Είναι δύσκολο βέβαια να έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις, από τη στιγμή που όλα είναι στον .αέρα (σ.σ. ακόμη δεν υπάρχει δρομολόγιο για την δεύτερη γραμμή των Ανατολικών Κυκλάδων) όμως η πρόθεση των παραγόντων από τη πλευρά της ΕΠΣ (και των άλλων δύο Ενώσεων) είναι να αποσπάσουν δέσμευση από τους Ακτοπλόους ότι θα μπορούν να γίνονται τροποποιήσεις δρομολογίων από τα πλοία των βασικών γραμμών εάν έχουν ενημέρωση τουλάχιστον δέκα ημέρες νωρίτερα. Μία τέτοια κίνηση είναι δεδομένο ότι αλλάζει το σκηνικό των Κυκλάδων όσον αφορά τον αθλητισμό αλλά βοηθάει έμμεσα και τους κατοίκους για τις μετακινήσεις τους.

Όμιλοι

Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός ότι αρκετές ομάδες ήθελαν για την 1η κατηγορία έναν όμιλο, αυτό δεν έγινε εφικτό και έτσι πάμε στο περσινό μοντέλο με δύο ομίλους και την πεποίθηση εκ μέρους της ΕΠΣ Κυκλάδων ότι θα υπάρχουν δώδεκα συμμετοχές. Σε μία τέτοια περίπτωση πάμε σε δύο ομίλους των έξι ομάδων με τους δύο εκπροσώπους της Νάξου (Πανναξιακό και Φιλώτι) να αντιμετωπίζουν όπως όλα δείχνουν τις δύο ομάδες της Σαντορίνης (Πανθηραϊκό και Θύελλα) τη μία ομάδα της Πάρου και ίσως αυτή της Μήλου καθότι υπάρχουν πλοία που συνδέουν Σαντορίνη και Πάρο με την εκπρόσωπο των Δυτικών Κυκλάδων. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως έρθει στον όμιλο της Νάξου εκπρόσωπος της Σύρου. Ο άλλος όμιλος θα περιέχει τις δύο Συριανές και τις δύο Μυκονιάτικες ομάδες με την εξάδα να συμπληρώνεται πιθανότατα από μία ομάδα των Δυτικών Κυκλάδων (Πανσιφναϊκό, Παμμηλιακό). Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν σε συμπληρωματική προκήρυξη που θα εκδοθεί τέλη Αυγούστου. Όσο για τους αγώνες; Θα πάμε σε δύο γύρους, όπου στη πρώτη φάση παίζουν όλοι με όλους και στη δεύτερη φάση (διεκδίκηση του πρωταθλήματος) θα έχουμε έναν όμιλο (σε δύο γύρους) με τη παρουσία των τριών καλύτερων ομάδων από κάθε όμιλο.

 Ηλικίες

Στη συνέχεια έχουμε το γεγονός των συμμετοχών. Κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στη Α κατηγορία θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ομάδα και στις υποδομές. Μάλιστα αυτές είναι τρεις κατηγορίες: Κ - 17 (1999 - 2001), Κ - 15 (2001 - 2003) και Κ - 13 (2003 - 2005). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι ομάδες θα έχουν παρουσία τουλάχιστον στις μικρότερες κατηγορίες κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ανταγωνιστικές μάχες με πλούσιο θέαμα. Επίσης, στην Α κατηγορία είναι υποχρεωτική η παρουσία δύο αθλητών κάτω των 19 ετών (γεννηθέντες του 1996) και τριών άνω των 35 ετών ενώ στη Β' κατηγορία δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί. 

Εφημεριδα Κυκλαδική

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

«Μένουν σπίτι» και κάνουν προπόνηση οι ακαδημίες της Άνω Μεράς

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Αθλητικού Σωματείου Άνω Μεράς...

Πένθος στην οικογένεια του Άγγελου Σταμούλη

Για την απώλεια του πατέρα του πενθεί ο ποδοσφαιριστής της...

Ποιον προπονητή της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε στην ομάδα σας;

Μέσω γκάλοπ που διενεργεί το sportcyclades.gr δίνει την ευκαιρία στους...

Γκάλοπ: Ποιον προπονητή της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε στην ομάδα σας;

Ποιον προπονητή της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε...

Τα «οικογενειακά βάρη» του Κώστα Ανδριόλα [vid]

Ο τερματοφύλακας της Θύελλας Καμαρίου, Κώστας Ανδριόλας και η σύζυγος...

Τα παιδιά του Νηρέα έστειλαν το μήνυμα τους ζωγραφίζοντας

Με πρωτοβουλία που έλαβε ο προπονητής τους Μιχάλης Παπαδάκης, τα...

Ψηφίστε τον κορυφαίο προπονητή του 5ου ομίλου στην Γ' Εθνική

Ο 5ος όμιλος θέλει τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και...

Αυγενάκης σε Ειρηναίο Φρέρη: Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Πατέρας ο προπονητής των ακαδημιών της Θύελλας Καμαρίου Βασίλης Τσέπα

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από σήμερα ο Βασίλης Τσέπα και η σύζυγος του Δέσποινα Κουτράκη που έφερε στον κόσμο το...

«Μένουν σπίτι» και κάνουν προπόνηση οι ακαδημίες της Άνω Μεράς

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Αθλητικού Σωματείου Άνω Μεράς, συνεχίζουν και προπονούνται ο καθένας σπίτι του, προκειμένου να βρίσκονται...