Έλυσε χρονίζοντα προβλήματα η επίσκεψη Φρέρη στο Υ.Ε.Ν.

Έλυσε χρονίζοντα προβλήματα η επίσκεψη Φρέρη στο Υ.Ε.Ν.

Λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων των ομάδων από τις Κυκλάδες απέφερε η χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ του Υπουργού, του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων, και όλων των αρμοδίων φορέων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίος Φρέρης, ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, η οποία εκ του αποτελέσματος έφερε κομβικής σημασίας αποφάσεις που αν εφαρμοστούν θα λύσουν σημαντικά θέματα που ταλαιπωρούν τις ομάδες, ειδικά των Δυτικών Κυκλάδων.

Η συνάντηση

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός του Λιμενικούς σώματος, οι Βουλευτές κ.κ.. Μανίος και Συρίγος και εκπρόσωποι της Blue Star Ferries, Hellenic Sea Ways και Sea Jets, άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, ο οποίος τους έκανε μία πλήρη αναφορά σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τη δυναμική του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, επικεντρώνοντας βέβαια στα προβλήματα των μετακινήσεων, τα οποία αποτελούν τον σημαντικότερο ανασταλτικό παράγοντα στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Παροντες στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Γιώργος Λαρετζάκης, όπως και εκπρόσωποι του ΑΟ Σερίφου (κ. Γεροντάρης) και του Παμμηλιακού (κ. Κυπραίος).

Δεσμεύσεις

Η σημαντικότερη απόφαση που θα έχει άμεση εφαρμογή λύνει το πρόβλημα που ουσιαστικά λίγο έλειψε την περσινή σεζόν να «τινάξει στον αέρα» το πρωτάθλημα. Και αυτό βέβαια δεν είναι άλλο από την διακοπή των δρομολογίων του Άρτεμις για τις Δυτικές Κυκλάδες, όπου για ένα μήνα έφερε «συμφόρεση» στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Μετά από αίτημα του κ. Φρέρη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Κάτσαρης δεσμεύθηκε για την συνέχιση των δρομολογίων και κατά την περίοδο, που το πλοίο θα βγει σε αναγκαστική ακινησία, καθώς θα αντικατασταθεί με άλλο πλοίο της εταιρίας.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Hellenic Seaways ζήτησε από την ΕΠΣ Κυκλάδων ένα πλάνο των αγωνιστικών προκειμένου να προχωρήσει σε μόνιμες αλλαγές στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, τα οποία μέχρι χθες άλλαζαν μόνο μετά από αιτήματα ομάδων και της ΕΠΣΚ.

Πολλή σημαντική ήταν και η συζήτηση σχετικά με το δρομολόγιο του Σαββάτου, το οποίο μπορεί αν συνδέσει τις Δυτικές Κυκλάδες με την Πάρο και θα λύσει πολλά προβλήματα.

Όσον αφορά την sea jets, ο εκπρόσωπος της κ. Καβαλιερος, δεσμεύθηκε ότι, όπου είναι απαραίτητο η εταιρία του είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ομαλή μετακίνηση των αθλητών και να κάνει τις όποιες αλλαγές είναι εφικτές.

Ίσως μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν το σημαντικότερο πρόβλημα να είναι ο ΑΠΣ Κύθνου, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα δρομολόγια και η ομάδα του νησιού μπαίνει σε μεγάλα έξοδα κάθε φορά που έχει κάποιον αγώνα, δεδομένου ότι, λόγω απουσίας γηπέδου, δίνει όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας (θα έχει έδρα την Σέριφο).

Τόσο ο υπουργός κ. Σαντορινιός, όσο και ο κ. Κάτσαρης, προχώρησαν σε μία σημαντική δέσμευση, καθώς όπως τόνισαν ότι, αίτημα καταθέσει ο ΑΠΣ Κύθνου, αυτό θα γίνει δεκτό.

Ένα ακόμα θετικά στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση ήταν η γνωστοποίηση ότι, στην ενδοκυκλαδική γραμμή επιστρέφει το aqua jewel, το οποίο θα αντικαταστήσει το ταχύπλοο που πραγματοποιεί στη παρούσα φάση αυτά τα δρομολόγια, πράγμα που σημαίνει την πιο ομαλή διεξαγωγή τους.

Συζητήσεις

Σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή παίζει και το δρομολόγιο του Αδαμάντιος Κοραής, το οποίο συνδέει την Κύθνο με τα άλλα νησιά του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων.

Και πάνω σε αυτό υπήρξε ακόμα μία σημαντική και ελπιδοφόρα είδηση, καθώς από την εταιρία ZANTE, στην οποία ανήκει το πλοίο έγινε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη για τη συνέχιση της σύνδεσης και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Attika group

Λίγο πριν τη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων επισκέφθηκε τα γραφεία της Attika Group προκειμένου να συναντηθεί με το υψηλόβαθμο στέλεχος κ. Σακέλλης.

Στη συνάντηση τέθηκε από τον κ. Φρέρη μία πλήρη εικόνα για τις μετακινήσεις που πραγματοποιούν τα Κυκλαδίτικα σωματεία, με τον ίδιο να αναφέρεται και στα σωματεία του Μπάσκετ και του Βόλεϊ.

Ένα αίτημα που κατέθεσε στη συνάντηση ο πρόεδρος, ήταν το δρομολόγιο του Σαββάτου από την Σαντορίνη προς τη Νάξο, το οποίο έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις ομάδες της Σαντορίνης και την ομαλή διεξαγωγή του 3ου ομίλου.

Όσο αφορά το οικονομικό σκέλος και τις εκπτώσεις, η εταιρία έδειξε την πρόθεση της ν βοηθήσει τα σωματεία, συνεχίζοντας να παρέχει χαμηλά εισιτήρια, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος που θα καταθέσει η ΕΠΣ Κυκλάδων θα μπορέσει ν παρακαμφθεί η διαδικασία των αιτημάτων που αποστέλλουν τα σωματεία και η όλη διαδικασία να γίνεται αυτόματα.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση

 

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Τελέσθηκε ο αγιασμός του ΑΟ Σύρου [pics]

Χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σύρου και λοιπών νήσων κ.κ. Δωροθέου...

Επιστροφή του Δημήτρη Νίκα μετά από 6 χρόνια στον ΑΟ Πάρου

Μετά από 6 χρόνια, ο Δημήτρης Νίκας επιστρέφει και πάλι...

«Στείνει» τον δικό της κουμπαρά ενίσχυσης για τον μικρό Παναγιώτη η Θύελλα Καμαρίου

Οι δράσεις αλληλεγγύης της Θύελλας Καμαρίου συνεχίζονται... αυτή τη φορά...

Ξεκινούν οι εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Λάβας Εμπορείου

Η λύση στο πρόβλημα του γηπέδου 5χ5 του Αγίου Γεωργίου...

Ένα μήνα εκτός ο Βαρουξής, ευχές από τον ΑΟ Πάρου

Ο μεγάλος άτυχος της πρεμιέρας της Α΄κατηγορίας ήταν ο ποδοσφαιριστής...

Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής στον...

Το φωτογραφικό άλμπουμ του αγώνα Αστέρας Μαρμάρων - ΑΠΣ Κύθνου

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ του αγώνα της β΄κατηγορίας Αστέρας μαρμάρων...

Από την Άνω Μερά και την Κόρινθο 2006 στον Αήττητο Σπατων

Πέρυσι το πρώτο εξάμηνο αγωνίστηκε με τη φανέλα της Άνω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Πανναξιακός: Η αφίσα για το ματς με τον Καρτεράδο

Με αφορμή το ματς που δίνει με τον Καρτεράδο, ο Πανναξιακός ανάρτησε στην σελίδα του την αφίσα του αγώνα, ενημερώνοντας...

Τελέσθηκε ο αγιασμός του ΑΟ Σύρου [pics]

Χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σύρου και λοιπών νήσων κ.κ. Δωροθέου β’ , τελέσθηκε πριν λίγο στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων...