Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 23:08

Τσίμπησε το τρίποντο στο 84’

Ένας Παμμηλιακός βγαλμένος από… τα περσινά εμφανίστηκε επιτέλους στην Πάρο και έδωσε ηχηρές απαντήσεις στις χλιαρές μουρμούρες που είχαν αρχίσει να ακούγονται στη Μήλο για την μέχρι τώρα νωθρή φετινή εικόνα του.

 

Η ομάδα της Μήλου με τακτική βγαλμένη για σεμινάριο και στημένη μαεστρικά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Παροικιάς, από τον προπονητή της Ζαχαρία Γκούτζα, πήρε τη νίκη με 0-1 από έναν μαχητή Νηρέα και αγκάλιασε την πρωτιά του Β’ Ομίλου καθώς αποσπάστηκε 5 βαθμούς από την δεύτερη θέση.

PAROS-NHREAS-2013Οι «κόκκινοι» με δεδομένη την σημαντική απουσία του Τσιριγωτάκη και τις ελλείψεις από την αρχή της χρονιάς των Σκλάβου και Μάνη επέλεξαν να διαβάσουν το παιχνίδι του Νηρέα και να περιμένουν στο μισό του γηπέδου στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού. Στο διάστημα αυτό ο Παμμηλιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και με μπροστάρηδες τους Βούλγαρους Χατζίεφ και Ατανάσοφ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να γίνεται σιγά σιγά αυτός απειλητικός για τα καρέ του Παπαδάκη.

Από την άλλη οι Ναουσαίοι με πολύ σοβαρές απουσίες από το ράστερ τους και με μόλις μια αλλαγή, στάθηκαν παρά πολύ καλά στο γήπεδο και παρά λιγο να φύγουν αυτοί με το τρίποντο αν ο Τόδρης ήταν εύστοχος στο πέναλτι που εκτέλεσε. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι από την αποστολή των παριανών απουσίαζαν οι, Δημήτρης Ρούσσος λόγο καρτών, όπως και οι τραυματίες Δελημπαλταδάκης, Ρούσσος και Μετάι, ο Νηρέας στερήθηκε ακόμα και πολλούς από τους νεαρούς του ποδοσφαιριστές αφού την Κυριακή δίνει αγώνα πρωταθλήματος το εφηβικό του τμήμα.

Το ημίχρονο έκλεισε με το στείρο 0-0 με το Νηρέα να απειλεί την εστία του σταθερότατου Αϊβαλιώτη στο 19’ με σουτ του Κορτιάνου που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Παμμηλιακού και στο 22’ μετά από κάθετη του Σουλίδη που βρήκε τον Βεντουρή απέναντι και πάλι από τον Αϊβαλιώτη με τον τελευταίο να προλαβαίνει με έξοδο στα πόδια του Παριανού επιθετικού. Ο Παμμηλιακός απείλησε με 2 σουτ του Καμακάρη (το ένα άουτ και το άλλο στα χέρια του Παπαδάκη) και με τις γνωστές εκτελέσεις πλαγίου ίδιου παίχτη.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τον Παμμηλιακό να ανακτά πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού και την απόδοση των παιχτών του να ανεβαίνει κατακόρυφα. Παρ’ όλα αυτά η «μεγάλη» φάση δεν είχε γίνει καθώς ήταν η σειρά του Νηρέα να αναλάβει παθητικό ρόλο και να περιμένει την ομάδα της Μήλου στο μισό γήπεδο. Οι «κόκκινοι» απειλούσαν κυρίως με τα δυνατά πλάγια άουτ του Καμακάρη που εξουδετέρωνε εύκολα ο έμπειρος Παπαδάκης αλλά και με τον δαιμόνιο Χατζίεφ και τον πανταχού γηπέδου Παπαδημητρίου.

 

Το πέναλτι

Κι ενώ μέχρι το 70ο λεπτό το παιχνίδι πήγαινε για τους θεατές και τον σχολιασμό της μετάδοσης του Sport Cyclades για ένα «στεγνό» 0-0, όλο το «ζουμί» του το είχε στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Νηρέας σε μια από τις λιγότερες από το α’ ημίχρονο επιθέσεις του ευτύχησε μετά από τον συνδυασμό του Βεντουρή με τον Σουλίδη να κερδίσει πέναλτι όταν ο τελευταίος πεόλαβε την έξοδο του Αϊβαλιώτη, οι δύο παίχτες ήρθαν σε επαφή και η ανατροπή του Ναουσαίου επιθετικού υποδείχτηκε ως πέναλτι από τον διαιτητή Ζαράνη. Η εκτέλεση του Τόδρη όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Αϊβαλιώτη που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα!

 

milos-xorigoi-2013Τις μεγάλες ομάδες όταν δεν τις σκοτώνεις το πληρώνεις… Ο Ζαχαρίας Γκούτζας έχοντας δείξει τις διαθέσεις της ομάδας του με την αλλαγή του Φρόκου, πέρασε το νεαρό άσο στην επίθεση δίπλα στον Καμακάρη και ο «μικρός», που έδειξε από τα πρώτα λεπτά της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο ότι πάταγε καλά στο γήπεδο, τον δικαίωσε στην πρώτη κιόλας ευκαιρία που του δόθηκε.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα: Στο 83ο λεπτό ο Σύτη Μίγκεν βρίσκει με κάθετη πάσα τον Τζοβάνι Φρόκου, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, ξεφεύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο Πέτρο Τριπολιτσιώτη και τσιμπάει εκπληκτικά τη μπάλα από πολύ δύσκολη πλάγια θέση στην έξοδο του Παπαδάκη στέλνοντας την να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία.

 

Παίχτης του αγώνα: Από τον Παμμηλιακό δεν υπάρχει παίχτης που να υστέρησε και θύμισε ίσως την αντίστοιχη περσινή ομαδική εμφάνιση του απέναντι στον Άγιαξ Σύρου στη Μήλο, όταν επιλέξαμε να αναφέρουμε όλη την ομάδα ως… παίχτη του αγώνα. Εγγύηση ο Αϊβαλιώτης που διόρθωσε ακόμα και την άτυχη στιγμή του αποκρούοντας το πέναλτι που υπέπεσε ο ίδιος. Αξεπέραστοι Πουλάκης και Κυρίτσης στα άκρα της άμυνας. Εξαιρετικοί και οι διόσκουροι πια κεντρικοί αμυντικοί Σίδερης και Μπαργιάμη.

 

Πολλά τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις για τον Σύτη Μίγκεν, σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου ο «σε ελεύθερο ρόλο» Παπαδημητρίου. Σημαιοφόροι της αντεπίθεσης οι Βούλγαροι Χατζίεφ και Ατανάσοφ, ίσως και οι κορυφαίοι του αγώνα… Σκληρές μάχες και απειλητικός ο Καμακάρης. Ακόμα και ο νεαρός Μαθιουδάκης κάλυψε την θέση του και όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία σέντραρε με θράσος προς την περιοχή του Νηρέα.

 

Από το Νηρέα ξεχώρισαν ο Παπαδάκης που έδινε σιγουριά στην ομάδα του, ο Χατζία (κυνηγούσε σε ρόλο μαν του μαν τον Παπαδημητρίου) καθώς και οι Σουλίδης, Βεντουρής που δημιούργησαν με τους συνδυασμούς του τις όποιες φάσεις στα καρέ του Παμμηλιακού.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νηρέας (Μοστράτος Γ.): Παπαδάκης, Κιτσίκου (88’ Τριπολιτσιώτης Ι.), Χασάνι, Τριπολιτσιώτης Π., Μπαρμπαρήγος, Χατζία, Τώδρη, Κορτιάνος, Σουλίδης, Βεντουρής, Μοστράτος

Παμμηλιακός (Γκούτζας Ζ.): Αϊβαλιώτης, Κυρίτσης, Πουλάκης, Σίδερης, Μπαργιάμη, Ατανάσοφ, Χατζίέφ, Συτη, Καμακάρης (81’ Καμακάρης Μ.), Παπαδημητρίου (86’ Στεφανή), Μαθιουδάκης (65’ Φρόκου)

 

Αναλυτικά η βαθμολογία του Β’ Ομίλου και το πρόγραμμα στη συνέχεια.

 

Μικρά από την Πάρο

-Παρά την μπονάτσα που βρήκε στο ταξίδι της για την Πάρο η ομάδα του Παμμηλιακού με το Aqua Jewel δεν έλειψε και πάλι η ταλαιπωρία της αποστολής σε ένα ταξίδι που διήρκησε 9 σχεδόν ώρες (οι άγκυρες του πλοίου μπλέχτηκαν στη Μήλο και τη Νάξο με αποτέλεσμα μισή ώρα καθυστέρηση σε κάθε λιμάνι!)

-Με κοινή «φωνή» οι παίχτες του Παμμηλιακού αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους Ζαχαρία Γκούτζα, χωρίς να ξεχάσουν και τον απόντα από το σημερινό ματς λόγω της κόκκινης κάρτας στον αγώνα με τον ΑΟ Πάρου στη Μήλο, Παναγιώτη Τσιριγωτάκη.

-Εξαιρετική η διαιτησία των Ζαράνη Ι. και των βοηθών του Αρμακόλα Ι. και Ρούσσου Γ.

-Αρκετοί νέοι παίχτες του Νηρέα δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι λόγω της συμμετοχής της εφηβικής ομάδας του Νηρέα στον αυριανό παιχνίδι για το πρωτάθλημα Νέων στο οποίο πρωταγωνιστεί. Αποτέλεσμα η ομάδα του Νηρέα να βρεθεί στο γήπεδο με 14 παίχτες αποστολή.

-Η καλοσύνη έφερε και αρκετό κόσμο του Νηρέα στο γήπεδο της Παροικιάς για να παρακολουθήσει το παιχνίδι, δείχνοντας ότι η δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Νάουσας, ιδιαίτερα στις ακαδημίες, έχει αντίκρισμα.

nireas-pammiliakos-19-10-2013-1

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares